En of het deugd deed: voor het eerst sinds januari kregen we nog eens een maand die zonniger was dan normaal

Voor het eerst sinds januari kende Ukkel nog eens een maand die zonniger was dan normaal. De totale zonneschijnduur van de afgelopen maand augustus bedroeg 235 uur en 11 minuten in Ukkel (normaal 192 uur en 26 minuten). Dat blijkt zondag uit de klimatologische gegevens van het KMI. 

Meer krantenkoppen in België

“We spelen in op de vraag”: bekende slager Hendrik Dierendonck uit Koksijde opent eerste winkel in Wallonië

Nadat slager Hendrik Dierendonck de familiezaak in 2006 overnam van zijn ouders, breidden ze de voorbije jaren alsmaar verder uit. Dat resulteert nu in een zesde winkel, de eerste in Wallonië. Vanaf 15 september kan je de producten van Dierendonck ook in Waterloo terugvinden.
The post “We spelen in op de vraag”: bekende slager Hendrik Dierendonck uit Koksijde opent

Lees meer »

EXCLUSIEF. Bij het horrorhuis waar Dominique Pelicot zijn vrouw door 80 mannen liet verkrach­ten: “Al jaren keek ik hen overdag in de ogen en ‘s nachts veranderden ze in beesten”

De hele wereld kijkt naar Mazan, een Frans dorpje met amper 6.000 inwoners waar een gepensioneerde zeventiger jarenlang zijn vrouw drogeerde en meer dan 80 mannen uitnodigde om haar te misbruiken. Onze reporter trok naar het huis waar de gruwel plaatsvond, sprak met buren en ontdekte een dorp aan de Mont Ventoux dat in een nachtmerrie is terechtgekomen. “Ik vertrouw

Lees meer »

Eitjesautomaat van Ovo West in Sint-Kruis biedt nu ook producten van boeren aan: “We willen korte keten steunen”

Het eierenbedrijf Ovo West in Sint-Kruis biedt sinds kort scharrel- en bio-eieren aan de particulieren aan in een automaat bij het bedrijf. “Sinds begin september breiden we dit aanbod nog uit met producten van lokale boeren, zoals aardappelen en appelsap”, zegt zaakvoerder Koen Timmeman.
The post Eitjesautomaat van Ovo West in Sint-Kruis biedt nu ook producten van boeren aan:

Lees meer »

Vlaming geeft zijn leven score van 7,3 op 10

In het eerste halfjaar van 2024 gaven Vlamingen hun leven een gemiddelde score van 7,3 op 10. De algemene levenstevredenheid is daarmee gelijk aan die van de laatste zes maanden van vorig jaar. Dat blijkt woensdag uit cijfers van Statistiek Vlaanderen op basis van een bevraging bij 6.000 Vlaamse 18-plussers.

Lees meer »

Audi sluit Brusselse fabriek tot personeel “bereid is normaal aan de slag te gaan”, misnoegde werknemers verzamelen aan hoofdingang

Audi Brussels blijft gesloten tot het personeel "bereid is om weer normaal te werken en auto’s naar de dealers te versturen". Dat zegt Peter D’hoore, de woordvoerder van de autofabriek in Vorst. Volgens de vakbonden zoekt de directie "de directe confrontatie met de werknemers". Een zestigtal medewerkers is intussen samengekomen voor de hoofdingang en blokkeert de Brits Tweedelegerlaan.

Lees meer »

“Ik ben opgevoed door varkens”: volgeling van Pelicot drogeert en verkracht zijn eigen vrouw

Had Dominique Pelicot, de Fransman die zijn vrouw jarenlang drogeerde en liet verkrachten door onbekenden, een volgeling? Het lijkt er sterk op. Jean-Pierre M. (63) is alvast een van de 51 verdachten in het proces. Eén belangrijk verschil met de rest: M. wordt vervolgd voor de verkrachting van zijn eigen vrouw. Hij had de modus operandi van Pelicot helemaal overgenomen.

Lees meer »

Ruben Van Gucht komt terug op ‘vrouwenbe­nen-incident’: “Blanka en ik hebben goede verstandhouding”

Ruben Van Gucht (37) beleefde een drukke sportzomer, waarin hij maar liefst elf weken in het buitenland doorbracht voor onder andere het EK voetbal en de Olympische Spelen. Tijdens een uitzending op Radio2 ontstond er ophef toen onverwacht de benen van een onbekende vrouw in beeld verschenen. In het programma ‘Café Congé’ blikt de sportjournalist nu terug op dat incident:

Lees meer »

“Oekraïne wil de oorlog voelbaar maken”: drones raken Moskou, maar ligt Poetin daar wakker van?

In Rusland is er voor het eerst een burger omgekomen door een Oekraïense drone die insloeg nabij Moskou. Dat gebeurde tijdens een aanval die de grootste van de oorlog wordt genoemd. Oekraïne wil de oorlog voelbaar maken voor de Russische bevolking. Maar helpt dat wel om Poetins macht te ondergraven? En hoeveel burgers stierven er eigenlijk al op Russisch grondgebied?

Lees meer »