Belgische motorrijder (40) gewond na botsing met vrachtwagen in Duitsland

Een Belgische motorrijder is zaterdag ernstig gewond geraakt bij een verkeersongeval tijdens een inhaalmanoeuvre in Duitsland.

 

Meer krantenkoppen in België

“Ik dacht dat de speurder gewoon een cameraman was”: Rik Verheye en Pedro Elias flaterden erop los in ‘Klopjacht’

Ondanks een ‘dikke’ Porsche met 700 PK werden boezemvrienden Rik Verheye (37) en Pedro Elias (49) al na één dag gevat in ‘Celebrity Klopjacht’. Hun deelname was geen succesverhaal, in tegenstelling tot hun vriendschap. Al tien jaar zijn ze onafscheidelijk, ook al blijkt de vriendschap onderhouden soms moeilijk. “Rik heeft zo zijn eigenaardigheden.”

Lees meer »

Duizenden mensen geëvacueerd voor bosbranden in Californië

Duizenden bewoners in het zuiden van de Amerikaanse staat Californië zijn zondag geëvacueerd voor oprukkende bosbranden. Dat melden Amerikaanse media. Gouverneur Gavin Newsom riep zaterdagavond (lokale tijd) de noodtoestand uit om extra middelen in te zetten in de strijd tegen het vuur.

Lees meer »

Geen lonen meer voor personeel van Audi Brussels, vakbonden verstoppen sleutels van auto’s: wie is in fout en komt het ooit nog goed?

De situatie bij Audi Brussels is ontploft. Werkwillige werknemers mochten maandagochtend van de directie de fabriek niet meer binnen zolang vakbonden de hoofdingang blokkeren en de sleutels van afgewerkte wagens verstoppen. Het personeel ontvangt intussen geen loon meer. Gaat een van de partijen hier in de fout en kan hier nog een gezamenlijke oplossing worden gevonden?

Lees meer »

Zwevezele viert zijn 80-jarigen

Het Wingense gemeentebestuur vierde de negentien 80-jarigen van Zwevezele in oc Damberd op het Marktplein. “Wie lang wil leven, moet oud willen worden”, vertelde burgemeester Lieven Huys in zijn toespraak. Hij herinnerde aan de tijd toen kleren nog op de groei werden gekocht en een paar spekken maar één of twee frank kostten. “In onze
The post Zwevezele viert

Lees meer »

Deze keer is het persoonlijk: waarom Sammy Mahdi de Vlaamse formatie live in VTM NIEUWS aan diggelen sloeg

CD&V-voorzitter Sammy Mahdi stuurde formateur Matthias Diependaele (N-VA) nog snel een WhatsAppje voor hij live in VTM NIEUWS zijn ultieme voorstel torpedeerde. Daarmee is niet alleen de impasse in de Vlaamse formatie compleet, er is wellicht ook persoonlijke schade aangericht. Dit is hoe het ook voor Vlaanderen vastliep: van stijgende ergernis bij CD&V tot opnieuw een hoofdrol voor Conner Rousseau

Lees meer »

Zoekactie naar mogelijke drenkeling in Brugge blijkt vals alarm: “Passant zag fiets in het water drijven”

De hulpdiensten zijn dinsdagavond uitgerukt nadat een voorbijganger een fiets opmerkte in de Brugse ringvaart. Om zeker te zijn dat er geen sprake was van een persoon te water, doorzochten duikers van de brandweer de omgeving. Dat leverde evenwel niks op.
The post Zoekactie naar mogelijke drenkeling in Brugge blijkt vals alarm: “Passant zag fiets in het water drijven”

Lees meer »

Storm Boris kost leven aan vier mensen na overstroming door zware regenval in Roemenië, eerste dorpen geëvacueerd in Polen, Tsjechië en Oostenrijk

Verschillende landen in Oost-Europa zetten zich schrap voor cycloon Boris. Weerdiensten verwachten extreme regenval en waarschuwen voor overstromingen. In het grensgebied tussen Tsjechië en Polen treden rivieren al uit hun oevers als gevolg van de aanhoudende regen, en werden al twee dorpen geëvacueerd. Volg het nieuws over de extreme weersomstandigheden in deze liveblog.

Lees meer »