Treinverkeer onderbroken in Luik-Guillemins door seinstoring

Het treinverkeer is zaterdag sinds ongeveer 18 uur onderbroken bij het station van Luik-Guillemins door een probleem met de seinen. Dat meldt spoorwegnetbeheerder Infrabel.

 

Meer krantenkoppen in België

Noord-Korea plant uitbreiding van nucleair arsenaal

Pyongyang gaat zijn kernwapenarsenaal uitbreiden, heeft de Noord-Koreaanse leider Kim Jong-un maandag gezegd in een toespraak naar aanleiding van de nationale feestdag. Dat bericht het staatspersbureau KCNA dinsdag. “Het beleid om de nucleaire strijdkrachten op te bouwen door het aantal kernwapens exponentieel te doen stijgen zijn we nu perfect aan het uitvoeren”, zei Kim.

Lees meer »

Belgen willen niet langer dan een uur per dag pendelen

Belgen willen liefst maar een halfuurtje van hun werk wonen waardoor hun totale pendeltijd maximaal één uur per dag is. Dat blijkt uit een onderzoek van SD Worx naar aanleiding van de Internationale Week van de Mobiliteit van volgende week. West-Vlamingen en Vlaams-Brabanders zijn het meest tevreden over hun pendeltijd, Limburgers zijn het meest ontevreden.

Lees meer »

Kwart van gezinnen meldt nieuwe zonnepanelen niet of te laat aan bij netbeheerder: “Gevaarlijk voor het stroomnet”

Een kwart van de Vlaamse gezinnen geeft nieuwe zonnepanelen niet of te laat aan bij netbeheerder Fluvius. Zo’n melding is nochtans verplicht, want Fluvius moet weten waar en hoeveel zonnepanelen er liggen om overbelastingen op het stroomnet voorkomen. Bovendien krijgt je als eigenaar ook geen geld voor stroomoverschotten die je op het net zet, als je je panelen niet aangeeft.

Lees meer »

Anna Grymonprez op 102-jarige leeftijd overleden

Op vrijdag 13 september is Anna Grymonprez overleden. De Moorsleedse vierde onlangs nog haar 102de verjaardag. Anna woonde haar ganse leven langs de Oude Heirweg, op de grens van Moorslede met Beitem.
The post Anna Grymonprez op 102-jarige leeftijd overleden appeared first on KW.be.

Lees meer »

Cipier getuigt over wantoestanden in Antwerpse gevangenis: “Ze laten hier jonge poppemiekes werken. Die dagen de mannen uit, of ze het er nu om doen of niet”

Een gedetineerde wordt drie dagen gefolterd in zijn cel. Een maatschappelijk werkster wordt verkracht tijdens een één-op-één gesprek. Het lijkt wel of ze in de gevangenis van Antwerpen van incident naar incident leven. “Het voelt alsof hier permanent iemand met een kettingzaag achter ons aan loopt. We wandelen niet hoor, we lopen”, vertelt een cipier anoniem aan HLN.

Lees meer »

Apple en Google verliezen rechtszaken en moeten miljarden euro’s betalen: “Grote overwinning voor Europese burgers”

Apple moet 13 miljard euro terugbetalen aan Ierland. Dit heeft het Europese Hof van Justitie dinsdag bekendgemaakt in zijn vonnis over deze zaak. Volgens de Europese Commissie was er sprake van ongeoorloofde staatssteun. Dezelfde rechtbank heeft ook een definitief vonnis uitgesproken tegen Google. Die techgigant zal een boete van 2,4 miljard euro moeten betalen.

Lees meer »

Sabine (60) verloor twee mannen in een verkeersongeval: “Soms duiken ze samen in mijn dromen op, heel bizar”

Een ongeval in Burcht kostte deze week het leven aan een 54-jarige vrouw. Voor haar man was het de tweede keer dat hij zijn echtgenote verloor. Het is pijnlijk herkenbaar voor Sabine Maertens (60) uit Zedelgem. Zij verloor in nog geen dertig jaar tijd twee mannen, telkens bij een verkeersongeval. “Plots stond ik nóg eens in zo’n ziekenhuiskamer en moest

Lees meer »

Borrell “woedend” over dood van zes UNRWA-medewerkers

De hoge vertegenwoordiger van het Europees buitenlands beleid Josep Borrell is “woedend” over de dood van zes medewerkers van het VN-agentschap UNRWA bij een Israëlische aanval op een school in de Gazastrook. Volgens de hoge vertegenwoordiger is het inmiddels de vijfde keer dat Israël een aanval uitvoert op de school in Nuseirat, waar 12.000 vluchtelingen bescherming hebben gezocht. Israël zegt

Lees meer »

LIVE FRANKRIJK-BELGIË. Dembélé verdubbelt de score met geweldige goal

De Rode Duivels nemen het in de Nations League op tegen Frankrijk. Bondscoach Tedesco voert één wijziging door: Debast vervangt de geblesseerde De Cuyper. Aan de overzijde zit sterspeler Mbappé op de bank, net als Griezmann, Olise en Barcola. Weten de Duivels daarvan te profiteren? Kijk LIVE op VTM en VTM GO, of volg het in onze liveblog! Voorlopig staat

Lees meer »

Onderzoek naar pesten op het werk in Plopsaland afgerond: “Er zijn geen strafbare feiten bewezen”

Het onderzoek naar vermeend geweld en pesten op het werk bij Plopsaland heeft geen strafbare feiten aan het licht gebracht. Dat meldt de West-Vlaamse afdeling van het arbeidsauditoraat Gent. De verhalen in de pers werden tegengesproken door andere medewerkers en door verschillende berichten.
The post Onderzoek naar pesten op het werk in Plopsaland afgerond: “Er zijn geen strafbare feiten

Lees meer »