LIVE UNION-ANDERLECHT (18u30). Eerste basisplaats voor Foket? Dit zijn de verwachte opstellingen

Sprankelen deed Anderlecht nog niet, maar paars-wit begon de competitie wel met 10 op 12. Zetten ze die ongeslagen reeks verder in de Brusselse derby op het veld van Union? 

Meer krantenkoppen in België

Roeselare volgens Gaia meest diervriendelijke gemeente van West-Vlaanderen, vijf gemeenten gebuisd

Van alle gemeenten en steden in West-Vlaanderen, zet Roeselare zich het best in voor dierenwelzijn. Dat blijkt uit een grootschalige enquête van dierenrechtenorganisatie Gaia. Met een score van 80 procent staat Roeselare gedeeld 16de op de Vlaamse rangschikking. Vijf West-Vlaamse gemeenten scoorden minder dan de helft.
The post Roeselare volgens Gaia meest diervriendelijke gemeente van West-Vlaanderen, vijf gemeenten gebuisd

Lees meer »

Politieman haalt vechtende broers uiteen maar houdt er gescheurde kogelwerende vest aan over

Een 22-jarige jongeman riskeert een straf nadat hij zich weerspannig gedroeg tegenover een politieman op een fuif in De Panne. I.L. ging eerst een gevecht aan met zijn broer op een fuif en toen de politieman hen uit elkaar wilde halen, scheurde hij daarbij zijn kogelwerende vest.
The post Politieman haalt vechtende broers uiteen maar houdt er gescheurde kogelwerende

Lees meer »

Parket vordert zes jaar cel tegen Matteo Salvini

Op een proces over migranten op de Middellandse Zee heeft het parket een gevangenisstraf van zes jaar gevorderd tegen de Italiaanse vicepremier Matteo Salvini. De voorzitter van de rechtse regeringspartij Lega wordt vervolgd omdat hij in 2019 als minister van Binnenlandse Zaken een schip van een Spaanse hulporganisatie wekenlang de toegang tot een haven weigerde.

Lees meer »

Oorlog in Oekraïne gaat nieuwe, nog bloedigere fase in

Hoewel het Kremlin het nieuws ontkent, brengen de Russen honderden Fath-360 raketten in stelling die Iran hen leverde. Kiev krijgt waarschijnlijk vrijdag te horen welke doelen in Rusland het zal mogen aanvallen met Amerikaanse en Britse wapens. De oorlog bereikt een nieuwe, nog bloedigere fase.

Lees meer »

Nicole de Moor (CD&V) laakt dreigement Hongaarse staatssecretaris om migranten op de bus naar Brussel te zetten: “Dit is onaanvaardbaar”

Staatssecretaris voor Asiel en Migratie Nicole de Moor (CD&V) keurt de uitspraken af van de Hongaarse staatssecretaris voor Binnenlandse Zaken Bence Rétvàri om asielzoekers met bussen naar Brussel te brengen. Op die manier wil de Hongaarse regering druk uitoefenen op de Europese Unie, die volgens haar Hongarije verplicht om asielzoekers op te vangen. De Moor vindt de uitspraken schadelijk voor

Lees meer »

KIJK. Stralende Margot Robbie voor het eerst met babybuik op de rode loper

Margot Robbie (34) is voor het eerst sinds het nieuws van haar zwangerschap bekendraakte op de rode loper verschenen. De Australische actrice poseerde onder meer samen met haar man Tom Ackerley (34) op de screening van de film ‘My Old Ass’. Een tijdje geleden werd Margot wel al eens gefotografeerd op Wimbledon. Ook toen was haar zwangere buik al goed

Lees meer »

Carl Detailleur van voormalige horecazaak Peegie in Roeselare is overleden: “Dankzij hem was het Stationsplein het feestplein van de Batjes”

Op zondag 8 september is Carl Detailleur overleden. Hij baatte jarenlang de voormalige horecazaak Peegie op het Stationsplein in Roeselare uit. “Carl zorgde ervoor dat het Stationsplein het feestplein van de Batjes was”, aldus Serge Gobin, die veel met hem samenwerkte.
The post Carl Detailleur van voormalige horecazaak Peegie in Roeselare is overleden: “Dankzij hem was het Stationsplein het

Lees meer »

Al voor twaalfde keer Wandelen voor OIGO

Op zondag 15 september gaat ‘Wandelen voor OIGO’ voor de twaalfde keer door. Deze editie gaat opnieuw van start in OC ’t Klokhuis Beveren-Leie. De opbrengst gaat dit jaar terug naar de VZW OIGO (Opgeven Is Geen Optie).
The post Al voor twaalfde keer Wandelen voor OIGO appeared first on KW.be.

Lees meer »

“Nood aan ander beleid voor toeristenbussen”: Lijsttrekkers over hun visie voor toerisme in Ieper

Toerisme is een belangrijke economische motor in Ieper, maar zorgt ook voor overlast. Hoe willen de lijsttrekkers omgaan met het toerisme? Iedereen erkent het belang van WO I-toerisme, maar over de rol als vredesstad en de komst van het tankmuseum lopen de meningen uiteen. Opvallend: als oplossing voor toeristenbussen stelt Emmily Talpe zowaar een knip op de Grote Markt voor.<br

Lees meer »

“Het tast de geloofwaardigheid aan: is dit het moment voor theater?”: Carl Devos na “beschamende” impasse in Vlaamse formatie

“De Vlaamse formatie heeft veel weg van een dolle draaideurenkomedie,” schrijft politicoloog Carl Devos. Hij fileert het gebrek aan “ernst, professionalisme en vertrouwen” dat leidde tot een gênant schouwspel. Een vertoning die niet snel vergeten zal worden. Desondanks benadrukt Devos het belang van professionalisme tussen de onderhandelaars. “Als het dan niet goed zit tussen een handvol mensen, heeft dat verdergaande

Lees meer »