LIVE PARALYMPISCHE SPELEN. Heel wat Belgen in actie, mét medaillekansen

De Belgische delegatie is op de Paralympische Spelen met 29 atleten en hooggespannen verwachtingen. Volg de Paralympics hier op de voet. 

Meer krantenkoppen in België

Schepen Christophe Vandererven uit Anzegem stopt met lokale politiek “Ga me enkel nog omringen met positieve mensen”

De kogel is door de kerk. Schepen Christophe Vandererven (53) kondigde op de voorbije gemeenteraad van dinsdag 10 september aan dat hij geen kandidaat meer is voor de komende gemeenteraadsverkiezingen. “Ik had alles klaar voor een nieuwe partij met een volle lijst en een realistisch programma, doch na een grondige evaluatie en reflectie op de voorbije zes jaar als schepen,

Lees meer »

Twee weekends volop feest in Werken: “Ons dorp levendig houden”

Een goedgevuld kermisprogramma in het charmante dorp Werken, met een mix van comedy, muziek en heel wat animatie. Maar liefst twee weekends is Werken in de ban van de kermissfeer en doet het kermiscomité de warme oproep aan iedereen om uit zijn of haar kot te komen.
The post Twee weekends volop feest in Werken: “Ons dorp levendig houden”

Lees meer »

PK voor verdedigingshonden

Zondag 22 september moet een absolute hoogdag worden voor De Moubeekse Honden, de club die in de Moubekestraat in Aartrijke zijn terrein heeft. Dan mag de vereniging het provinciaal kampioenschap van West- en Oost-Vlaanderen voor verdedigingshonden organiseren.
The post PK voor verdedigingshonden appeared first on KW.be.

Lees meer »

Schepen Jan Vandoolaeghe stopt met politiek: “Ik wil niet nog eens een burn-out meemaken”

Na een politieke loopbaan van 36 jaar zet schepen Jan Vandoolaeghe (61) er een punt achter. Zes jaar geleden werd hij schepen met 896 voorkeurstemmen. Op dit moment is hij bevoegd voor Sport, Burgerzaken, Onderwijs, Personeelsbeleid en Feestelijkheden. Maar voor de Zonnebekenaar is het nu tijd voor andere zaken.
The post Schepen Jan Vandoolaeghe stopt met politiek: “Ik wil

Lees meer »

Limburgse milieu- en natuurverenigingen vragen in aanloop naar gemeente- en provincieraadsverkiezingen om gezonde en groene leefomgeving op politieke agenda te zetten

De Limburgse milieu- en natuurorganisaties vragen exact 1 maand voor de gemeente- en provincieraadsverkiezingen aan alle politieke partijen om milieu en natuur bovenaan de politieke agenda te zetten. Om hun boodschap kracht bij te zetten, schrijven ze een brief naar alle provinciale partijvoorzitters. Die brief werd vanmiddag ondertekend in het heidegebied Molenheide in Zonhoven, het geografisch middelpunt van provincie Limburg.

Lees meer »

Is het graf van Merlijn gevonden?

Archeologen suggereren dat ze mogelijk het graf gevonden hebben van Merlijn ‘de tovenaar’, één van de meest tot de verbeelding sprekende personages uit de middeleeuwse literatuur.

Lees meer »

Groen stelt lijst voor: “Enige progressieve optie in Roeselare”

Groen Roeselare heeft haar huiswerk klaar voor de gemeenteraadsverkiezingen in oktober. Op de lijst staan maar liefst 26 nieuwe kandidaten. “We willen ons als enige echte progressieve lijst in Roeselare profileren.”
The post Groen stelt lijst voor: “Enige progressieve optie in Roeselare” appeared first on KW.be.

Lees meer »