HLN TRANSFERLIVE. Jackpot voor Westerlo, Saelemaekers naar AS Roma en Keita alsnog weg: dit gebeurde er op eerste Deadline Day

In de vijf grootste Europese competities (Engeland, Italië, Spanje, Duitsland en Frankrijk) is de transfermarkt gesloten. Maar dat betekent niet dat het transfergeweld over is. Onze Belgische ploegen bijvoorbeeld kunnen nog tot en met 6 september inkomende transfers afronden. Bij HLN zit u daarvoor nog steeds op de eerste rij. 

Meer krantenkoppen in België

Belgen deden al miljoen keer zelf aan onderzoek via burgerwetenschap

Burgerwetenschap, met projecten als CurieuzeNeuzen, het Grote Vogeltelweekend en MaaiMeiNiet, zit in de lift. In ons land namen burgers naar schatting al een miljoen keer deel aan zulke projecten. Dat blijkt donderdag uit een rapport van het Vlaams Kenniscentrum Citizen Science (Scivil) dat voor de eerste keer burgerwetenschap in kaart brengt.

Lees meer »

Schoenenketen Bristol failliet: 160 banen gaan verloren

Het doek is zoals verwacht gevallen over de schoenenketen Bristol. De ondernemingsrechtbank van Antwerpen, afdeling Hasselt, heeft donderdag het faillissement uitgesproken van Euro Shoe Group, de vennootschap achter de keten. Dat meldt vakbond ACV Puls en het bedrijf bevestigt het nieuws. Een 160-tal mensen op de hoofdzetel en het logistiek centrum in Beringen verliezen hun baan.

Lees meer »

Proces over Fransman die zijn vrouw drogeerde en liet verkrachten opnieuw uitgesteld

Het proces over de Franse zeventiger die zijn vrouw jarenlang heeft gedrogeerd en liet verkrachten door tientallen mannen is uitgesteld naar dinsdag. Hoofdbeklaagde Dominique Pelicot was maandagochtend niet op hoorzitting, waarna de zitting zonder hem van start ging. Maar even later werd die zitting dan toch tijdelijk opgeschort nadat de burgerlijke partijen de “abnormale” situatie aan de kaak stelden.

Lees meer »

“Puur omdat ik een vrouw ben”: immens populaire Alisha Lehmann ziet met eigen ogen hoe vriend pakken meer verdient bij dezelfde club

Er moet Alisha Lehmann (25) iets van het hart. De misschien wel populairste voetbalster van het moment verdient miljoenen als influencer, en net dat bezorgt haar een wrang gevoel. Want het staat in schril contrast met wat ze krijgt als speelster. Zeker als ze het vergelijkt met wat haar vriend Douglas Luiz (26) verdient, die ook bij Juventus speelt. “Ik

Lees meer »

Baseballclub brengt prachtig eerbetoon aan overleden Luca (21): “Hij was er altijd voor iedereen, met de nodige humor”

Een gigantisch nummer ‘2’ – “zijn rugnummer” – vormen met zo veel mogelijk mensen. De Zonhovense baseballclub Sunville Tigers hield woensdagavond een opvallend eerbetoon aan Luca Pignatelli. De 21-jarige overleed vorige week nadat hij door twee treinen werd aangereden in Diepenbeek. “Luca was er altijd voor iedereen, met de nodige humor.”

Lees meer »

Nieuwe uitbaters Tessa en Andy willen ‘t Elfde Gebod laten herleven als volkscafé: “Ik kwam hier vroeger de ruiten kuisen”

Op 1 okober opent café ‘t Elfde Gebod op het Kerkplein aan de Sint-Tillokerk in Izegem opnieuw de deuren. Uitbaters Andy Tubaert en Tessa Vanoutryve willen er opnieuw een volkscafé van maken. “We willen het café van weleer weer laten herleven, inclusief de volksspelen waarvoor dit café bekend stond. We hopen ook wat verenigingen terug te halen.”
The post

Lees meer »