Michel en Nelly zijn 60 jaar getrouwd

Michel Maes en Nelly D’Haene uit de Ketenstraat in Dadizele gaven elkaar op 28 juli 1964 hun jawoord. Het koppel is inmiddels zestig jaar getrouwd en werd daarvoor gehuldigd door het gemeentebestuur.

Dat Michel en Nelly samen in Dadizele wonen, is niet zo toevallig. Michel werd in juni 1936 in de Pompeschittersgemeente geboren. Hij groeide samen met zijn ouders en broer op in een bakkerij. Na zijn legerdienst deed hij jarenlang een administratieve job bij het veevoederbedrijf Hanekop in Roeselare. Hij zou er uiteindelijk 38 jaar werken. In 1997 ging hij op brugpensioen. Nelly werd in Geluveld geboren, maar groeide op in Harelbeke. Na haar middelbaar trok Nelly naar Brugge om voor regentes te studeren. Uiteindelijk gaf ze haar hele beroepscarrière les snit en naad. Ze stond voor de klas in Deerlijk. Het koppel leerde elkaar kennen in Ieper. Naar aanleiding van de Breughelfeesten bleef Nelly enkele dagen bij haar tante en nichten logeren. Zo liep ze Michel tegen het lijf. Enkele weken later was er een muziekfeest in Dadizele. De vonk sloeg over, het begin van een mooi liefdesverhaal. Michel en Nelly huwden op 28 juli 1964 in Harelbeke. Het was een dubbel huwelijk, want ook de zus van Nelly trouwde in dezelfde viering. De dag werd afgesloten met een mooi feest in Ons Huis in het centrum van Dadizele. Het diamanten echtpaar kreeg drie kinderen: Jan, Bart en Kurt. Inmiddels zijn er ook al tien kleinkinderen en vijf achterkleinkinderen.

Pendelen

Michel en Nelly pendelden 42 jaar lang tussen Harelbeke en Dadizele om uiteindelijk in 2007 definitief te verhuizen naar hun woning in de Ketenstraat. Het koppel geniet nu volop van hun pensioen. Nelly vult haar dagen met het invullen van kruiswoordraadsels, maar de familie kan ook steeds rekenen op haar naaikunsten. Michel volgt de paardensport. Het koppel kijkt telkens erg uit naar hun jaarlijkse reis naar Frankrijk.

The post Michel en Nelly zijn 60 jaar getrouwd is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

De U13-B van VK Langemark-Poelkapelle

VK Langemark-Poelkapelle brengt dit seizoen twee U13-ploegen in competitie. De B-ploeg nam het vorig weekend op eigen veld op tegen de leeftijdsgenoten van SC Zonnebeke. Het was uiteindelijk de thuisploeg die met 4-0 aan het langste eind trok. Zaterdagnamiddag gaan de jonge Langemarkenaars op bezoek bij SK Westrozebeke. Boven v.l.n.r.: trainer Steven Huyghebaert, Brent Vandamme,
The post De U13-B

Lees meer »

Man lichtgewond nadat hij met wagen op betonnen vangrail knalt langs Expresweg in Waregem

Een oudere man is dinsdagavond lichtgewond geraakt bij een spectaculair ongeval langs de Expresweg in Waregem. Op het kruispunt met de Verbindingsweg maakte de bestuurder rond 20.45 uur een verkeerd manoeuvre waardoor hij met zijn zwarte Opel op de betonnen vangrail reed. Die fungeerde als een schans waardoor zijn wagen omhoog schoof en uiteindelijk meters verder op zijn zijkant in

Lees meer »

Youri H. (33) riskeert 9 jaar cel nadat hij Francis (16) van de weg maaide: “Extra zwaar voor de familie dat beklaagde beweert dat hij zich niets herinnert”

In de politierechtbank van Dendermonde werd er vandaag voor het eerst gepleit in het dodelijk ongeval waarbij Francis Aerts (16) op 1 augustus 2022 overleed. De jonge tiener werd van de weg gemaaid door Youri H. (33), die 2,7 promille in zijn bloed had en ook zwaar onder invloed was van drugs. Die avond veroorzaakte hij maar liefst 3 ongevallen,

Lees meer »

Tom Waes kraakte tijdens isolement in ‘Kalm Waes’: “Mijn vriendin vindt nu al dat ze een andere man in huis heeft”

“Ik hoef niets meer te bewijzen op televisie, en toch kan ik niet zonder mijn werk.” Tom Waes (55) geeft in ‘Dag Allemaal’ onomwonden toe dat dát niet veranderd is na z’n stressexperiment in ‘Kalm Waes’. Al heeft het programma hem wel nieuwe inzichten verschaft en zelfs internetcriminelen die zijn naam misbruiken, krijgen hem niet meer op de kast.

Lees meer »

Geraakt Van den Bergh in eerste ronde voorbij Dobey?

Nog geen week na de Flanders Darts Trophy wordt er in Amsterdam al opnieuw gespeeld. Dimitri Van den Bergh is ook op de World Series of Darts Finals van de partij. Stoot hij titelverdediger Michael van Gerwen in eigen land van de troon? Volg het hieronder live of kijk op VTM 2 of VTM GO!

Lees meer »

Unizo en lokale ondernemers organiseren kopstukkendebat in Gistel

Wie goed geïnformeerd naar de stembus wil trekken, kan zich op woensdag 18 september informeren tijdens een kopstukkendebat in zaal Zomerloos. “We hopen opnieuw op een mooie opkomst”, klinkt het bij Dirk Braet van de Handelaarsbond.
The post Unizo en lokale ondernemers organiseren kopstukkendebat in Gistel appeared first on KW.be.

Lees meer »

Broers Samyn met KSKV Zwevezele Ploeg van’t stad

Jaarlijks wordt er gestreden tussen de twee Wingense voetbalploegen KVC Wingene en KSKV Zwevezele om de titel Ploeg van ’t stad. Het werd een spektakel met een verrassend verloop. De broers Thibeau en Maxime Samyn van de Zwevezeelse club verlieten glunderend het terrein.
The post Broers Samyn met KSKV Zwevezele Ploeg van’t stad appeared first on KW.be.

Lees meer »

Familievriend onthult nieuwe details over affaire Dave Grohl: “Hij woont niet langer bij zijn gezin”

“Hij was niet bij de geboorte, maar hij heeft zijn dochter wel al verschillende keren gezien.” Er zijn nieuwe details opgedoken over de affaire van Dave Grohl (55). Eerder deze week maakte de rocker bekend dat hij zijn vrouw bedrogen heeft en in het geheim een kind verwerkt heeft. Volgens een familievriend is Grohls minnares echter geen onbekende. “Hij kent

Lees meer »

KIJK. Dit vonden Vlamingen in de VS over het debat tussen Trump en Harris: “Een gevecht tussen een zenuwpees en een bullebak”

Het eerste debat tussen Amerikaanse presidentskandidaten Donald Trump en Kamala Harris werd wereldwijd gevolgd. Ook Vlamingen die in de VS wonen, volgden het debat op de voet. Maar wat vonden zij van de eerste tv-confrontatie ooit tussen Trump en Harris? En wat betekent dat volgens hen voor de uitslag van de verkiezingen in november? Vier Vlaamse Amerikanen geven hun impressies.

Lees meer »

“Elke Belg snoepte al van onze kerstomaatjes”: Ingelmunsters serrebedrijf zwaait deuren open tijdens Dag van de Landbouw

Liefst 58 miljoen troskerstomaten rollen er jaarlijks van de spreekwoordelijke band op het bedrijf van Geert Neerinck en Els Dendauw. Het echtpaar runt in Ingelmunster een state of the art serrebedrijf dat zich volledig op één specifieke teelt heeft toegespitst: de kleine, smakelijke tomaatjes die we allemaal kennen van bij het aperitief of in tal van gerechten. Nu zondag gooien

Lees meer »