Bij eetkroeg Boho kan je tot 23 uur bestellen: “We willen een alternatief bieden in Kortrijk”

Maandag 2 september opent eetkroeg Boho de deuren op de Houtmarkt, in het gewezen pand van Jasmijnhof. “We zetten de opening extra in de kijker met een Parents’ Day. Vanaf 8 uur staan de koffie en koffiekoeken klaar, en voor de durvers Sint-Bernardus”, zegt Bene Yserbyt. Boho is vanaf dan elke dag open met doorlopende keuken van 11 tot 23 uur.

Zaakvoerders Axel Vandoorne en Habib Zabihi, en hun zaalteam Bene Yserbyt en Laura Beernaert blazen de Houtmarkt nieuw leven in. “Axel en ik zijn bon vivants, maar in Kortrijk vind je bijvoorbeeld geen tagliatelle al ragu volgens het originele recept, wel genoeg spaghetti bolognese”, vertelt Bene. “Onze gerechten worden door iedereen gesmaakt, maar zijn net dat tikkeltje anders. Alles wordt van a tot z in huis gemaakt, dagvers. Daarom hebben we ook een beperkte kaart met een zevental gerechten.”

“Onze gerechten worden door iedereen gesmaakt, maar zijn net dat tikkeltje anders. Alles wordt van a tot z in huis gemaakt, dagvers”

Naast de tagliatelle al ragu kan je ook genieten van chili con carne en sin carne, een royaal vispannetje – met onder meer kabeljauw, tong, coquilles en verse mosselen -, caesarsalade met kip en ansjovisdressing, lasagne met mozzarella en scampi diabolique met linguine. “Als gimmick bieden we ook de echte ‘pizza van den Aldi’ aan, voor 5 euro, met of zonder zwarte olijf in het midden. Dat mogen ze vragen aan de chef.”

“Als gimmick bieden we ook de echte ‘pizza van den Aldi’ aan, voor 5 euro, met of zonder zwarte olijf in het midden”

Je kan effectief tot 23 uur iets bestellen in de keuken. “We willen een alternatief bieden in Kortrijk. Je kan hier uiteraard ook gewoon iets komen drinken”, legt Bene uit. Alle wijnen op de kaart zijn van de Bellegemse The Wine Chapter, de huiswijn is de lijn van Les Vilains. “We hebben de biertjes van stadsbrouwerij Ruimtegist in de aanbieding, net als alcoholvrije bieren van Force Majeure, en hebben als enige horecazaak in Kortrijk Sint-Bernardus op vat. Het volledige gamma van Sint-Bernardus kan je hier trouwens degusteren in ‘Bernadetjes’, glaasjes van 15 centiliter, aan 2,50 euro.”

“We hebben als enige horecazaak in Kortrijk Sint-Bernardus op vat.”

“We willen de place to be worden voor de buurt. Elke woensdagnamiddag kan je hier terecht voor koffie en taart, ook suiker- en glutenvrij voor de mensen van Woonzorgcentrum Sint-Vincentius. Samen met ’t Houtmarktje, Ad Fundum en frituur De Houtmarkt hopen we met ons vieren iets te organiseren. We denken bijvoorbeeld aan een rockplein tijdens Sinksen.”

The post Bij eetkroeg Boho kan je tot 23 uur bestellen: “We willen een alternatief bieden in Kortrijk” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Noord-Korea plant uitbreiding van nucleair arsenaal

Pyongyang gaat zijn kernwapenarsenaal uitbreiden, heeft de Noord-Koreaanse leider Kim Jong-un maandag gezegd in een toespraak naar aanleiding van de nationale feestdag. Dat bericht het staatspersbureau KCNA dinsdag. “Het beleid om de nucleaire strijdkrachten op te bouwen door het aantal kernwapens exponentieel te doen stijgen zijn we nu perfect aan het uitvoeren”, zei Kim.

Lees meer »

“Op vrijdag zien we dat werkvolk niet meer”: gáán werken doen we met z’n allen massaal op dinsdag en donderdag

Het coronavirus heeft ons kantoorleven veranderd in de ‘di-do-economie’, een woord dat de Nederlanders verzonnen, maar dat wij moeiteloos kunnen overnemen. Ook in België zijn dinsdag en donderdag dé uitverkoren dagen om nog eens naar kantoor te gaan. De andere dagen werken we liever thuis. En dus is het op dinsdag en donderdag extra druk: op de snelweg, op de

Lees meer »

Net als in ‘Kalm Waes’: CEO, piloot en arts getuigen hoe meditatie en stilte hun leven veranderden

Helemaal zen en “100 procent zeker dat hij terugkomt” verliet Tom Waes het boeddhistisch centrum na een stilteretraite voor zijn programma ‘Kalm Waes’. Wat zo heilzaam is aan uren, zelfs dagen zitten én zwijgen op het meditatiekussen, en hoe het hen kalmeert in hun eigen drukke levens, weten ook deze ex-CEO, piloot en kinderarts. “De eerste keren vond ik het

Lees meer »

3.500 jaar oude kruik die werd vernield door 4-jarige jongen gerestaureerd en weer te zien

De 3.500 jaar oude kruik die in augustus aan diggelen viel in een museum in Israël nadat een nieuwsgierig 4-jarig jongetje de pot omstootte, staat terug tentoongesteld. De zeldzame pot uit de bronstijd is sinds woensdag weer te zien in het museum. Professionele restaurateurs slaagden erin het voorwerp voorzichtig weer in elkaar te zetten, dankzij onder meer 3D-technologie en speciale

Lees meer »

“Zijn woorden waren allesbehalve gepast en zeker niet die van een leider”: Kylian Mbappé onder vuur in Frankrijk

Druppelt het in België rond de Rode Duivels en hebben we dringend nood aan een portie feelgood, zoals onze chef voetbal schrijft, dan regent het in Frankrijk. Na een teleurstellend EK onderuit tegen Italië vrijdagavond. Zo kreeg de je-m’en-foushouding van Kylian Mbappé (25), op de persconferentie een dag voor die Nations League-match, extra weerklank. De Franse analisten zetten zich schrap:

Lees meer »

De Parette organiseert eerste sneukeltocht in Harelbeke

Dienstencentrum De Parette vond een originele manier om hun werking in de kijker te zetten: al sneukelend de buurt rond lokaal De Parette verkennen en op de tussenstops nader kennismaken met de vrijwilligers van het Dienstencentrum die een woordje uitleg geven over de werking. “Het opzet is van deze eerste editie een jaarlijkse sneukelwandeltocht te maken”, luidt het.
The

Lees meer »