Kortrijkse jongeren kunnen voetballen op vernieuwd veldje in Pradopark na investering van 78.000 euro

Het Pradopark heeft eindelijk een volledig vernieuwd veldje voor balspelen: voetbal, basketbal, volleybal en meer. De tweeling Younes en Youssef El Haddaji, gekend van de Red-Side Academy Kortrijk, ijverden ervoor. Het kostenplaatje bedraagt 78.000 euro.

Stad Kortrijk maakte in 2022 een budget van 100.000 euro vrij voor de renovatie van verschillende sportveldjes in Kortrijk. Dit gebeurde via een participatietraject met de kinderen en jongeren uit de buurt en de sociaal-sportieve organisaties die intensief gebruik maken van deze pleintjes.

Speelcomfort en geluidsdemping

Na de opwaardering van de Sportschuur op de terreinen van KVK Jeugdacademie dit voorjaar is nu ook het sportplein in het Pradopark vernieuwd met moderne materialen. “Zij stelden twee prioriteiten voorop: een vernieuwd plein dat geschikt is voor diverse (sport)activiteiten en verhoogd speelcomfort.

De keuze viel op een ondergrond van EPDM-rubbercoating. Dat zorgt voor betere speelcomfort en een goede geluidsdemping. Het plein dient als omnisportveld”, zegt schepen van Sociale Vooruitgang Philippe De Coene. Het plein werd officieel geopend met een voetbaltornooi in samenwerking met W(ijk) de parken en Red side Academy.

Sport verenigt mensen en zorgt voor sociale cohesie: daarom zijn sportveldjes zoals hier zo belangrijk

De nieuwe pleintjes in de buurten zorgen voor een leukere vrije tijd voor kinderen en jongeren, na school en in het weekend. “Door de activiteiten die de sociaal-sportieve werkingen organiseren, krijgen ze ook een gemeenschappelijk doel: op een goeie manier plezier maken en leren samenwerken. We doen jong talent groeien en tonen alle Kortrijkse kinderen en jongeren dat ze het waard zijn, ook zij die soms het gevoel hebben uit de boot te vallen”, zegt Philippe De Coene, schepen van Sociale Vooruitgang.

“Sport voor iedereen is één van de pijlers van het sportbeleid dat we met de stad voeren. Het verenigt mensen en zorgt voor sociale cohesie. Daarom zijn sportveldjes zoals hier in het Pradopark zo belangrijk. Sport aan de basis is zo waardevol en vaak het begin van mooie levensverhalen”, aldus Wouter Allijns, schepen van Sport.

De werkzaamheden vatten begin juni aan en werden eind juli afgerond. Vanuit het budget sociaal beleid is 78.000 euro geïnvesteerd om het plein kwaliteitsvol en toekomstgericht aan te leggen.

The post Kortrijkse jongeren kunnen voetballen op vernieuwd veldje in Pradopark na investering van 78.000 euro is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Veurne herdenkt 80 jaar bevrijding: “Gebeurde zonder slag of stoot maar de Duitsers bliezen wel de bruggen op”

In 2024 is het 80 jaar geleden dat de geallieerden Europa bevrijdden van de Duitse bezetting. Dat laat ook Veurne niet onopgemerkt voorbij gaan. Terwijl 6 juni 1944, ook D-Day genoemd, het begin was van die bevrijding, duurde het nog tot 8 september vooraleer de Duitse bezetter uit Veurne verdreven werd.
The post Veurne herdenkt 80 jaar bevrijding: “Gebeurde

Lees meer »

Zulte Waregem parkeert overbodige Brüls en Tambedou bij Jong Essevee

Middenvelder Christian Brüls (35) en centrale verdediger Modou Tambedou (21) hebben allebei nog een contract tot 2025 bij Zulte Waregem, maar daar lijkt geen toekomst meer voor hen weggelegd. De club bevestigt donderdag dat beide spelers bij Jong Essevee de conditie moeten onderhouden.
The post Zulte Waregem parkeert overbodige Brüls en Tambedou bij Jong Essevee appeared first on KW.be.

Lees meer »

Deurhangers van CD&V zorgen voor commotie in Engsbergen: “Dat is de deur openzetten voor inbrekers”

In Engsbergen, deelgemeente van Tessenderlo, zijn enkele bewoners misnoegd over een deurhanger van CD&V. Die hing aan de voordeur, met de melding dat het jammer was dat de bewoners niet thuiswaren, maar dat hun programmaboekje in de brievenbus steekt. Volgens de buurtbewoners wordt daardoor letterlijk de deur opengezet voor inbrekers. De partij heeft ondertussen beslist de deurhangers te verwijderen en

Lees meer »

Mysterieuze nazitoren in Poperinge opent voor het eerst, maar geeft nog niet alle geheimen prijs: “Veel sporen lopen dood”

Een Vlaamse nazitoren spreekt tot de verbeelding: het is de enige in zijn soort en sporen over zijn functie zijn uitgewist. De toren wordt nu gerestaureerd en is voor het eerst opengesteld op Open Monumentendag. “Iedereen denkt er het zijne van”, zegt Gilbert Lobelle (72), die er dagelijks passeerde naar zijn school en werk.
The post Mysterieuze nazitoren in

Lees meer »

Stad Roeselare versterkt laadinfrastructuur met 22 extra palen om toekomstgerichte mobiliteit te ondersteunen

Met de uitbreiding van haar laadinfrastructuur zet de Stad Roeselare opnieuw een belangrijke stap richting de toekomst. In lijn met de Vlaamse en Europese doelen speelt Roeselare proactief in op de groeiende vraag naar elektrische laadmogelijkheden. Bovendien worden de benzine-, diesel- en lpg-wagens van het eigen wagenpark ook stelselmatig vervangen door elektrische wagens of plug-in hybrides.
The post Stad

Lees meer »

Bibliotheek Deinze lanceert prentenverhaal over kunstenaar Emile Claus

De bib van Deinze heeft samen met de stad, het Mudel en uitgeverij De Eenhoorn het prentenverhaal ‘Emile, de prins van het licht’ gelanceerd. Het verhaal gaat over het leven van Emile Claus, de vermaarde impressionistische schilder uit Deinze. "Een boek op maat van kinderen is een boeiende en inspirerende manier om hen kennis te laten maken met Emile Claus",

Lees meer »