Hoe een ‘moeilijke tante’ en een man die met nazislogans speelt de Duitse politiek door elkaar dreigen te schudden

In twee Oost-Duitse deelstaten – Thüringen en Saksen – zijn er zondag verkiezingen. Voor het eerst sinds 1932 zal daarbij zo goed als zeker een partij die officieel het label extreemrechts draagt, de grootste worden in een parlement. En niet alleen extreemrechts maakt furore, ook het gloednieuwe BSW: radicaal links met radicaal rechtse accenten. Dit zijn de twee opmerkelijkste kandidaten.

 

Meer krantenkoppen in België

Kwart van gezinnen meldt nieuwe zonnepanelen niet of te laat aan bij netbeheerder: “Gevaarlijk voor het stroomnet”

Een kwart van de Vlaamse gezinnen geeft nieuwe zonnepanelen niet of te laat aan bij netbeheerder Fluvius. Zo’n melding is nochtans verplicht, want Fluvius moet weten waar en hoeveel zonnepanelen er liggen om overbelastingen op het stroomnet voorkomen. Bovendien krijgt je als eigenaar ook geen geld voor stroomoverschotten die je op het net zet, als je je panelen niet aangeeft.

Lees meer »

Van topchef tot successporter: Glenn Vandenberghe is Europees kampioen cable wakeboarden

Op de European & African Youth & Senior Championship Cable Wakeboard in Turijn (Italië) heeft Glenn Vandenberghe (31) van Lakeside Paradise zich tot Europees kampioen gekroond bij de masters +30. De Knokkenaar neemt vanaf 15 september deel aan het WK.
The post Van topchef tot successporter: Glenn Vandenberghe is Europees kampioen cable wakeboarden appeared first on KW.be.

Lees meer »

Martijn Wydaeghe uit Izegem pakt met Thierry Neuville tweede seizoenszege in Rally van Griekenland

Thierry Neuville en Martijn Wydaeghe (Hyundai i20 N) wonnen zondagnamiddag de Rally van Griekenland, de tiende van dertien rally’s die meetellen voor het WK-rally. Met nog drie rally’s te rijden, heeft Neuville een comfortabele voorsprong van 34 punten op eerste achtervolger Ott Tänak (Hyundai i20 N).
The post Martijn Wydaeghe uit Izegem pakt met Thierry Neuville tweede seizoenszege in

Lees meer »

Chirojongens tevreden met opkomst op de startdag

Zondag 8 september was de startdag bij de Chirojongens. Hun lokaal is in de Leysafortstraat 26. “De opkomst was even groot als vorig jaar”, zegt groepsleider Dave Vantyghem. “Er zijn zo’n 25 procent nieuwe leden bijgekomen. We zijn tevreden en zijn benieuwd wat het nieuwe jaar zal brengen. Iedereen is altijd welkom.” Naast Dave is
The post Chirojongens tevreden

Lees meer »

Corneliusfeesten kleuren opnieuw Veldegemse nazomer: “Met dank aan lokale horeca”

Vrijdag 20, zaterdag 21 en zondag 22 september zetten de nazomerse Corneliusfeesten opnieuw de verkeersvrije Veldegemse dorpskern op stelten. Bars van verenigingen, de venditie en rommelmarkt zijn klassiekers. Stand-upcomedy, een streekbierenbar en kermisworp voor kinderen zijn primeurs voor ‘de kleine kermis.’
The post Corneliusfeesten kleuren opnieuw Veldegemse nazomer: “Met dank aan lokale horeca” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Ex-Rode Duivel Vital Borkelmans voor rechter wegens rijden onder invloed

De ex-Rode Duivel Vital Borkelmans (61) stond woensdagochtend terecht voor de Brugse politierechtbank voor het rijden onder invloed van alcohol. De voormalige voetballer en huidige voetbaltrainer liep eind vorig jaar in Knokke tegen de lamp. Opvallend: de man stapte zelf uit zijn wagen en gaf meteen toe aan de agenten dat hij te veel gedronken had.

Lees meer »

Groen en Vooruit opnieuw als kartel naar kiezer in Knokke-Heist met Katrien Antheunis (Vooruit) als lijsttrekker

De linkse partijen Vooruit en Groen trekken opnieuw als kartel naar de gemeenteraadsverkiezingen in Knokke-Heist. Deze keer met gemeenteraadslid Katrien Anteunis (Vooruit) als lijsttrekker. Voormalig gemeenteraadslid Luc Lierman (Groen) krijgt de tweede plaats. “Wij zijn het kartel dat buurten en mensen doet herademen, ook letterlijk”, klinkt het.
The post Groen en Vooruit opnieuw als kartel naar kiezer in Knokke-Heist

Lees meer »

Bruggeling Ruben Cottenjé zoekt handtekeningen voor de verkiezingen: “Politiek kopstuk hield zijn belofte niet”

Bruggeling Ruben Cottenjé (48) heeft nog enkele dagende tijd om zijn kandidatuur in te dienen voor de Brugse gemeenteraadsverkiezingen. Net als in 2012 wil deze conservatieve Brugse dandy en Belgicist dat doen met zijn erfgoedpartij ‘Lijst Burgemeester’. Maar hij zoekt nog verlossende handtekeningen.
The post Bruggeling Ruben Cottenjé zoekt handtekeningen voor de verkiezingen: “Politiek kopstuk hield zijn belofte niet”

Lees meer »

Man lichtgewond nadat hij met wagen op betonnen vangrail knalt langs Expresweg in Waregem

Een oudere man is dinsdagavond lichtgewond geraakt bij een spectaculair ongeval langs de Expresweg in Waregem. Op het kruispunt met de Verbindingsweg maakte de bestuurder rond 20.45 uur een verkeerd manoeuvre waardoor hij met zijn zwarte Opel op de betonnen vangrail reed. Die fungeerde als een schans waardoor zijn wagen omhoog schoof en uiteindelijk meters verder op zijn zijkant in

Lees meer »

“Hoeveel doden moeten er nog vallen?” Ouders van verongelukte David (28) doen emotionele oproep nadat opnieuw kajakker verongelukt

“Hoeveel leed moet er veroorzaakt worden voor iemand ingrijpt?”, vraagt Annie De Beer (66) zich wanhopig af, nadat dit weekend een kajakker gered moest worden op de Semois. Annie en haar echtgenoot Patrick Verhelst (66) verloren zes jaar geleden hun zoon David (28) bij een afvaart van de Lesse. In een bewogen gesprek praten ze over de gevaren, het rouwproces

Lees meer »