Eerste competitiematch KVDO eindigt in gelijkspel

KV Diksmuide-Oostende, ongetwijfeld de meest besproken ploeg uit de amateurreeksen, trapte het nieuwe seizoen op gang tegen favoriet Wielsbeke. De derby eindigde op een gelijkspel.

Wielsbeke begon het best aan de match toen Thomas Coopman de 0-1 voorbij Vercruysse schoot. De redelijk matige eerste helft verliep voorts vrij evenwichtig met al bij al weinig kansen. Tot Ruben Pyck een penalty mocht trappen: hij mikte in de handen van doelman Brandon Vanderbeken.

Meer animo in het tweede bedrijf, toen KVDO-coach Dieter Vandendriessche een dubbele wissel doorvoerde. De thuisploeg zette meer druk, Wielsbeke speelde op de counter. KVDO bikkelde en knokte, en lukte zo’n kwartier voor tijd via kapitein Aaron Vandendriessche toch de gelijkmaker – netjes buiten bereik van de keeper in het zijnet.

Een sfeervol Albertpark, met zo’n 2.000 toeschouwers, kon zo vrede nemen met een nieuw gelijkspel. Na de bekermatchen tegen Heist (0-0) en Ganshoren (1-1), daarna weliswaar telkens gewonnen op strafschoppen, zag het thuispubliek weer een goeie match die eindigt in een draw. Vrijdagavond komt in de Beker van België Eupen uit 1B op bezoek. (TVA)

The post Eerste competitiematch KVDO eindigt in gelijkspel is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

“Vind me op het nieuws”: ex-leerling (23) verschijnt dinsdag voor raadkamer nadat hij verontrustende boodschappen online plaatst over Brugse school

In Brugge is de politie vrijdagochtend met verschillende patrouilles uitgerukt naar een school, omdat een ex-leerling (23) via sociale media beelden van die school had gedeeld met weinig geruststellende boodschappen. De jongeman werd na verhoor aangehouden door de onderzoeksrechter en verschijnt dinsdag voor de raadkamer. Hij stond onder voorwaarden in een ander lopend dossier. “De leerlingen liepen nooit gevaar”, zegt

Lees meer »

Burgemeester Hoogstraten wil gezamenlijke politiepost met Nederland op E19 in Meer: “Drugscriminelen verplaatsen activiteiten naar België”

De burgemeester van Hoogstraten Marc Van Aperen (Hoogstraten Leeft) wil dat er op de E19 in Meer een politiepost komt met zowel Belgische als Nederlandse politie die er permanent aanwezig is. Dat moet drugsbendes afschrikken die hun activiteiten van Nederland naar de grensstreek lijken te verplaatsen, omdat er in Nederland harder tegen hen opgetreden wordt.

Lees meer »

De boeken van de week: Arthur Japin in Sarajevo, troostrijke Ottolenghi-recepten en verhalen in een levendige moestuin

Arthur Japin volgt in zijn nieuwe roman de Amerikaanse filosoof en activist Susan Sontag, van haar jeugd tot haar verblijf in Sarajevo tijdens de Joegoslavische burgeroorlog. Topchef Yotam Ottolenghi serveert verhalen bij gerechten die troost bieden. Libris-winnares Mariken Heitman duikt in de microkosmos van een biologische moestuin. Basje Boer onderzoekt in een essay de maakbaarheid van vrouwelijkheid en de Franse

Lees meer »

Vredefeesten in Sint-Niklaas zijn meer dan alleen luchtballonnen

De absolute publiekstrekker op de Vredefeesten in Sint-Niklaas blijven natuurlijk de luchtballonnen op de Grote Markt. Maar als die, zoals zaterdagochtend, aan de grond blijven door het slechte weer, valt er nog heel wat anders te beleven tijdens het feestweekend. Er zijn een wereldmarkt, heel wat optredens en andere randactiviteiten in het centrum van Sint-Niklaas.

Lees meer »

Politico­loog Carl Devos nu Vlaamse onderhande­laars reanimatie­po­ging opstarten: “Mahdi heeft de zwartepiet wel wat gezocht”

De Vlaamse raketcoalitie staat op ontploffen: de formatie leek dood na de bom van CD&V-voorzitter Sammy Mahdi, maar formateur Matthias Diependaele doet nu toch nog een reanimatiepoging. Hoe ernstig is de situatie? Is Mahdi de boeman of zijn er nog andere spelbrekers? En voor de zoveelste keer: krijgen we nu wél of niet een nieuwe regering voor de lokale verkiezingen.

Lees meer »

“Manipulator die angst inboezemt” en “man met twee gezichten”: psychologen schetsen vernietigend beeld van Dominique Pélicot

In de rechtbank van Avignon is de tweede week van het proces tegen Dominique Pélicot van start gegaan, de man die ervan beschuldigd wordt zijn echtgenote te hebben gedrogeerd en meer dan 90 keer te laten verkrachten. Na de aangrijpende getuigenissen van zijn vrouw en dochter vorige week, kwamen vandaag verschillende experts aan het woord. Zij schetsten een psychologisch portret

Lees meer »

Shane McLeod officieel voorgesteld als nieuwe bondscoach Red Lions, einde voor kapitein Denayer en recordinternational Dohmen?

Nu ook officieel: de Nieuw-Zeelander Shane McLeod is voor de tweede keer aangesteld als coach van de nationale hockeyploeg bij de mannen. De Belgische hockeyfederatie bevestigde zijn aanstelling vandaag tijdens een persconferentie in Wilrijk. Voor kapitein Félix Denayer en recordinternational John-John Dohmen lijkt er dan weer geen toekomst meer weggelegd bij de Red Lions.

Lees meer »

Dit West-Vlaams viertal moet ons land aan Europese titel helpen

Met de Antwerpse Jasper Philipsen en halve West-Vlaming Tim Merlier heeft ons land twee stevige favorieten voor het Europees kampioenschap wielrennen, dat zondag plaatsvindt in Limburg. Pakken we goud, dan is dat met dank aan de liefst vier West-Vlaamse superknechten. Helpen Bert Van Lerberghe, Jonas Rickaert, Tim Declercq en Laurenz Rex afscheidnemend bondscoach Sven Vanthourenhout aan een zoveelste triomf?

Lees meer »