Dieven stelen tientallen broden bij bakkerij in Zemst: “Dit moet stoppen” 

In Weerde (Zemst) zijn dieven aan de haal gegaan met een grote hoeveelheid broden van een bakkerij. Bakker Pascale De Kock zet haar broden na het bakken ’s nachts klaar in een rij kasten, zodat haar klanten ze ’s ochtends snel en efficiënt kunnen ophalen. Maar dat was zonder de nachtelijke dieven gerekend. 

Meer krantenkoppen in België

Gemeenteraad twist over de invoering van bedrijfswagens voor stadspersoneel: “Dit is een stap te ver”

Wie een directeursfunctie uitvoert bij de stad Menen, kan voortaan rekenen op een bedrijfsvoertuig. Dat werd (opnieuw) beslist op de gemeenteraad van woensdag laatstleden. Een omstreden keuze, die niet op goedkeuring van de oppositie kan rekenen. Een noodzakelijke, volgens de schepen. “Is wat de markt vraagt.”
The post Gemeenteraad twist over de invoering van bedrijfswagens voor stadspersoneel: “Dit is

Lees meer »

WWF België: 55 jaar verloren gewaande roofvogel voor het eerst gefotografeerd in Papoea-Nieuw-Guinea

De bleke havik (Accipiter princeps), een vogelsoort die al geruime tijd op de Rode lijst van bedreigde diersoorten staat, is dit jaar gefotografeerd in Papoea-Nieuw-Guinea, tijdens een missie die door WWF-België geïnitieerd werd. De laatste keer dat de bleke havik werd gedocumenteerd, dateert van 1969. “Nu blijkt dat het zelfs de allereerste keer is dat deze vogelsoort gefotografeerd werd”, zegt

Lees meer »

DISCUSSIE. Kom op tegen Kanker vraagt om “gezonde” cadeautjes te geven in plaats van altijd een fles wijn: ga jij je gewoontes aanpassen?

Kom op tegen Kanker vraagt meer aandacht voor de link tussen alcohol en kanker: “55 procent van de Vlamingen weet niet dat alcohol het risico op 7 types kanker verhoogt.” Een nieuwe campagne – die mensen op een gezondere manier van het leven wil leren genieten – moet daar verandering in brengen. Ga jij je gewoontes aanpassen naar aanleiding van

Lees meer »

Plopsaland De Panne sluit voor zes weken: “We compenseren met dertien extra laatavondopeningen”

Door te investeren in een hotel en vakantiepark wilde Plopsaland De Panne het jaar rond open zijn, maar daarop keert het park nu terug. Na de kerstvakantie zullen het pretpark, het hotel en het vakantiepark zes weken gesloten zijn.
The post Plopsaland De Panne sluit voor zes weken: “We compenseren met dertien extra laatavondopeningen” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Vooruit, N-VA en CD&V vandaag weer rond de tafel, maar kindergeld en kinderopvang blijven twistpunten

Formateur Matthias Diependaele (N-VA) haalt zijn slag thuis, want onverhoopt snel krijgt hij N-VA, Vooruit en CD&V vanmiddag rond dezelfde tafel. Maar dat zal vooral zijn om de opgelopen schade op te meten, niet om inhoudelijke doorbraken af te kloppen. Want de gemoederen zijn dan wel bedaard, de strijdpunten zijn pijnlijk aan de oppervlakte gekomen. Wat is de inzet van

Lees meer »