Noorse prinses Märtha Louise in huwelijksbootje gestapt met zelfverklaarde sjamaan

De Noorse prinses Märtha Louise (52) en Durek Verrett (49), een Amerikaanse zakenman en zelfverklaarde sjamaan, hebben elkaar het jawoord gegeven. Dat bevestigt de persverantwoordelijke van het huwelijk in een kort bericht aan de Noorse media.

 

Meer krantenkoppen in België

Toestand van Franse serieverkrachter Dominique Pelicot “verergerd”, keert “in het beste geval pas maandag” terug naar rechtbank

Dominique Pelicot, de Franse zeventiger die zijn vrouw Gisèle Pelicot jarenlang heeft gedrogeerd en liet verkrachten door tientallen mannen, zal “in het beste geval” pas maandag voor de strafrechtbank van Vaucluse kunnen verschijnen. De man is al drie dagen op rij ziek en afwezig en zijn toestand is nog “verergerd”, meldt de voorzitter van het hof, Roger Arata.

Lees meer »

Ruben Van Gucht komt terug op ‘vrouwenbenen-incident’: “Voor mij een weet, voor jullie een vraag”

Ruben Van Gucht (37) beleefde een drukke sportzomer, waarin hij maar liefst elf weken in het buitenland doorbracht voor onder andere het EK voetbal en de Olympische Spelen. Tijdens een uitzending op Radio 2 ontstond er ophef toen onverwacht de benen van een onbekende vrouw in beeld verschenen. In het programma ‘Café congé’ blikt de sportjournalist nu terug op dat

Lees meer »

Driekwart van de Vlamingen voelt zich veilig in eigen buurt

76 procent van de Vlamingen voelt zich veilig in zijn of haar eigen woonomgeving. Dat meldt Statistiek Vlaanderen. Toch blijft veiligheid een belangrijk verkiezingsthema. "Politici benadrukken graag dat onveiligheid heerst, want dan kunnen ze zich profileren als degene die de criminaliteit zal oplossen", verklaart Mattias De Backer, postdoctoraal onderzoeker bij KU Leuven.

Lees meer »

Bart Minne is de nieuwe Sint-Elooisdeken Middenstand

Zoals de traditie het voorschrijft wordt met Meulebeke kermis de Sint-Elooisdeken van de Middenstand in de bloemen gezet. Dit jaar valt de eer te beurt aan Bart Minne, die hiermee Pascal Warlop opvolgt. Deze feestelijke plechtigheid vindt plaats op zaterdag 21 september.
The post Bart Minne is de nieuwe Sint-Elooisdeken Middenstand appeared first on KW.be.

Lees meer »

Twee West-Vlamingen nemen deel aan meest extreme Solar Challenge ter wereld: “Hiervoor zijn we 13 maanden amper thuis geweest”

Een groep ingenieursstudenten van de KU Leuven neemt van 13 tot 20 september deel aan de meest extreme Solar Challenge ter wereld met hun zelfgebouwde zonnewagen ‘Infinite’. Het Innoptus Solar Team, dat in oktober nog wereldkampioen werd op de World Solar Challenge in Australië, telt twee West-Vlamingen. “Het kriebelde al maanden om aan de start te komen”, zegt Thomas Declercq

Lees meer »

Politie Polder houdt nieuwe actie om overlast in station Diksmuide in te perken

Politiezone Polder hield dinsdag een nieuwe gerichte controleactie aan het station van Diksmuide om daar overlast in te perken. Het station staat er al langer om gekend. Uiteindelijk ging het om een ontradende actie en konden er geen inbreuken of drugsbezit worden vastgesteld.
The post Politie Polder houdt nieuwe actie om overlast in station Diksmuide in te perken appeared

Lees meer »

Kratstapelen tijdens opendeur brandweer Hooglede

Op zondag 15 september organiseert de brandweerpost van Hooglede hun jaarlijkse opendeurdag. Dit jaar pakken ze het speciaal aan, want tijdens die opendeur organiseren zij ook de eerste editie van het West-Vlaams kampioenschap kratstapelen voor West-Vlaamse brandweerlieden en Hoogleedse verenigingen.
The post Kratstapelen tijdens opendeur brandweer Hooglede appeared first on KW.be.

Lees meer »

Parket vordert zes jaar cel tegen Matteo Salvini

Op een proces over migranten op de Middellandse Zee heeft het parket een gevangenisstraf van zes jaar gevorderd tegen de Italiaanse vicepremier Matteo Salvini. De voorzitter van de rechtse regeringspartij Lega wordt vervolgd omdat hij in 2019 als minister van Binnenlandse Zaken een schip van een Spaanse hulporganisatie wekenlang de toegang tot een haven weigerde.

Lees meer »