Jos Millecam verlaat N-VA Damme en trekt met Damse Belangen naar kiezer: “Ik wil strijden voor de senioren”

Raadslid Jos Millecam, die al 40 jaar zetelt, zorgde vorige week voor een verrassing met het nieuws dat hij N-VA Damme verlaat en met Damse Belangen naar de kiezer trekt. “Bij N-VA kreeg ik niet het nodige respect. Als zeventiger wil ik bij Damse Belangen vooral strijden voor de belangen van senioren.”

Dat Jos Millecam überhaupt nog opkomt voor de gemeenteraadsverkiezingen, mag op zich al een verrassing heten. De man is immers al 75 en zetelt maar liefst 40 jaar ononderbroken in de Damse gemeenteraad, waarvan de voorbije twee legislaturen voor N-VA en eerder voor andere oppositielijsten zoals Gemeentebelangen en Samen.

Bovendien had hij her en der laten verstaan dat het zo goed als zeker zijn laatste mandaat zou zijn. Maar nu kiest hij in de herfst van zijn politieke loopbaan dus ook nog eens voor een andere partij.

“Ik had bij de opmaak van de lijsten al aangekondigd dat ik zou stoppen, gezien mijn leeftijd, maar ik werd toch nog gevraagd door N-VA. Uiteindelijk ervoer ik echter te weinig respect voor mijn jarenlange inzet en staat van dienst”, zegt Millecam, die laat verstaan dat hij plaats moest maken voor vernieuwers op de lijst.

Verlaat partij

Hij staat niet alleen niet meer op de lijst, maar verlaat ook de partij. “Ik kreeg voorstellen van het Vlaams Belang en van Damse Belangen en heb het voorstel van Damse Belangen om de tweede plaats in te nemen aanvaard”, gaat Millecam verder.

“Ik kies voor het gemeentelijk belang waar Damse Belangen voor staat en dat ik helemaal onderschrijf. In het bijzonder sta ik achter het programma rond senioren. Het moet gedaan zijn om de dienstverlening van de senioren ondermaats te houden, zoals nu het geval is in de gemeentelijke administratie. Er moet meer respect komen voor deze groep, die zo’n belangrijke rol heeft gespeeld in de ontvoogding en de vrijheid voor de latere generaties.”

(PDV)

The post Jos Millecam verlaat N-VA Damme en trekt met Damse Belangen naar kiezer: “Ik wil strijden voor de senioren” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

“We hebben echt stress gehad”: Belgische trainer Lamberts analyseert “de beste prestatie ooit” van Vuelta-winnaar Primoz Roglic

Primoz Roglic heeft in Madrid zijn vierde Vuelta gewonnen en komt zo op gelijke hoogte van Roberto Heras. De voorsprong va Roglic op de nummer twee was 2’36”, maar een gemakkelijke bevalling was het allerminst. Zijn Belgische trainer Marc Lamberts analyseert de Vuelta van zijn poulain: “Hij koerst nog steeds niet pijnvrij.”

Lees meer »

Firma Volus die naast de opdracht greep, maakt bezwaar bij de Raad van State: Opnieuw klacht tegen geplande cultuurzaal

Er lijkt maar geen schot te komen in de bouw van de nieuwe cultuurzaal aan het Polenplein. Eerst werd de opdracht toegekend aan de firma Volus, maar legde TM FLORÉ-WYCOR & Met Zicht op Zee klacht neer. Nu de opdracht in een speciale gemeenteraad van 21 augustus werd toegekend aan laatstgenoemde kandidaat, is het uitgerekend de firma Volus die nu

Lees meer »

Twee verdachten van diefstallen uit bestelwagens opgepakt in Zonnebeke: “Buit van eerdere inbraak gevonden in hun wagen”

Diefstallen uit (bestel)wagens zijn al een aantal maanden een ware plaag in West-Vlaanderen. De politie van Ieper kon afgelopen weekend alvast enkele mogelijke dieven oppakken.
The post Twee verdachten van diefstallen uit bestelwagens opgepakt in Zonnebeke: “Buit van eerdere inbraak gevonden in hun wagen” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Taylor Swift is grote winnaar MTV Video Music Awards, ‘Beste nieuwe artiest’ Chappell Roan maakt zich kwaad

De Amerikaanse popzangeres Taylor Swift mocht maar liefst 7 beeldjes in ontvangst nemen tijdens de uitreiking van de MTV Video Music Awards (VMA’s). Ook de belangrijkste prijs, die voor de ‘Video van het jaar’, ging naar het nummer ‘Fortnight’ van Swift en Post Malone. Verder vielen ook sterren als Chappell Roan, Sabrina Carpenter en Katy Perry in de prijzen.

Lees meer »

De Parette organiseert eerste sneukeltocht in Harelbeke

Dienstencentrum De Parette vond een originele manier om hun werking in de kijker te zetten: al sneukelend de buurt rond lokaal De Parette verkennen en op de tussenstops nader kennismaken met de vrijwilligers van het Dienstencentrum die een woordje uitleg geven over de werking. “Het opzet is van deze eerste editie een jaarlijkse sneukelwandeltocht te maken”, luidt het.
The

Lees meer »

Nepagenten stelen miljoenenlading cocaïne van beruchte Taghi-groep: drugsroof veroorzaakt enorme spanningen in crimineel circuit

Het Antwerpse parket is een bende nepagenten op het spoor die grote drugsladingen steelt van andere criminele organisaties. De bende zou twee weken geleden in Kemzeke een transport van de beruchte Taghi-groep uit Nederland hebben overvallen. Daarbij zou 1.400 kg cocaïne zijn geroofd. De drugsroof zorgt voor enorme spanningen in het criminele circuit.

Lees meer »