Keert prins Harry weer naar het Verenigd Koninkrijk terug? “Een vriend heeft een plan opgesteld”

Britse vrienden van prins Harry hebben verrassende berichtjes ontvangen vanuit Californië, waar de hertog van Sussex nu al vier jaar lang woont. Er moet nog veel water door de zee vloeien en werk worden verzet, maar zijn vrienden hopen stiekem op een terugkeer van de hertog van Sussex naar het Verenigd Koninkrijk.

 

Meer krantenkoppen in België

Hoofdgebouw Cirkant onder sloophamer

De sloopwerken zijn gestart op het domein van OC Cirkant, de voorziening voor volwassenen met een beperking in Aartrijke. Men bouwt er binnenkort een nieuw centraal gebouw met ruimte voor de keuken, cafetaria, dagbesteding en verschillende ondersteunende diensten. Daarvoor moet de wasserij en een stuk van het hoofdgebouw uit de jaren zeventig plaatsmaken.
The post Hoofdgebouw Cirkant onder sloophamer

Lees meer »

Cycloon Boris zorgt óók voor plezier, zo getuigt dit Vlaamse gezin in Oostenrijk: “In zeven jaar nog nooit meegemaakt”

Boris zorgt voor ellende alom in Oostenrijk, Duitsland en Tsjechië, maar ook voor plezier. In Mühlbach am Hochkönig, een dorp in het Oostenrijkse Salzburger Land, gingen Bart Van Hombeek (39) en zijn zoon Marcel (5) vandaag gewoon snowboarden. “Er lag op sommige plekken een meter sneeuw. En vorige week zaten we nog in onze t-shirt in de tuin.”

Lees meer »

KLJ Wijtschate krijgt nieuw dak

Recent werd op het lokaal van KLJ Wijtschate een nieuw dak gelegd door de gemeente. Ook Jeugdhuis Westouterik in Westouter kreeg in de afgelopen legislatuur een nieuw dak.
The post KLJ Wijtschate krijgt nieuw dak appeared first on KW.be.

Lees meer »

Nu de fiscus 1,5 miljard euro eist van Nike: “Straks zelfde controle-oefening bij IKEA? Dat is heel goed mogelijk”

De Belgische douane en fiscus viseren Nike voor een totaalbedrag van 1,5 miljard euro. De sportkledingreus zou kampioen zijn in belastingen ontwijken door gebruik te maken van een fiscale truc. Dat is de Belgische fiscus beu en onderneemt dus actie. Fiscaal expert Michel Maus (VUB) legt uit wat dat betekent voor het distributiecentrum in Laakdal dat 7.000 mensen tewerkstelt. ”Als

Lees meer »

“Oekraïne wil de oorlog voelbaar maken”: drones raken Moskou, maar ligt Poetin daar wakker van?

In Rusland is er voor het eerst een burger omgekomen door een Oekraïense drone die insloeg nabij Moskou. Dat gebeurde tijdens een aanval die de grootste van de oorlog wordt genoemd. Oekraïne wil de oorlog voelbaar maken voor de Russische bevolking. Maar helpt dat wel om Poetins macht te ondergraven? En hoeveel burgers stierven er eigenlijk al op Russisch grondgebied?

Lees meer »

Artistiek directeur Opera Ballet Vlaanderen over opvoering van ‘Rain’ van Anne Teresa De Keersmaeker: “Geen voorstander van cancel culture”

"Ik ben geen voorstander van cancel culture, maar dit is wel een moment voor ons als sector om na te denken over wat welzijn en welbevinden is binnen zo’n organisatie." Dat zegt Jan Vandenhouwe, artistiek directeur van Opera Ballet Vlaanderen, naar aanleiding van de herneming van ‘Rain’, een voorstelling van choreografe Anne Teresa De Keersmaeker die vlak voor de zomer

Lees meer »