Kostbare Mercedes 300 gestolen tijdens oldtimertreffen in Lanaken

Tijdens de vijfde editie van het internationale Oldtimertreffen in Lanaken is in de nacht van zaterdag op zondag een oude Mercedes 300 gestolen. De oldtimer stond geparkeerd bij hotel La Butte aux Bois aan de Paalsteenlaan.

 

Meer krantenkoppen in België

Freddy en Hilda klinken op gouden huwelijksgeluk

Freddy Plovie en Hilda Hoornaert mochten op zondag 25 augustus hun vijftigste huwelijksverjaardag vieren. Freddy (72) groeide op in Ruddervoorde en Beernem. Hij werkte als lasser en elektricien in de Brugeoise. Hilda (72) is afkomstig uit Zwevezele. Ze werkte als naaister, maar startte uiteindelijk een carrière als onthaalmoeder. Het koppel leerde elkaar kennen in de
The post Freddy en

Lees meer »

Wytewa dames One ambieert middenmoot

In tweede landelijke A hopen de dames One van Wytewa Roeselare op een beter seizoen dan vorig jaar waarin het tegen degradatie vocht. Met de bijgekomen versterkingen ambieert coach Roeland Goddaert nu de middenmoot.
The post Wytewa dames One ambieert middenmoot appeared first on KW.be.

Lees meer »

Driekwart van de Vlamingen voelt zich veilig in eigen buurt

76 procent van de Vlamingen voelt zich veilig in zijn of haar eigen woonomgeving. Dat meldt Statistiek Vlaanderen. Toch blijft veiligheid een belangrijk verkiezingsthema. "Politici benadrukken graag dat onveiligheid heerst, want dan kunnen ze zich profileren als degene die de criminaliteit zal oplossen", verklaart Mattias De Backer, postdoctoraal onderzoeker bij KU Leuven.

Lees meer »

“Nee, toch niet het meest miserabele van alle politieke scenario’s: de schijn hoog houden om te vermijden dat de gevreesde zwartepiet bij hen belandt”

Zouden ze het nu echt menen met de formatie van een Vlaamse regering? Het is ze geraden. Ofwel gaan N-VA, CD&V en Vooruit echt voor onderhandelingen die nog voor de lokale verkiezingen van 13 oktober tot een akkoord kunnen leiden. Ofwel zijn we getuige van het meest miserabele van alle politieke scenario’s, dat van partijen die alleen maar de schijn

Lees meer »

Renovatie van € 180.000 levert nieuwe sportvloer op in Sportcentrum Ter Biezen

Het nieuwe sportseizoen in SC Ter Biezen in Bissegem kan onder de beste omstandigheden van start gaan dankzij de aanleg van een nieuwe sportvloer. Vochtproblemen onder de vorige houten vloer noodzaakten een onvermijdelijke renovatie, goed voor 180.000 euro.
The post Renovatie van € 180.000 levert nieuwe sportvloer op in Sportcentrum Ter Biezen appeared first on KW.be.

Lees meer »

Alles was geregeld voor hun huwelijk, tot nietsvermoedende bruid krijgt te horen dat ze maand eerder al trouwde

Een vrouw uit het Franse Vélizy-Villacoublay (op zo’n 15 kilometer van Parijs) had haar speciale dag heel anders voorgesteld. Tijdens het plannen van haar bruiloft kwam ze erachter dat zij op papier al getrouwd was. Een andere vrouw bleek onder haar naam, met behulp van haar identiteitskaart die zij eerder was kwijtgeraakt, een maand eerder getrouwd te zijn.

Lees meer »

Kan Duitsland zomaar weer grenscontroles invoeren? “Als ze dat fanatiek aan onze grens doen, snijden ze in hun eigen vel”

Duitsland gaat vanaf 16 september grenscontroles invoeren aan al zijn buitengrenzen. Dat is volgens de minister van Binnenlandse Zaken nodig om illegale migratie en terrorisme tegen te gaan. Ook aan de Belgische grens zullen er dus controles zijn. Kan dat zomaar? We vragen het aan Hendrik Vos, politicoloog aan de UGent en directeur van het Centrum voor EU-studies.

Lees meer »

Geraakt Van den Bergh in eerste ronde voorbij Dobey?

Nog geen week na de Flanders Darts Trophy wordt er in Amsterdam al opnieuw gespeeld. Dimitri Van den Bergh is ook op de World Series of Darts Finals van de partij. Stoot hij titelverdediger Michael van Gerwen in eigen land van de troon? Volg het hieronder live of kijk op VTM 2 of VTM GO!

Lees meer »

Franse verkrachtingszaak uitgesteld tot maandag, in afwachting terugkeer zieke hoofdbeschuldigde Dominique Pelicot

Het proces in de zaak Dominique Pelicot, de Franse zeventiger die zijn vrouw Gisèle Pelicot jarenlang heeft gedrogeerd en liet verkrachten door tientallen mannen, is opgeschort tot maandagochtend. De hoofdverdachte is sinds maandag ziek en afwezig op de hoorzittingen. De voorzitter van de strafrechtbank van Vaucluse, Roger Arata, schortte de zitting op.

Lees meer »