EXCLUSIEF. Honderdduizenden Vlamingen zorgden ervoor dat Pia de duurste prik ter wereld kreeg. Nu mag ze naar het eerste leerjaar: “Ik ben geen baby meer”

Ze zou haar tweede levensjaar niet halen, maar kijk eens wie hier staat te popelen om maandag naar het eerste leerjaar te gaan? Pia Boehnke. Het Antwerpse meisje met de spierziekte SMA, dat dankzij de hartverwarmende steun van heel Vlaanderen als baby een peperduur en levensreddend medicijn kon krijgen. Maar spreek haar niet meer aan met ‘baby Pia’, zo vertellen zij en haar mama in een exclusief gesprek met HLN dat ontroért. 

Meer krantenkoppen in België

Jill Peeters over de rampspoed in Centraal-Europa: “Zorgwekkend dat weerrecords telkens worden verpulverd”

Vijf doden in Roemenië, vier vermisten in Tsjechië – waar meer dan 250.000 huishoudens zonder stroom zitten – én een meter sneeuw in de Oostenrijkse en Beierse Alpen. Boris laat de neerslag met bakken uit de lucht vallen en dat leidt tot grote rampspoed in Centraal- en Oost-Europa. “Klimaatverandering heeft vele gezichten”, zegt weervrouw en klimaatexpert Jill Peeters. Zij legt

Lees meer »

Vrouw die geruchten verspreidde over migranten die katten en honden opeten in Springfield: “Het was niet de bedoeling”

De vrouw uit Springfield, Ohio, die op sociale media bericht had over Haïtiaanse immigranten die huisdieren van de lokale bevolking stelen en opeten – wat Donald Trump in zijn debat tegen Kamala Harris gebruikte – zegt spijt te hebben van dat bericht. “Het ontplofte gewoon en werd iets dat niet mijn bedoeling was”, vertelde ze aan NBC News.

Lees meer »

EXCLUSIEF. Was leiderschapsstijl Van den Kerkhof enige reden voor ontslag bij Plopsa? “Hij verdiende meer dan de eigenaar”

Het gerecht heeft geen misdrijven vastgesteld in een onderzoek naar toxisch leiderschap bij Plopsa. Toch was dat net de reden waarom CEO Steve Van den Kerkhof en zijn directieteam anderhalf jaar geleden, na een rapport van advocate Christine Mussche, aan de kant werden geschoven. Onze redactie sprak de afgelopen drie maanden met 28 werknemers en kon het dossier-Mussche — 104

Lees meer »

13 procent van alle gerookte sigaretten in België is illegaal: overheid loopt 435 miljoen euro aan inkomsten mis

13 procent van alle sigaretten die in België worden gerookt, is illegaal. Dat wijst een rapport van adviesbureau KPMG uit. De consumptie van illegale sigaretten in België en andere Europese landen is aanzienlijk toegenomen, stelt het rapport nog vast. In ons land werden vorig jaar voor het eerst meer dan 1,1 miljard illegale sigaretten geconsumeerd.

Lees meer »

Vooruit, N-VA en CD&V vandaag weer rond de tafel, maar kindergeld en kinderopvang blijven twistpunten

Formateur Matthias Diependaele (N-VA) haalt zijn slag thuis, want onverhoopt snel krijgt hij N-VA, Vooruit en CD&V vanmiddag rond dezelfde tafel. Maar dat zal vooral zijn om de opgelopen schade op te meten, niet om inhoudelijke doorbraken af te kloppen. Want de gemoederen zijn dan wel bedaard, de strijdpunten zijn pijnlijk aan de oppervlakte gekomen. Wat is de inzet van

Lees meer »

Anna Grymonprez op 102-jarige leeftijd overleden

Op vrijdag 13 september is Anna Grymonprez overleden. De Moorsleedse vierde onlangs nog haar 102de verjaardag. Anna woonde haar ganse leven langs de Oude Heirweg, op de grens van Moorslede met Beitem.
The post Anna Grymonprez op 102-jarige leeftijd overleden appeared first on KW.be.

Lees meer »