Extreemrechtse AfD volgens exitpolls grootste partij in Oost-Duitse deelstaat Thüringen

De rechts-radicale Alternative für Deutschland (AfD) is zondag volgens de eerste prognoses de grootste partij geworden bij verkiezingen in de Duitse deelstaat Thüringen. Volgens zender ZDF krijgt de partij in Thüringen 33,5 procent van de stemmen. Voor het eerst zou de AfD daarmee de grootste zijn in één van de deelstaten. 

Meer krantenkoppen in België

Fonkelnieuwe lijst VoeVeurne gaat voluit voor vernieuwing met 23 nieuwe gezichten: “Wij willen af van die oude politieke cultuur”

Met een lijst van 23 volledig nieuwe namen kiest VoeVeurne bewust om volop voor vernieuwing te gaan. VoeVeurne vindt dat er best wel wat spoeling mag zitten in de Veurnse gemeenteraad, waar al decennialang dezelfde mensen de plak zwaaien. Nieuwe mensen met nieuwe ideeën kunnen de vlam weer in de politieke pan krijgen.
The post Fonkelnieuwe lijst VoeVeurne gaat

Lees meer »

Triatlon in Ieper mikt zondag op 450 deelnemers: “Er staan verschillende kleppers aan de start”

TDTI (Triatlon Duatlon Team Ieper) organiseert op zondag 15 september opnieuw de jaarlijkse triatlon. Vorig jaar was het een snikhete editie en waren er zorgen over de kwaliteit van het water, dit jaar wordt een minder warme editie en zal het water wellicht geen probleem vormen.
The post Triatlon in Ieper mikt zondag op 450 deelnemers: “Er staan verschillende

Lees meer »

Tachtigjarigen van Sint-Eloois-Vijve komen bijeen

Onlangs verzamelden de 80-jarigen die het lager onderwijs in Sint-Eloois-Vijve hebben gevolgd. In de Boudin-Brasserie mochten ze genieten van een lekker feestmaal en een gezellig samenzijn. Op de foto herkennen we: Roland Amez, Rita Deborggraeve, Marie-Rose Decabooter, Lucienne Demunter, Francine Destoop, Frans Destoop, Anita Devos, Edith Fourneau, Hervé Haeck, Anselme Lambrecht, André Lavaert, Romain Mestdag
The post Tachtigjarigen van

Lees meer »

CYCLOON BORIS. Brandweerman sterft tijdens interventie in Oostenrijk – “Al meer regen gevallen in Polen dan bij vernietigende overstromingen in 1997”

In Oostenrijk is een brandweerman tijdens een interventie om het leven gekomen. Dat meldt de gouverneur van de deelstaat Neder-Oostenrijk. De dodentol van cycloon Boris komt zo op zes te staan. Roemenië is voorlopig het zwaarst getroffen met vier doden. In het zuiden van Polen overstroomde een dam. Op verschillende plekken is al meer regen gevallen dan bij de zogenaamde

Lees meer »

Volkskundemuseum heropent zaterdag: “Dit moet het meest familievriendelijk museum van Brugge worden”

Na een maandenlange sluiting heropent het Volkskundemuseum in Brugge op zaterdag 14 september zijn deuren. Het museum onderging noodzakelijke infrastructuurwerken, twee kamers kregen een volledig nieuwe en familievriendelijke invulling, met gezelschapsspellen.
The post Volkskundemuseum heropent zaterdag: “Dit moet het meest familievriendelijk museum van Brugge worden” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Oliebollenkermis in en aan Ceder aan de Leie

Ter gelegenheid van de jaarlijkse kermis trakteerde Zorgbedrijf Harelbeke bewoners en bezoekers van de woonzorgcentra op oliebollen. Een oliebollenkraam bracht de lekkernij tot bij het woonzorgcentrum.
The post Oliebollenkermis in en aan Ceder aan de Leie appeared first on KW.be.

Lees meer »

Stad Roeselare stelt toekomstig erfgoeddepot op Schiervelde voor: “Dit wordt de schatkamer van de regio”

De stad Roeselare, de provincie, WVI en DVV Midwest stelden donderdagmiddag de eerste beelden van het toekomstig erfgoeddepot op Schiervelde voor. Naast het Roeselaarse stadsarchief zullen er vanaf midden 2026 ook erfgoedobjecten uit 11 gemeenten uit de regio te vinden zijn. “Dit wordt de schatkamer van de regio waar erfgoed terug een toekomst krijgt.”
The post Stad Roeselare stelt

Lees meer »

Auto van 85-jarige man klemgereden in Handzame na vermeend vluchtmisdrijf

In Handzame bij Kortemark reden enkele getuigen maandagavond een 85-jarige man klem op straat nadat die eerder een zware aanrijding veroorzaakte en schijnbaar wegvluchtte. Nadien bleek dat de bejaarde man wellicht onwel was geworden en zich wellicht amper bewust was van wat er gebeurde. Hij werd naar het ziekenhuis gebracht.
The post Auto van 85-jarige man klemgereden in Handzame

Lees meer »

Vlaams ABVV roept op om geen coalitie te vormen met extreemrechts: “Voorbeelden uit andere landen zeggen genoeg”

Het Vlaamse ABVV roept kiezers op om op 13 oktober gebruik te maken van hun stemrecht en dringt er bij de lokale partijen op aan om geen coalitie te vormen met extreemrechts. “Voorbeelden uit andere landen bewijzen dat daar systematisch een inperking van de democratische ruimte op volgt”, zei algemeen secretaris Caroline Copers tijdens een ‘Rentrée ABVV’ in Brussel. Daarmee

Lees meer »

Taylor Swift is grote winnaar MTV Video Music Awards, ‘Beste nieuwe artiest’ Chappell Roan maakt zich kwaad

De Amerikaanse popzangeres Taylor Swift mocht maar liefst 7 beeldjes in ontvangst nemen tijdens de uitreiking van de MTV Video Music Awards (VMA’s). Ook de belangrijkste prijs, die voor de ‘Video van het jaar’, ging naar het nummer ‘Fortnight’ van Swift en Post Malone. Verder vielen ook sterren als Chappell Roan, Sabrina Carpenter en Katy Perry in de prijzen.

Lees meer »