De Wieltjesfeesten openen met Stoasje RO(C)K’T

De jaarlijkse Wieltjesfeesten in Menen is één van de grote feestweekends om reikhalzend naar uit te kijken. Het startschot gebeurt op vrijdagavond 6 september om 19.00 uur met Stoasje RO(C)K’T, die voor de tweede maal onder leiding van Lorenzo Naert staat.

Muzikale traditie

Toen muziekfanaat en cafébaas Dirk Minne de fakkel wou overdragen vond hij in zijn vriend en collega Lorenzo Naert een geschikte opvolger. “Het zal intussen de tweede keer zijn dat ik er mijn schouders onder steek. Toen Dirk ermee wou stoppen wilde ik absoluut deze mooie muzikale traditie in ere houden”, zegt Lorenzo.

Het ‘kind’ kreeg de naam ‘De Stoasje RO(C)K’T’ en verhuisde van de Wahistraat naar café Cosmopolite. Loreno geeft lokale bands graag een plaatsje op ‘zijn’ podium. “Ik ken Lorenzo al heel lang en wij mochten hierboven in het café iedere week repeteren van hem. We doopten dan ook onze Blues huisband heel toepasselijk ‘The Cosmo’s Blues Factory’”, zegt gitarist Maarten Desodt.

Ambiance

De Punkrockband TPN uit Ieper staat om 20.30 uur geprogrammeerd bij ‘Lorre’. “Met onze eigenste Punkrock nummers gaan we er zeker en vast een ferme lap opgeven”, vertelt drummer Simon Dejonckheere.

“Verder verwelkomen we om 20.00 uur onze noorderburen Pendejo. Deze Nederlandse heavy rock band put uit latino wortels, vermengt zware riffs en scandeert recht-voor-de-raapteksten in de taal van de straat. Alles zal terug vakkundig gepresenteerd worden door Joost Lippinois en DJ Dimi zal vanaf 23.30 uur tot laat in de nacht het feest volwaardig afsluiten.”

“Het was een traditie en die wil ik verder zien gaan. ‘De Stoasje RO(C)K’T zal als vanouds terug geheel gratis zijn. De buikjes kunnen gevuld worden in de frituur hiernaast. Ik zorg voor genoeg drank en jullie voor de ambiance”, besluit Lorenzo.

(NVM)

The post De Wieltjesfeesten openen met Stoasje RO(C)K’T is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Belgische consultant riskeert de doodstraf te krijgen van Congolese rechtbank

De Belg Jean-Jacques Wondo, die al sinds 22 mei gevangen zit in de militaire gevangenis van Ndolo, in de Congolese hoofdstad Kinshasa, riskeert morgen tot de doodstraf te worden veroordeeld. Hij wordt onder meer beschuldigd van terrorisme en steun aan gewapende groepen. Zijn familie in België zegt dat hij onschuldig is. Wondo stond de afgelopen weken terecht in Kinshasa en

Lees meer »

Nieuwe Gentse beweging zet kandidaten alfabetisch op lijst bij verkiezingen 

De nieuwe politieke beweging Grondrecht pakt in Gent uit met een bijzonderheid bij de gemeenteraadsverkiezingen. Er is geen echte lijsttrekker, de kandidaten staan in alfabetische volgorde. Niet Raf Verbeke, één van de mensen achter de volksraadpleging over betaalbaar wonen, staat zo op één. Die plek is voor Pieter Amos. Verbeke komt net niet achteraan het alfabet en staat voorlaatste.

Lees meer »

“Honden etende immigranten” tegen “laat ons kiezen voor de toekomst”: zo verliep pittige debat tussen Trump en Harris

Kamala Harris en Donald Trump hebben dinsdagnacht in Philadelphia hun eerste – en tot nader order enige – debat gehouden in de aanloop naar de Amerikaanse presidentsverkiezingen. Het werd een verbeten strijd, maar zonder duidelijke winnaar. Trump hamerde onophoudelijk op zijn favoriete onderwerp immigratie, Harris had zich dan weer duidelijk voorgenomen om de Amerikaanse kiezers ook een positieve visie op

Lees meer »

Briljant voor Mariette Vantorre en Robert Houtters

Op 29 augustus 1959 stapten Robert Houtters en Mariette Vantorre in het huwelijksbootje. Ze vierden nu hun briljanten huwelijksverjaardag. Mariette is afkomstig van Heist en Robert van Westkapelle. Ze leerden elkaar kennen door gemeenschappelijke vrienden. Het echtpaar woonde vele jaren in Westkapelle. Robert is behanger/garnierder en werkte jaren bij de bekende meubelwinkel Cafmeyer in Knokke.
The post Briljant voor

Lees meer »

Na speculatie: Noorse politie zegt dat er geen aanwijzingen zijn dat alom geliefde “spionwalvis” opzettelijk werd gedood

De Noorse politie zegt dat de bekende beloega Hvaldimir niét door menselijk handelen is gestorven. Zijn dood kan in ieder geval niet worden toegeschreven aan geweerschoten, staat te lezen in het voorlopige autopsierapport. Dierenrechtenorganisaties NOAH en One Whale verklaarden vorige week nog dat het beroemde dier mogelijk was doodgeschoten. De politie begon naar aanleiding van die beschuldiging een onderzoek.

Lees meer »