Deelstaatverkiezingen in Duitsland: extreemrechts volgens peilingen grootste in Saksen en Thüringen

Alle ogen zijn vandaag gericht op Duitse deelstaten Saksen en Thüringen. Volgens de peilingen kan het extreemrechtse Alternative für Deutschland (AfD) er de grootste partij worden bij de stembusgang. Het zou de eerste keer zijn in de naoorlogse geschiedenis van Duitsland dat een extreemrechtse partij de sterkste is bij deelstaatverkiezingen. 

Meer krantenkoppen in België

Nieuwe formule om te ontdekken of je (over)gewicht hebt is “accurater dan BMI”: bereken hier zelf je BRI

Heel gespierd en geen grammetje vet? De Body Mass Index (BMI) zal beweren dat je tóch overgewicht hebt. Daarom hebben wetenschappers nu de BRI ontwikkeld: de body roundness index. Die houdt geen rekening meer met je gewicht, wel met je heupomtrek. Hoe je je BRI berekent? Simpel: 364,2?-?365,5?×?v(1?-?(heupomtrek in cm)?/?2p)^2?/?(0.5?×?lengte in centimeter)^2). Of met één klik hieronder.

Lees meer »

EXCLUSIEF. Onze reporter bij horrorhuis waar Dominique Pelicot zijn vrouw door 80 mannen liet verkrachten: “Hoe kun je zo nog in de mensheid geloven?”

De hele wereld kijkt naar Mazan, een Frans dorpje met amper 6.000 inwoners waar een gepensioneerde zeventiger jarenlang zijn vrouw drogeerde en meer dan 80 mannen uitnodigde om haar te misbruiken. Onze reporter trok naar het huis waar de gruwel plaatsvond, sprak met buren en ontdekte een dorp aan de Mont Ventoux dat in een nachtmerrie is terechtgekomen. “Zo’n 30

Lees meer »

Jeremy Vandoorne, ‘Xavier’ van ROX, op N-VA lijst bij komende verkiezingen: “Ik zou graag meewerken aan de toekomst van deze stad”

Onlangs maakte N-VA Menen-Lauwe-Rekkem haar lijst voor de gemeenteraadsverkiezingen van 13 oktober bekend. Daarop viel vooral de vierde plek op de lijst op: Jeremy Vandoorne. De Lauwenaar speelde de rol van Xavier in de populaire Ketnet-reeks ROX en werd zo de held van verschillende generaties kinderen. Hij heeft ook een duidelijke visie voor Menen.
The post Jeremy Vandoorne, ‘Xavier’

Lees meer »

IN BEELD. Kevin De Bruyne brengt daags na nederlaag (en vlammend interview) bezoek aan UZ Jette: “Niet het moment om over voetbal te praten”

Rode Duivel Kevin De Bruyne heeft dinsdagvoormiddag samen met zijn vrouw Michèle Lacroix een bezoek gebracht aan het Ronald McDonald Huis aan het UZ Brussel in Jette. Over zijn uitspraken na de nederlaag tegen Frankrijk de avond voordien had hij niets meer te zeggen. “Dit is niet het moment om over voetbal te praten.”

Lees meer »

Ontdek zestien huizen met een verhaal in Sint-Kruis

Van zaterdag 14 tot en met dinsdag 17 september exposeert de werkgroep Heemkunde Sint-Kruis in het oud gemeentehuis De Zorge in de Moerkerksesteenweg 196. Het verhaal van enkele merkwaardige huizen in Sint-Kruis wordt er toegelicht.
The post Ontdek zestien huizen met een verhaal in Sint-Kruis appeared first on KW.be.

Lees meer »

Renovatie van zwembad in Ninove start binnenkort: “Wel al symbolische eerste spadesteek”

In Ninove wordt vandaag de eerste symbolische spadesteek gegeven voor de renovatie van het zwembad. Normaal zouden de werken in maart starten, maar Ninove moest ze uitstellen door onder andere praktische problemen, procedures en een extra bodemonderzoek. De Openbare Vlaamse Afvalstoffenmaatschappij (OVAM) moet nu eerst nog het rapport van het bodemonderzoek goedkeuren en dan kunnen de werken officieel van start

Lees meer »

Dan toch geen Lampaert op EK: hij wordt vervangen door Victor Vercouillie en Edward Theuns

Yves Lampaert (33) moet een kruis maken over het EK tijdrijden. Onze landgenoot was nochtans optimistisch over zijn herstel na een dubbele valpartij, maar de West-Vlaming sukkelt met een luchtweginfectie en geraakt niet tijdig fit. “Een DNS is in de maak”, onthulde hij in de vlog van Victor Campenaerts. Lampaert wordt vervangen door Victor Vercouillie in de tijdrit en door

Lees meer »

EXCLUSIEF. Van succesvol ondernemer naar het OCMW. Philip (57): “Ik ben 50 miljoen euro kwijt in 6 maanden”

“Ik heb lang genoeg gezwegen.” Zakenman Philip Deutz (57) uit Sint-Niklaas beleeft zijn grootste nachtmerrie. Tot twee jaar geleden was hij een succesvolle ondernemer met meer dan twintig bedrijven in binnen- en buitenland. Geen flamboyante CEO, maar iemand die op de achtergrond werkte en in de luwte een zakenimperium uitbouwde, alles samen goed voor zo’n 50 miljoen euro. Nu is

Lees meer »

Trump weigert tweede debat met Harris

De Republikeinse presidentskandidaat Donald Trump is niet van plan om deel te nemen aan een tweede debat met zijn Democratische tegenstandster Kamala Harris. Dat laat hij donderdagavond weten via Truth Social.

Lees meer »

Voetballer (16) die in elkaar stuikte tijdens training in Tessenderlo is overleden: “Thabet was erg geliefd binnen de ploeg”

De 16-jarige voetballer van Ham United die woensdagavond tijdens de training onverwacht in elkaar stuikte, is overleden. Dat laat de correspondent van Ham United weten. Thabet ging naar school in het Don Bosco College in Hechtel-Eksel. “Hij was een buitengewoon getalenteerde jonge voetballer, een rustige en vriendelijke jongen”, klinkt het bij zijn voetbalclub.

Lees meer »