Terwijl zijn vriend in zee verdronk, viel Almedin (45) op strand in slaap: “Denk je dat ik me niet schuldig voel? Ik wist niet dat Petar in de problemen zat”

Drie dagen lang zat hij in de gevangenis. Verdacht van schuldig verzuim. Omdat hij zijn vriend Petar – een Bulgaar van 37 uit Gent – anderhalve week geleden niet had geholpen toen die in zee verdronk. Zelf lag Almedin Burmic (45) op dat moment zijn roes uit te slapen, nauwelijks enkele meters verder op het strand in Blankenberge. Hij doet voor het eerst zijn verhaal. Op datzelfde strand en met een Mickey Mouse ballon in de hand. “Als eerbetoon aan Petar. Hij was een ballonartiest. Mickey Mouse was zijn specialiteit en het werd zo ook zijn bijnaam.” 

Meer krantenkoppen in België

“Dit is verraad”: interim-bondscoach van Engeland onder vuur omdat hij weigert volkslied mee te zingen

Twee zeges, en dus een geslaagd debuut voor interim-bondscoach Lee Carsley (50) bij Engeland. Maar dat wil niet zeggen dat het allemaal peis en vree is. De (tijdelijke) opvolger van Gareth Southgate ligt namelijk onder vuur omdat hij tweemaal het volkslied niet meezong. Dat hij een Ierse ex-international is én al gesprekken had met de Ierse voetbalbond voor een job,

Lees meer »

Nog altijd bijna 3.000 leerkrachten te kort. En deze centrumstad spant de kroon

Er worden nog altijd 2.800 leerkrachten gezocht. Dat is het op één na hoogste cijfer van de afgelopen tien jaar. Brussel en Antwerpen hebben het hoogste aantal vacatures, Sint-Niklaas vervolledigt de top drie. “Dat interimmers moeilijk te vinden zijn, wisten we. Maar zelfs voor een volledig schooljaar vinden we niemand. Dat heb ik nog nooit meegemaakt”, zegt directeur Filip Dierickx.

Lees meer »

Blijvend met High Five naar school in Harelbeke

In 2018 startte lokaal bestuur Harelbeke met High Five in de Centrumschool. Wat begon als een proefproject om een veiligere schoolomgeving te creëren, loopt nu al in heel wat steden en gemeenten in Vlaanderen. Vanaf dit jaar wordt een High Five carrousel gelanceerd.
The post Blijvend met High Five naar school in Harelbeke appeared first on KW.be.

Lees meer »

Vlaams Belang stelt volledige lijst voor in Oostrozebeke met Glenn Coppens als lijsttrekker

Het gerucht dat er een derde partij zou deelnemen aan de komende gemeenteraadsverkiezingen in Oostrozebeke circuleerde al langer. Een lijst met namen bleef echter lang uit. Ondertussen is de kogel door de kerk. Vlaams Belang heeft een voltallige lijst met lijsttrekker Glenn Coppens op kop.
The post Vlaams Belang stelt volledige lijst voor in Oostrozebeke met Glenn Coppens als

Lees meer »

#iedereenwestvlaming

Geen Evenepoel, geen Van Aert en ook geen Lampaert. Je zou denken dat de bondscoach zich zorgen maakt over de selectie voor de tijdrit op het EK in Limburg, maar dat valt best mee.
The post #iedereenwestvlaming appeared first on KW.be.

Lees meer »

Dit weekend opnieuw extra politiecontroles op zwaar vervoer op viaduct Vilvoorde

Dit weekend controleert de federale wegpolitie opnieuw extra op voertuigen zwaarder dan 3,5 ton op het viaduct van Vilvoorde. Sinds begin augustus mag zwaar vervoer in de richting van Zaventem niet meer over het viaduct rijden. Dat verbod is ingevoerd om de laswerken onderaan de brug beter te kunnen uitvoeren. De voorbije weekends werd het weekendverbod echter door veel vrachtwagenchauffeurs

Lees meer »

De beste pizza ter wereld bestel je niet in het land van de pizza

Wie pizza zegt, zegt Italië. En toch komt de beste pizza Margherita of Prosciutto niet uit Italië maar uit Manhattan. Eigenaar Anthony Mangieri van Una Pizza Napoletana werd tijdens de awarduitreiking in Napels uitgeroepen tot ’s werelds beste pizzabakker. Eerste Belg werd La Pizza è Bella in Antwerpen op de 68ste plaats.

Lees meer »

Veel volk op Ricardbeurs in de stadszaal Oosthove in Wervik

Ricard Lovers Belgium organiseerde zondag in de stadszaal Oosthove in Wervik de veertiende editie van de Ricardbeurs. Blikvanger was een oldtimer Citroën Ami 8 bouwjaar 1965 helemaal in de kleuren van Ricard. “Aangekocht door de club”, zegt voorzitter Dominique Potie. “Een hobbyist van alles wat te maken heeft met Citroën zal die oldtimer op punt zetten.”
The post Veel

Lees meer »

De partyzomer, donkere melancholie en vaste adresjes van Erik Van Looy: “Hij komt altijd vóór de avondshift eten”

Erik Van Looy (62) weet wat een partyzomer op Pukkelpop of Ibiza is, maar voelt zich bovenal thuis in zijn eerder bescheiden woning in Deurne, zoals we konden zien in ‘Komen eten’. Zijn dagelijkse routine, de volkse buurt en het kalfslapje bij de Italiaan om de hoek zorgen voor rust in het soms zwaarmoedige hoofd van de presentator, die écht

Lees meer »

Youri H. (33) riskeert 9 jaar cel nadat hij Francis Aerts (16) van de weg maaide: “Toen ze hem vertelden dat hij dodelijke aanrijding had ging hij terug slapen”

In de politierechtbank van Dendermonde werd er vandaag voor het eerst gepleit in het dodelijk ongeval waarbij Francis Aerts (16) op 1 augustus 2022 overleed. De jonge tiener werd van de weg gemaaid door Youri H. (33), die 2,7 promille in zijn bloed had en ook zwaar onder invloed was van drugs. Die avond veroorzaakte hij maar liefst 3 ongevallen,

Lees meer »