Unicef lanceert aanbesteding voor mpox-vaccins

Unicef lanceert een dringende aanbesteding voor mpox-vaccins. Dat heeft het VN-kinderrechtenfonds aangekondigd. Unicef wil de vaccins inzetten in de landen die het zwaarst getroffen worden door het mpox-virus. 

Meer krantenkoppen in België

Zoekactie naar mogelijke drenkeling in Brugge blijkt vals alarm: “Passant zag fiets in het water drijven”

De hulpdiensten zijn dinsdagavond uitgerukt nadat een voorbijganger een fiets opmerkte in de Brugse ringvaart. Om zeker te zijn dat er geen sprake was van een persoon te water, doorzochten duikers van de brandweer de omgeving. Dat leverde evenwel niks op.
The post Zoekactie naar mogelijke drenkeling in Brugge blijkt vals alarm: “Passant zag fiets in het water drijven”

Lees meer »

Recordaantal asielzoekers heeft opvang verlaten

Sinds begin juli moeten asiel­zoekers die een baan hebben een deel van hun opvang zelf betalen. Dat heeft tot gevolg dat een recordaantal mensen deze zomer de asielcentra heeft verlaten. Dat blijkt uit nieuwe cijfers van ­ontslagnemend staatssecretaris voor Asiel en Migratie Nicole de Moor (CD&V), waarover De Tijd woensdag bericht.

Lees meer »

Audi houdt fabriek in Vorst gesloten: “Tot het personeel bereid is om normaal aan de slag te gaan”

De vakbonden bij Audi Brussels in Vorst gaan maandagvoormiddag samenzitten om een standpunt te bepalen, na de eis van de directie op zaterdag. Dat meldt vakbondsman Jan Baetens (ACV-Metea). De directie dreigde met een strafklacht als de 200 sleutels van wagens die door werknemers ‘in beslag genomen’ zijn, niet uiterlijk maandagmiddag teruggegeven worden. De vakbonden dreigen evenwel voor een gesloten

Lees meer »

Ivo Devos is nieuwe directeur van De Peereboom

Voor Ivo Devos (45) was de eerste dag van het nieuwe schooljaar erg speciaal. De Moorselenaar startte maandag na een jarenlange carrière in de gemeenteschool in Wevelgem als nieuwe directeur van de vrije basisschool in Ledegem. “Een nieuwe uitdaging.”
The post Ivo Devos is nieuwe directeur van De Peereboom appeared first on KW.be.

Lees meer »

Hoe groot is agressieprobleem in onze gevangenissen? “Gewelddadige incidenten zijn er zeldzaam”

Gewelddadige incidenten in de gevangenis, zoals de aanval in het arresthuis van Antwerpen, zijn zeldzaam. Dat zegt doctoraatsonderzoeker Lorenz Pardon. En dat is vooral te danken aan het personeel van de gevangenis. Maar incidenten in de gevangenis volledig vermijden, is bijna onmogelijk. "Wij zijn de mensen die slecht nieuws moeten brengen, dus wij staan op de eerste rij", vertelt een

Lees meer »

Amerikaanse buitenlandminister Blinken waarschuwt dat Iran ballistische raketten heeft geleverd aan Rusland: “Bedreiging voor heel Europa”

De Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken Antony Blinken beschuldigt Iran er dinsdag van raketten aan Rusland te hebben geleverd om Oekraïne “in de komende weken” aan te vallen. “Dit vormt een bedreiging voor heel Europa” en toont volgens Blinken aan hoe de “destabiliserende invloed van Iran tot ver buiten het Midden-Oosten reikt”, luidt het op een persconferentie in Londen.

Lees meer »

“Zijn woorden waren alles behalve gepast en zeker niet die van een leider”: Kylian Mbappé zwaar onder vuur

Druppelt het in België rond de Rode Duivels en hebben we dringend nood aan een portie feelgood, zoals onze chef voetbal schrijft, dan regent het in Frankrijk. Na een teleurstellend EK onderuit tegen Italië vrijdagavond. Zo kreeg de je-m’en-fous-houding van Kylian Mbappé (25), op de persconferentie een dag voor die Nations League-match, extra weerklank. De Franse analisten zetten zich schrap:

Lees meer »

Jeugdploeg van de Week: de GU17 van voetbalclub KM Torhout

Dit is de GU17 van voetbalclub KM Torhout. Bovenaan van links naar rechts Jona Tanghe, Louis Sandra, Leonardo Bratu, Senne Cogghe, Ares Maniares, Thor Goossens, Ben Becquevort, Diogo Silva Candeias en trainer-coach Bob Maertens en onderaan van links naar rechts afgevaardigde Johan Coudyzer, Kjentes Vercnocke, Marcelo Vandekerckhove, Lander Dufoer, Emilio Sabbe, Lisandro Verhelst en Marlon Vereecken.
The post Jeugdploeg

Lees meer »