Essayist Pankaj Mishra over hypocrisie in de wereldpolitiek: “Alle politieke leiders zouden ontslagen moeten worden, allemaal”

De Indiase schrijver en essayist Pankaj Mishra (55) is een van de meest invloedrijke denkers van onze tijd. Onophoudelijk wijst hij op de grote hiaten in het westerse denken en op de gewelddadige geschiedenis die door blijft werken. Een gesprek over de staat van de wereld, over het einde van de wereldrijken, over rechtvaardigheid, over Gaza en Oekraïne.

 

Meer krantenkoppen in België

Turnleerkracht uit Schoten verdacht van zedenfeiten met minderjarigen

Een 47-jarige man uit Schoten die actief is als sport- en turnleraar bij verschillende scholen en sportverenigingen in de regio Antwerpen wordt verdacht van zedenfeiten met minderjarigen. Dat schrijft Gazet van Antwerpen en het parket bevestigt het onderzoek. De man is wel vrijgelaten onder voorwaarden, zoals een contactverbod met minderjarigen.

Lees meer »

Ondanks tumultueuze verhuizing bevestigt Atelier Rosa uit Menen bij Gault&Millau, ook andere chocolatiers opnieuw opgenomen

Kwaliteitsgids Gault&Millau maakte deze week opnieuw een selectie van de beste chocolatiers van het land. 129 vakmensen werden weerhouden. De streekgenoten die vorig jaar opgenomen werden, triomferen opnieuw. Vooral voor Atelier Rosa uit Menen was dat extra spannend.
The post Ondanks tumultueuze verhuizing bevestigt Atelier Rosa uit Menen bij Gault&Millau, ook andere chocolatiers opnieuw opgenomen appeared first on KW.be.

Lees meer »

Rusland houdt uitzonderlijk grote marineoefening, China doet mee

Rusland is begonnen aan de grootste marineoefening in meer dan dertig jaar. Dat heeft president Vladimir Poetin dinsdag gezegd in een televisietoespraak en is ook te zien op beelden gedeeld door het Russische ministerie van Defensie. Volgens het ministerie zijn er meer dan 400 schepen en onderzeeboten betrokken op verschillende zeeën. China oefent mee in de Zee van Japan.

Lees meer »

Mediteren, wandelen en wekelijks naar steakhouse: zo ziet prins Harry’s leven in koninklijk ‘ballingschap’ eruit

Op zijn 40ste verjaardag is het duidelijk dat de Britse prins Harry niet alleen zijn koninklijke functie, maar ook zijn wilde haren verloren is. Geen dwaze feestjes meer, en ook geen lintjes doorknippen. Wél wandelingen met zijn hond, fietstochtjes door het park en avondjes uit met Meghan – telkens naar het lokale steakhouse. “Hij verveelt zich te pletter, maar hij

Lees meer »

EXCLUSIEF. Van succesvol ondernemer naar het OCMW. Philip (57): “Ik ben 50 miljoen euro kwijt in 6 maanden”

“Ik heb lang genoeg gezwegen.” Zakenman Philip Deutz (57) uit Sint-Niklaas beleeft zijn grootste nachtmerrie. Tot twee jaar geleden was hij een succesvolle ondernemer met meer dan twintig bedrijven in binnen- en buitenland. Geen flamboyante CEO, maar iemand die op de achtergrond werkte en in de luwte een zakenimperium uitbouwde, alles samen goed voor zo’n 50 miljoen euro. Nu is

Lees meer »

Parket vordert zes jaar cel tegen Matteo Salvini

Op een proces over migranten op de Middellandse Zee heeft het parket een gevangenisstraf van zes jaar gevorderd tegen de Italiaanse vicepremier Matteo Salvini. De voorzitter van de rechtse regeringspartij Lega wordt vervolgd omdat hij in 2019 als minister van Binnenlandse Zaken een schip van een Spaanse hulporganisatie wekenlang de toegang tot een haven weigerde.

Lees meer »