Parrot Pavilion officieel geopend met Family Day

Het Parrot Pavilion van Nico Dockx, Voet architectuur en Studio Zuidervaart is vandaag officieel geopend als laatste installatie van de Triënnale 2024. Dit ging gepaard met een familiedag.

Het Parrot Pavilion in het Begijnhofpark was zaterdag een groot atelier waar je de creativiteit de vrije loop kon laten. Aan de officiële opening was namelijk een Family Day verbonden met een reeks gratis creatieve en artistieke workshops. Samen met je gezin kon je meewerken aan een reuzentekening met verschillende tekenmaterialen, oude voorwerpen uit elkaar halen en met de onderdelen iets nieuws ontwerpen of zelf muziek maken met verschillende slagwerkinstrumenten tijdens een echte jamsessie.

“We hebben geoefend met het slagwerk, een soort drum of tamtam, we waren de eersten voor deze sessie”, zeggen Lucas en Ellis, die samen met Annemie, Catherine en Geertrui oefenden. “Dat is wel leuk om samen met de familie te musiceren, al is het maar gewoon improviseren”, zegt Annemie. “Het bijzondere is dat het een in- en uitloopworkshop is, je kan invoegen in een workshop en/of gewoon weggaan als het je past.”

Al 312.000 bezoeken voor Triënnale

Met het Parrot Pavilion zijn alle installaties van de Triënnale Kortrijk 2024 geopend. De Triënnale ‘After Paradise’ lokte deze zomer al 29.000 individuele bezoekers en 312.000 bezoeken aan de verschillende kunstinstallaties. Het paviljoen werd ontworpen door kunstenaar Nico Dockx en Voet Architectuur en gerealiseerd door Studio Zuidervaart.

“Voor het paviljoen lieten we ons inspireren door een spinnenwebstructuur: de constructie zal als een levend organisme meebewegen met mens en natuur”, zegt Nico Dockx. Op de buizenconstructie van het paviljoen kwamen zestien doeken van Claessens Canvas – producent van hoogwaardig schilderdoek – die beschilderd werden door Patrick Pleutin, met bijdragen van verschillende kunstenaars. “Je moet het paviljoen zien als een ontmoetingsplek waar kunstenaars en publiek met elkaar in dialoog gaan: een creatieve vrijplaats voor discussie, panelgesprekken, artistieke ontmoetingen, concerten, lezingen, theater, koorzang en zo veel meer.”

The post Parrot Pavilion officieel geopend met Family Day is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Diamant voor Hugo en Liliane

Hugo Morlion (85) en Liliane Schotte (87) werden in het Izegemse stadhuis ontvangen naar aanleiding van het diamanten huwelijksjubileum.
The post Diamant voor Hugo en Liliane appeared first on KW.be.

Lees meer »

Nu fiscus 1,5 miljard eist van Nike: “Zo’n multinational gaat op zoek naar minst fiscale weerstand en stemt bedrijf daar op af”

De Belgische douane en fiscus viseren Nike voor een totaalbedrag van 1,5 miljard euro. De sportkledingreus zou kampioen zijn in belastingen ontwijken door gebruik te maken van een fiscale truc. Dat is de Belgische fiscus beu en onderneemt dus actie. Fiscaal expert Michel Maus (VUB) legt uit wat dat betekent voor het distributiecentrum in Laakdal dat 7.000 mensen tewerkstelt. ”Als

Lees meer »

Is verwarmen met gasketel goedkoper dan met warmtepomp nu elektriciteit zo duur is? Wij maken de vergelijking

De (ver)bouwer moet niks meer weten van de warmtepomp. De verkoop ervan is in de eerste zes maanden van het jaar bijna gehalveerd. Dure elektriciteit maakt dat de warmtepomp niet kan opboksen tegen de gascondensatieketel, oordeelt de consument. Is dat ook werkelijk zo? Wij maakten de precieze vergelijking. “Nee, ik heb nog geen spijt van mijn nieuwe warmtepomp, ook al

Lees meer »

Zo jong, zo koppig en zo alleen

14:12 Over de inhoud is iedereen het bij CD&V eens: de Vlaamse onderhandelingsnota bevatte te weinig voor de christendemocraten. Maar of het geforceerde crisisje dinsdagavond daarvoor nodig was? Voorzitter …

Lees meer »

Vooruit Kortrijk wil 4,6 miljoen vrijmaken voor totaalrenovatie Budascoop: “Na 50 jaar gebruik dringt dit zich op”

Budascoop, het Kortrijkse kunstencentrum in de Kapucijnenstraat, blaast volgend jaar 50 kaarsjes uit. Om die bijzondere verjaardag extra in de verf te zetten, pleit Vooruit Kortrijk richting de gemeenteraadsverkiezingen voor een totaalrenovatie van het kunstencentrum met een prijskaartje van 11,9 miljoen. De Vlaamse overheid komt in de plannen van Vooruit voor zo’n 60% tussen. Stad Kortrijk zou 4,6 miljoen moeten

Lees meer »

ZoWe verpleegkunde heeft nieuwe directeur

Op 2 september zijn ruim 460 studenten gestart aan de graduaatsopleiding tot verpleegkundige bij ZoWe. Ook voor de nieuwe directeur Eva Teetaert (47) was het haar eerste schooldag. Ze volgt Ingrid Lingier (65) op die veertien jaar aan het hoofd van de school in de Barrièrestraat stond.
The post ZoWe verpleegkunde heeft nieuwe directeur appeared first on KW.be.

Lees meer »