KIJK. Winkelmedewerker trekt pistool nadat hangjongeren hem opeens aanvallen

Een medewerker van een lokale drankenhandel in Californië heeft zaterdag een pistool getrokken nadat een groep jongeren hem had omsingeld en aangevallen. “Jullie wilden mij pakken, maar ik laat me niet zomaar slaan”, riep de man terwijl hij met zijn pistool zwaaide. 

Meer krantenkoppen in België

“Ik wist niet dat ze in Kopenhagen wakker lagen van Kortrijk”: West-Vlaams restaurant heeft het aan de stok met ‘beste restaurant ter wereld’

Gastrobar Noma op de Kortrijkse Grote Markt verandert van naam. Noodgedwongen, na een schadeclaim van het Deense restaurant Noma. Dat is niet zomaar een naamgenoot, het gaat om een driesterrenzaak die zich meermaals ‘het beste restaurant te wereld’ mocht noemen. “We hadden niet gedacht dat dit problemen zou opleveren.”

Lees meer »

Briljanten jubileum voor Godfried en Laurette

Onlangs mochten Godfried De Cloet (89) en Laurette Verschaetse (85) hun vijfenzestigste huwelijksverjaardag vieren, een briljanten jubileum. Het koppel huwde in Tielt op 28 augustus 1959. Ze leerden elkaar kennen op de boerderij bij het rapen van de aardappelen, nu ongeveer 63 jaar geleden. Godfried werkte als schoenmaker en houtbewerker, maar ook als hulp bij
The post Briljanten jubileum

Lees meer »

De Wever (N-VA) hekelt “huftergedrag” na joyride ziekenwagen, D’Haese (PVDA) fors: “Hij kiest weer voor polarisatie”

Bart De Wever (N-VA) reageert met enkele forse uitspraken op de joyriders die in Antwerpen met een ambulance aan de haal gingen. “Het zijn vrijwel altijd jongeren van allochtone origine”, verklaarde de burgemeester op Radio 1. PVDA-lijstrekker Jos D’Haese is niet te spreken over de uithaal. “De Wever kiest weer voor polarisatie in plaats van voor oplossingen.”

Lees meer »

Celstraffen tot 15 jaar voor viertal dat terroristische aanslagen wilde plegen op Antwerpse wijk en NAVO: “Er vielen niet eens doden”

De rechtbank van Brugge heeft vier verdachten veroordeeld voor hun deelname aan activiteiten van de terroristische groepering IS. Twee van hen, hadden concrete plannen om aanslagen te plegen op de NAVO, een politiekantoor en bepaalde wijken in Antwerpen. Zij werden veroordeeld tot effectieve celstraffen van acht en vijftien jaar. De twee andere verdachten kregen effectieve celstraffen van vier jaar. De

Lees meer »

Ex-Rode Duivel Vital Borkelmans voor rechter wegens rijden onder invloed

De ex-Rode Duivel Vital Borkelmans (61) stond woensdagochtend terecht voor de Brugse politierechtbank voor het rijden onder invloed van alcohol. De voormalige voetballer en huidige voetbaltrainer liep eind vorig jaar in Knokke tegen de lamp. Opvallend: de man stapte zelf uit zijn wagen en gaf meteen toe aan de agenten dat hij te veel gedronken had.

Lees meer »

Kledingketen Lolaliza slachtoffer van cyberaanval

Kledingketen Lolaliza is onlangs slachtoffer geworden van een cyberaanval. Dat bevestigt het bedrijf in een kort statement. Een deel van de persoonlijke gegevens van klanten en personeel zou gehackt zijn, net als enkele bedrijfsgegevens. De winkels en de webshop blijven open, het bedrijf werkt aan een oplossing.

Lees meer »

Een interne keuken smaakt beter

Traditiegetrouw sluit de Memorial Van Damme het Belgische atletiekseizoen dit weekend af. De 48ste editie wordt er eentje om duimen en vingers bij af te likken: de finale van de Diamond League, de verzameling van grootste atletiekmeetings ter wereld met ruim 50 miljoen tv-kijkers. Het deelnemersveld oogt indrukwekkend. Maar liefst 82 medaillewinnaars op de voorbije
The post Een interne

Lees meer »