LIVE BAYERN-FREIBURG (17u30). Wint Kompany ook z’n tweede match in de Bundesliga?

Vincent Kompany coacht z’n eerste officiële thuiswedstrijd als trainer van Bayern München, tegen Freiburg. Pakt onze landgenoot 6 op 6 in de Bundesliga? 

Meer krantenkoppen in België

Isabel Lebbe neemt afscheid van gemeentepolitiek: “Extra tijd voor andere zaken”

Isabel Lebbe (45) uit de Kattestraat in Abele staat niet meer op de lijst van CD&V voor de komende gemeenteraadsverkiezingen. De voorbije jaren was ze onder andere OCMW-voorzitter en voorzitter van de gemeenteraad. Nu zetelt ze nog in het Bijzonder Comité voor Sociale Dienst.
The post Isabel Lebbe neemt afscheid van gemeentepolitiek: “Extra tijd voor andere zaken” appeared first

Lees meer »

‘Vind me op het nieuws’: politie rukt massaal uit naar Brugse school, nadat ex-leerling verontrustende boodschappen online plaatst

In Brugge is de politie vrijdagochtend met verschillende patrouilles uitgerukt naar een school, omdat een ex-leerling via sociale media beelden van die school had gedeeld met weinig geruststellende boodschappen. De meerderjarige jongeman werd uiteindelijk opgepakt in de buurt en zal verder verhoord worden. “De leerlingen liepen nooit gevaar”, zegt de directie.

Lees meer »

“De uitstap van de week werd plots naar de supermarkt gaan”: Dean getuigt over mentale impact van lockdown

Een op de vijf jongeren kampt met matige tot ernstige mentale problemen. Dat blijkt uit onderzoek van de KU Leuven. Voor Dean Meert begon het toen COVID-19 uitbrak. Hij was 21 jaar en studeerde bedrijfsmanagement aan de Hogeschool Gent. Net als veel andere jongeren ervoer hij heel wat eenzaamheid toen de lockdown werd ingelast op 17 maart 2020. “Dat wil

Lees meer »

Kuurne koopt voor 100.000 euro parkeermeters die het niet zal gebruiken: “Wij zullen het geld recupereren”

De gemeente Kuurne heeft 14 digitale parkeermeters gekocht die niet geïnstalleerd zullen worden, samen goed voor een kostprijs van zo’n 100.000 euro. De parkeermeters werden twee jaar geleden aangekocht toen het centrum van Kuurne vernieuwd werd, en moesten parkeerwachters helpen om efficiënter te controleren. Maar de nadelen wegen niet op tegen de voordelen, vindt het gemeentebestuur.

Lees meer »

Baseballclub brengt prachtig eerbetoon aan overleden Luca (21): “Hij was er altijd voor iedereen, met de nodige humor”

Een gigantisch nummer ‘2’ – “zijn rugnummer” – vormen met zo veel mogelijk mensen. De Zonhovense baseballclub Sunville Tigers hield woensdagavond een opvallend eerbetoon aan Luca Pignatelli. De 21-jarige overleed vorige week nadat hij door twee treinen werd aangereden in Diepenbeek. “Luca was er altijd voor iedereen, met de nodige humor.”

Lees meer »

WZC Zilvervogel brengt dementie onder de aandacht

Woonzorgcentra Zilvervogel Woumen en Zilvervogel Reninge organiseren naar aanleiding van de Week van de Dementie verschillende activiteiten om dementie onder de aandacht te brengen.
The post WZC Zilvervogel brengt dementie onder de aandacht appeared first on KW.be.

Lees meer »

Eén aflevering kost tot 400.000 euro en andere duizelingwekkende cijfers van ‘The Masked Singer’: “Duurste show van het land”

Een artistieke springplank, een risicovolle investering, een rollende geldmachine: ‘The Masked Singer’ is meer dan een liedjeswedstrijd. Nu de duurste tv-show van het land volgende week weer van start gaat, duikt HLN in de cijfers. Van de kostprijs per aflevering, vergoeding voor de deelnemers en sponsorcontracten van de partners. “De helft van ons totale marketingbudget pompen we in dat ene

Lees meer »

Maand rijverbod voor autohandelaar na vlucht voor politie: “Zijn vriend reed na de controle zelfs nog 201 km/u”

Een 41-jarige autohandelaar uit Harelbeke zal het binnenkort voor een tweede keer nog eens 15 dagen zonder zijn rijbewijs moeten doen. In Waregem reed hij aan hoge snelheid weg van de politie en bleek hij teveel alcohol te hebben gedronken. Echt onder de indruk bleken hij en zijn passagier echter niet.
The post Maand rijverbod voor autohandelaar na vlucht

Lees meer »