DISCUSSIE. Ben jij klaar voor het nieuwe schooljaar? En kijk je ernaar uit?

De schoolvakantie loopt nu écht op zijn laatste benen en maandag is het dan zover: het schooljaar start opnieuw. In dit laatste weekend voor de eerste schooldag, treffen lagere -en middelbare scholen overal ten lande de laatste voorbereidingen om er volgende week goed in te kunnen vliegen. Maar wat ook niet onbelangrijk is: zijn de leerlingen wel klaar om terug naar school te gaan?

 

Meer krantenkoppen in België

Wendy (40) uit Oudenburg zet zich in voor zwerfkatjes: “Waarom ik zo van dieren hou? Omdat hun liefde eindeloos is”

Samen met Elle Decap zet Wendy Bakker zich in voor de zwerfkatjes in Oudenburg. “Je zou versteld staan hoeveel zwerfkatten onze stad nog telt. Vooral rond boerderijen zie je ze in grote getale en gebeurt er voortdurend inteelt. Dat proberen we te verhelpen door ze te vangen en te castreren of steriliseren”, legt Wendy uit.
The post Wendy (40)

Lees meer »

Parket opent onderzoek naar verkrachting nadat gevangene maatschappelijk assistente heeft aangevallen en betast

In de gevangenis van Antwerpen is een maatschappelijk assistente aangevallen door een gedetineerde. De vrouw was in gesprek met de man, toen hij haar onverwacht vastgreep en betastte. De assistente wou de noodknop gebruiken om alarm te slaan, maar die werkte niet, waardoor het langer duurde voor er hulp kwam. Het parket heeft een onderzoek geopend naar verkrachting. De gedetineerde

Lees meer »

D’s Deldycke Traiteurs uit Brugge wint Gault&Millau Award voor inspanningen inzake medewerkerswelzijn

D’s Deldycke Traiteurs uit Brugge heeft bij de uitreiking van de Gault&Millau Catering Awards in Tour et Taxis in Brussel, de award voor HR in ontvangst mogen nemen. Deze nieuwe award, die dit jaar voor het eerst werd uitgereikt, erkent cateringbedrijven die uitzonderlijke inspanningen leveren op het gebied van medewerkerswelzijn.
The post D’s Deldycke Traiteurs uit Brugge wint Gault&Millau

Lees meer »

Voorbije twaalf maanden waren de natste ooit

Sinds 1 oktober 2023 is er 1.186 millimeter in de pluviometer van Ukkel beland. Daarmee hebben we officieel de natste twaalf opeenvolgende maanden achter de rug sinds het begin van de metingen in 1833. Dat bevestigt onze weerman David Dehenauw. Het vorige record (1.182 mm) werd gevestigd tussen 1 sept 2001 en 31 augustus 2002.

Lees meer »

Dief steelt ringen net voor ja-woord: “Uiteindelijk ringen van broer en zus gebruikt”

Omdat de huwelijksplechtigheid niet meteen begon, werden de ringen voor een huwelijk in het koersmuseum in Roeselare even weggelegd. Toen het ja-woord moest gegeven worden, bleken de ringen weg. Gestolen, bleek later. De dief, die de ringen van 2.500 euro verpatste voor 110 euro, riskeert nu een celstraf.
The post Dief steelt ringen net voor ja-woord: “Uiteindelijk ringen van

Lees meer »

Mexicaanse hoofdaanvaller Diego González weg bij Knack Volley

Diego González, de Mexicaanse hoofdaanvaller van Knack Volley, revalideert in zijn thuisland van een blessure die hij opgelopen heeft in het tussenseizoen en komt niet meer terug naar Roeselare. Knack Volley is nu op zoek naar een back-up voor Basil Dermaux, die als hoofdaanvaller zal fungeren.
The post Mexicaanse hoofdaanvaller Diego González weg bij Knack Volley appeared first on

Lees meer »

Derde verdachte (17) van joyride met ambulance gearresteerd: “Medische interventie in gevaar gebracht door crimineel gedrag”

De 21-jarige chauffeur van de gestolen ambulance afgelopen weekend in Antwerpen moet een maand langer in de gevangenis blijven. Dat heeft de raadkamer zopas beslist. Volgens zijn advocate is de jongeman in zijn cel tot schuldinzicht gekomen. Donderdag is ook een derde verdachte, een minderjarige van 17 jaar opgepakt en in een gesloten instelling geplaatst.

Lees meer »