Directie VRT roept op tot “respect voor collega’s” na open brief tegen ontslag VRT-netmanager Lotte Vermeir

In een interne mail reageert de directie van de VRT op een open brief die het ontslag van Lotte Vermeir, de netmanager van VRT 1 en VRT Canvas, hekelt. Die brief werd ondertekend door verschillende schermgezichten, producers en regisseurs. Volgens de directie was het dubbele ontslag de enige oplossing.

 

Meer krantenkoppen in België

Hoofdgebouw Cirkant onder sloophamer

De sloopwerken zijn gestart op het domein van OC Cirkant, de voorziening voor volwassenen met een beperking in Aartrijke. Men bouwt er binnenkort een nieuw centraal gebouw met ruimte voor de keuken, cafetaria, dagbesteding en verschillende ondersteunende diensten. Daarvoor moet de wasserij en een stuk van het hoofdgebouw uit de jaren zeventig plaatsmaken.
The post Hoofdgebouw Cirkant onder sloophamer

Lees meer »

Net als in ‘Kalm Waes’: CEO, piloot en arts getuigen hoe meditatie en stilte hun leven veranderden

Helemaal zen en “100 procent zeker dat hij terugkomt” verliet Tom Waes het boeddhistisch centrum na een stilteretraite voor zijn programma ‘Kalm Waes’. Wat zo heilzaam is aan uren, zelfs dagen zitten én zwijgen op het meditatiekussen, en hoe het hen kalmeert in hun eigen drukke levens, weten ook deze ex-CEO, piloot en kinderarts. “De eerste keren vond ik het

Lees meer »

Laureaten van de jeugdschieting in de kijker

Op de terreinen van de Sint-Sebastiaangilde aan de Kortekeer in Beselare vond de laatste jeugdschieting van het Westlandtornooi plaats.
The post Laureaten van de jeugdschieting in de kijker appeared first on KW.be.

Lees meer »

Federaal parket verspreidt opsporingsbericht voor overval met Belgisch voertuig in Genève

Het Belgisch federaal parket en het openbaar ministerie van het Zwitserse kanton Genève hebben een opsporingsbericht verspreid voor een gewapende overval die begin dit jaar plaatsvond op de luchthaven van Genève. De vier daders maakten daarbij gebruik van een witte Peugeot met Belgische nummerplaat. De slachtoffers van de overval hebben een beloning van één miljoen dollar beloofd aan de eerste

Lees meer »

Eerst burgemeester worden en dan een regering vormen

De campagne voor de gemeenteraadsverkiezingen komt nu op gang. Het worden de 1e verkiezingen in Vlaanderen zonder opkomstplicht. Bovendien zou wel eens kunnen dat u in uw gemeente tevergeefs naar de vertrouwde en bekende partijnamen zoekt. En de cumulerende partijvoorzitters hebben hun goesting volledig verloren om nog te onderhandelen over een federale of Vlaamse verkiezingen.

Lees meer »

Renault Twingo gestolen op Menensesteenweg in Wervik, ook twee inbraken in auto’s

Op de Menensesteenweg in Wervik werd in de buurt van zetelfabriek Confortluxe een grijze Renault Twingo gestolen. In de Motestraat is ’s nachts ingebroken in de Porsche van zelfstandig dakwerker Matts Staessen. Naast sigaretten is ook 50 euro gestolen. De dader maakte waarschijnlijk gebruik van een afstandsbediening die alles uitschakelt, ook het alarm. Gelukkig is er geen schade.
The

Lees meer »

Vlaamse gemeenten halen recordbedrag van 124 miljoen euro op met boetes

De Vlaamse steden en gemeenten hebben vorig jaar in totaal een recordbedrag van 124 miljoen euro opgehaald aan boetes. Het gaat vooral om GAS-boetes. Ter vergelijking: aan het begin van de bestuursperiode, in 2019, werd een dikke 43 miljoen euro opgehaald met gemeentelijke boetes. Dat meldt VRT op basis van cijfers van Statistiek Vlaanderen.

Lees meer »