Jasper Philipsen boekt 50e profzege in vierde rit, Alec Segaert blijft leider in Renewi Tour

Jasper Philipsen (Alpecin-Deceuinck) heeft zaterdag de vierde etappe in de twintigste editie van de Renewi Tour (WorldTour) gewonnen. Na 178,5 kilometer tussen Oostburg en Aalter was de 26-jarige Limburger de Fransman Christophe Laporte (Visma-Lease a Bike) en Arnaud De Lie (Lotto Dstny) in een massasprint te snel af. De diepe finale werd getekend door een grote valpartij in het peloton.

Alec Segaert (Lotto Dstny), donderdag tijdritwinnaar, behield de leiderstrui. In de stand heeft hij zeven seconden voor op de Amerikaan Magnus Sheffield. De Noor Tobias Foss is op elf seconden derde, Tim Wellens op zestien seconden vierde.

Vijftigste zege

Voor Philipsen is het de vijftigste zege uit zijn profcarrière, de achtste dit seizoen. Eerder dit jaar won de Belgische sprinter een etappe in Tirreno-Adriatico, Milaan-Sanremo, de Classic Brugge-De Panne, een rit in de Baloise Belgium Tour en drie ritten in de Tour de France. Zowel in de eerste als de derde rit eindigde hij als tweede achter Jonathan Milan (Lidl-Trek), die als achtste finishte.

Morgen/zondag vindt tussen Menen en Geraardsbergen de apotheose plaats van de Renewi Tour, die in totaal vijf ritten telt. Tim Wellens is de titelverdediger.

The post Jasper Philipsen boekt 50e profzege in vierde rit, Alec Segaert blijft leider in Renewi Tour is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Goud voor Luc Verloo en Christine Couvreur

Op 16 augustus 1974 gaven Luc Verloo en Christine Couvreur elkaar officieel hun jawoord. Burgemeester Jan Morbee bracht het echtpaar een bezoek bij hen thuis in Duinenwater om het koppel te feliciteren naar aanleiding van hun gouden huwelijksjubileum. Het paar heeft twee kinderen: Kristof (getrouwd met Nathalie en twee zonen, Louis en Henry) en Stefanie
The post Goud voor

Lees meer »

Nu de fiscus 1,5 miljard euro eist van Nike: “Straks zelfde controle-oefening bij IKEA? Dat is heel goed mogelijk”

De Belgische douane en fiscus viseren Nike voor een totaalbedrag van 1,5 miljard euro. De sportkledingreus zou kampioen zijn in belastingen ontwijken door gebruik te maken van een fiscale truc. Dat is de Belgische fiscus beu en onderneemt dus actie. Fiscaal expert Michel Maus (VUB) legt uit wat dat betekent voor het distributiecentrum in Laakdal dat 7.000 mensen tewerkstelt. ”Als

Lees meer »

“Wees mild voor Remco als het hem niet lukt”: kopman Evenepoel zonder ‘ploegmaat’ naar WK, Hermans en De Plus wel in achtkoppige selectie

Afscheidnemend bondscoach Sven Vanthourenhout heeft zijn achtkoppige WK-selectie bekendgemaakt. Maxim Van Gils (24) is de enige debutant en wordt aanzien als schaduwkopman. Meest ‘opvallende’ is dat kopman Remco Evenepoel (24) het in Zürich zonder ploegmaten van Soudal Quick-Step moet stellen. Vanthourenhout: “Ik ga steeds voor de sterkst mogelijke selectie. Uit welke ploeg de renners komen is bijzaak.”

Lees meer »

Dan toch geen Lampaert op EK: hij wordt vervangen door Victor Vercouillie en Edward Theuns

Yves Lampaert (33) moet een kruis maken over het EK tijdrijden. Onze landgenoot was nochtans optimistisch over zijn herstel na een dubbele valpartij, maar de West-Vlaming sukkelt met een luchtweginfectie en geraakt niet tijdig fit. “Een DNS is in de maak”, onthulde hij in de vlog van Victor Campenaerts. Lampaert wordt vervangen door Victor Vercouillie in de tijdrit en door

Lees meer »

De doortocht van Lombardsijde wordt vernieuwd in 6 fases

Sinds 2 september zijn de nutswerken in de Nieuwpoortlaan opnieuw opgestart. Die werken zijn het voorprogramma voor de volledige herinrichting van de doortocht van Lombardsijde die in 6 fases zal verlopen.
The post De doortocht van Lombardsijde wordt vernieuwd in 6 fases appeared first on KW.be.

Lees meer »