Cian Uijtdebroeks stapt met corona uit Vuelta

 

Cian Uijtdebroeks komt door een corona-infectie vandaag niet meer aan de start van de vijftiende etappe van de Ronde van Spanje. Dat meldt zijn Nederlandse ploeg Visma – Lease a Bike.

 

Meer krantenkoppen in België

VS-experte over de eerste ontmoeting tussen Kamala Harris en Donald Trump: “Een fout kan haar campagne dodelijk treffen”

Donald Trump en Kamala Harris hebben elkaar nooit voorheen persoonlijk ontmoet. Straks staan ze voor het eerst op hetzelfde podium voor hun eerste en waarschijnlijk enige debat. De regels zijn dezelfde als tijdens het Trump/Biden-debat: geen publiek in de zaal, microfoons worden uitgeschakeld bij de kandidaat die niet aan het woord is en antwoorden — die ze niet konden voorbereiden

Lees meer »

Testaankoop dient klacht in tegen videogamebedrijven, sector verbaasd: “Prijzen zijn zeer duidelijk aangegeven”

Consumentenorganisatie Testaankoop heeft een klacht ingediend bij de Europese Commissie tegen verschillende grote videogamebedrijven. De bedrijven zouden de consumentenregels schenden, omdat ze niet voldoende informatie geven over de kosten van digitale items, zoals virtuele munten. De Belgische sector reageert verbaasd. "Er bestaan tal van controlemechanismen om vooral minderjarige spelers te beschermen."

Lees meer »

Gemeente De Panne sluit deal met Plopsaland: “Zij betalen minder belastingen en we moeten hen per jaar minder geven voor het gebruik van het zwembad”

De gemeente De Panne betaalt sinds 2011 ongeveer 750.000 euro per jaar aan Plopsa voor het gebruik van het zwembad Plopsaqua. De gemeente op zijn beurt trok de belasting op vertoningen en vermakelijkheden op waardoor Plopsa niet 95.000, maar 450.000 euro moest betalen voor zijn pretpark en zwembad in De Panne. Daarop trok Plopsa naar de Raad van State. Nu

Lees meer »

Rechtbank Noord-Dakota verwerpt abortusverbod

Een rechter in de Amerikaanse staat North Dakota heeft donderdag een bijna-totaalverbod op abortus verworpen. Hiermee is het binnenkort voor het eerst in meer dan een jaar opnieuw legaal om in North Dakota een abortus te ondergaan.

Lees meer »

Na speculatie: Noorse politie zegt dat er geen aanwijzingen zijn dat alom geliefde “spionwalvis” opzettelijk werd gedood

De Noorse politie zegt dat de bekende beloega Hvaldimir niét door menselijk handelen is gestorven. Zijn dood kan in ieder geval niet worden toegeschreven aan geweerschoten, staat te lezen in het voorlopige autopsierapport. Dierenrechtenorganisaties NOAH en One Whale verklaarden vorige week nog dat het beroemde dier mogelijk was doodgeschoten. De politie begon naar aanleiding van die beschuldiging een onderzoek.

Lees meer »