Roemeens restaurant Sura Dacilor viert eerste verjaardag

Vorige week zondag vierde Roemeens restaurant Sura Dacilor, dat in het pand van voormalig restaurant D’Halve Maene huist, zijn eerste verjaardag. “Ondertussen mogen we dit onze tweede thuis noemen”, vertelt Iulia Duma. “We wilden onze Roemeense en Belgische gasten bedanken en deden dat met een feestelijke maaltijd. De komende maanden willen we de kwaliteit van onze gerechten blijven verbeteren om de mensen nog meer te laten genieten”, vertelt ze. (AV)

Meer info via www.suradacilorbeernem.be.

The post Roemeens restaurant Sura Dacilor viert eerste verjaardag is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Alain en Patrick maken dé perfecte stoel voor pausbezoek: “Hebt ge een propere jeans aan? Geen balpen in de achterzak? Allez, dan moogt ge hem héél eventjes uittesten”

Paus Franciscus zal tijdens zijn bezoek aan België met zijn gat in de boter vallen. Houtbewerker Alain (56) en stoffeerder Patrick (53) maakten voor hem geen ‘pimped out, chromed out’ troon om op te zitten, wel een neutrale strakke zetel van dertien in een dozijn, zo líjkt het. Tot je erop gaat zitten. Hemeltje. “De Kerk is zelfs al komen

Lees meer »

Afghaanse vrouwen mogen niets maar durven veel

Werken, naar school gaan, zich kleden en sinds vorige maand ook zingen of überhaupt iets zeggen in het openbaar. Bijna geen enkel onderdeel in het leven van Afghaanse vrouwen is gespaard gebleven van de strenge patriarchale wetten en visie van de taliban.

Lees meer »

Vlamvo Vlamertinge is klaar voor nieuw volleybalseizoen

Els Logie is jeugdcoördinator, trainer en bestuurslid bij Vlamvo en zij blikt vooruit op het nieuwe volleybalseizoen dat voor de deur staat bij de club uit Vlamertinge. “Dit jaar zal ik de regionale U15 trainen”, vertelt Els. “Qua aantallen zitten we op dezelfde lijn als vorig jaar. Op alle leeftijden is er een aanbod van
The post Vlamvo Vlamertinge

Lees meer »

Brugse zwemclub wint met FROS-team het CSIT Championship

Leden van Zwemclub Interbad Brugge maakten deel uit van het Belgische FROS-team, dat onlangs het CSIT Championship in Oostende won. “In het algemeen landenklassement is het de eerste keer in achttien jaar dat dit wordt verwezenlijkt.”
The post Brugse zwemclub wint met FROS-team het CSIT Championship appeared first on KW.be.

Lees meer »

Na noodkreet Nederlandse drinkwaterbedrijven: “Vlaams drinkwater gegarandeerd vrij van PFAS”

Je loopt geen risico op kanker door het drinken van kraantjeswater. Dat verzekert water-link, de grootste producent van drinkwater in Vlaanderen. Dat reageert daarmee op een waarschuwing vanuit de Nederlandse watersector dat De Maas als bron van drinkwater van zeven miljoen mensen niet effectief wordt beschermd tegen onder meer het kankerverwekkende PFAS. 40% van het Vlaamse drinkwater komt onrechtstreeks uit

Lees meer »

Nieuwe partij ‘Samen voor Democratie’ stelt zich voor: “Neuzen staan in dezelfde richting”

In Nieuwpoort komt de nieuwe Vlaamse politieke partij ‘Samen voor Democratie’ op bij de komende gemeenteraadsverkiezingen. Initiatiefnemer is dermatoloog Steven De Vos. Hij komt in de IJzerstad op met een beperkte lijst met zeven kandidaten.
The post Nieuwe partij ‘Samen voor Democratie’ stelt zich voor: “Neuzen staan in dezelfde richting” appeared first on KW.be.

Lees meer »