Leclerc schenkt Ferrari zege in Italië, Norris sluipt dichter bij Verstappen

 

Charles Leclerc heeft Monza in extase gedompeld met een onverwachte overwinning. Hij maakte de race vol met één pitstop en hield Oscar Piastri af. Voor Max Verstappen gaat het van kwaad naar erger: Red Bull had pas de vierde snelste auto en de WK-leider werd na een sterke race pas zesde. Zijn voorsprong bedraagt nog 62 punten.

 

Meer krantenkoppen in België

Na nieuw ongeval op de Semois. Ouders van verongelukte David (28) doen emotionele oproep: “Maak reddingsvesten verplicht bij het kajakken”

“Hoeveel leed moet er veroorzaakt worden voor iemand ingrijpt?”, vraagt Annie De Beer (66) zich wanhopig af, nadat dit weekend een kajakker gered moest worden op de Semois. Annie en haar echtgenoot Patrick Verhelst (66) verloren zes jaar geleden hun zoon David (28) bij een afvaart van de Lesse. In een bewogen gesprek praten ze over de gevaren, het rouwproces

Lees meer »

Hulp voor Gaza vanuit België: vliegtuig met 500 tenten onderweg – Israël biedt Hamasleider veilige uittocht in ruil voor gijzelaars

Op de luchthaven van Melsbroek is woensdagochtend om 9.15 uur een vliegtuig met hulpgoederen vertrokken naar Gaza. Het gaat om een B-FAST-missie. Aan boord bevinden zich meer dan 500 tenten die uitgerust zijn voor de winter. Sinds het begin van de oorlog in Gaza stuurde België ongeveer 1.250.000 euro aan hulpgoederen naar de regio.

Lees meer »

Zo jong, zo koppig en zo alleen

14:12 Over de inhoud is iedereen het bij CD&V eens: de Vlaamse onderhandelingsnota bevatte te weinig voor de christendemocraten. Maar of het geforceerde crisisje dinsdagavond daarvoor nodig was? Voorzitter …

Lees meer »

Oppositie verlaat tijdens stemming over overdracht deel N8 in Wevelgem tijdelijk de gemeenteraad

Dat burgemeester Jan Seynhaeve (CD&V) over de overdracht van een stuk van de drukke gewestweg N8 in Wevelgem nog voor de bespreking op de gemeenteraad van donderdagavond communiceerde met de media, is duidelijk niet naar de zin van de oppositiepartijen N-VA, Groen en Vooruit. Ze namen niet deel aan de stemming over de overdracht en verlieten tijdelijk de zitting.

Lees meer »

Kijk bij HLN vandaag én morgen exclusief live naar topaffiches in het amateurvoetbal

In samenwerking met Voetbal Vlaanderen biedt HLN, exclusief voor abonnees, ook dit seizoen live amateurvoetbal aan. Elk weekend wordt één topaffiche uit eerste amateurafdeling live gestreamd met deskundig commentaar. In bepaalde weken komen ook toppers uit lagere reeksen aan bod. Dit weekend staan er twee matchen op het programma. Vanavond is er Racing Mechelen-Berchem Sport, morgen Belisia Bilzen-Dessel Sport.

Lees meer »

Borrell “woedend” over dood van zes UNRWA-medewerkers – Israëlisch leger bevestigt twee aanvallen in Syrië

De hoge vertegenwoordiger van het Europees buitenlands beleid Josep Borrell is “woedend” over de dood van zes medewerkers van het VN-agentschap UNRWA bij een Israëlische aanval op een school in de Gazastrook. Volgens de hoge vertegenwoordiger is het inmiddels de vijfde keer dat Israël een aanval uitvoert op de school in Nuseirat, waar 12.000 vluchtelingen bescherming hebben gezocht. Israël zegt

Lees meer »

Twee grote winnaars in paar weken tijd bij Krantenwinkeltje 54 in Oostende: “Ze beloofden me allebei een fles drank”

Bij Krantenwinkeltje 54 in de Jules Peurquaetstraat 54 in Oostende waren er de voorbije weken twee grote winnaars. “De winnaars beloofden me een fles drank”, zegt een trotse uitbater Said Hassanpoor.
The post Twee grote winnaars in paar weken tijd bij Krantenwinkeltje 54 in Oostende: “Ze beloofden me allebei een fles drank” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Heeft Bart De Wever gelijk dat het “vrijwel altijd jongeren van allochtone origine” zijn die voor problemen zorgen? “Je hebt ook Vlaamse influencers die op festivals inbreken”

Volgens Antwerps burgemeester Bart De Wever (N-VA) zijn het “vrijwel altijd jongeren van allochtone origine” die geweld plegen tegen wie de overheid vertegenwoordigt. Heeft hij gelijk of is het – zoals sommigen hem verwijten – een makkelijke poging om stemmen te winnen? Wij gingen op zoek naar de cijfers en klopten aan bij jeugdcriminoloog Johan Deklerck (KU Leuven). “Ze doen

Lees meer »