DAGBOEK. Bruno Beeckman in Oekraïne: Volle stranden en tranen in Odessa

Bruno Beeckman zit opnieuw in oorlogsgebied in Oekraïne. Voor ons brengt hij dagelijks verslag uit.

 

Meer krantenkoppen in België

Gemeentelijke waardering voor Mooimakers

Vrijwilligers, verenigingen en veel schoolgaande jongeren zorgen er in de gemeente al jaren voor dat de straten, bermen en grachten af en toe een schoonmaakbeurt krijgen. Dit jaar krijgen de Mooimakers voor het eerst een officiële erkenning vanwege het College van Burgemeester en Schepenen. Alle Ardooise scholen die zich inzetten voor het offensief Proper kregen
The post Gemeentelijke waardering

Lees meer »

Twee West-Vlamingen nemen deel aan meest extreme Solar Challenge ter wereld: “Hiervoor zijn we 13 maanden amper thuis geweest”

Een groep ingenieursstudenten van de KU Leuven neemt van 13 tot 20 september deel aan de meest extreme Solar Challenge ter wereld met hun zelfgebouwde zonnewagen ‘Infinite’. Het Innoptus Solar Team, dat in oktober nog wereldkampioen werd op de World Solar Challenge in Australië, telt twee West-Vlamingen. “Het kriebelde al maanden om aan de start te komen”, zegt Thomas Declercq

Lees meer »

Al 60 jaar pure romantiek bij Willy en Monique

Willy Devos en Monique Logist mogen maar liefst zestig kaarsjes uitblazen op hun huwelijksverjaardagstaart. Het koppel gaf elkaar het jawoord op 19 september 1964 in Oostende, waardoor we dus van een diamanten huwelijk mogen spreken. Vier jaar na hun huwelijk verhuisden ze naar Zuid-Afrika, waar Willy en Monique twaalf jaar woonden. Hij was aan de
The post Al 60

Lees meer »

Ontdek zestien huizen met een verhaal in Sint-Kruis

Van zaterdag 14 tot en met dinsdag 17 september exposeert de werkgroep Heemkunde Sint-Kruis in het oud gemeentehuis De Zorge in de Moerkerksesteenweg 196. Het verhaal van enkele merkwaardige huizen in Sint-Kruis wordt er toegelicht.
The post Ontdek zestien huizen met een verhaal in Sint-Kruis appeared first on KW.be.

Lees meer »

Audi sluit Brusselse fabriek tot personeel “bereid is normaal aan de slag te gaan”, misnoegde werknemers verzamelen aan hoofdingang

Audi Brussels blijft gesloten tot het personeel "bereid is om weer normaal te werken en auto’s naar de dealers te versturen". Dat zegt Peter D’hoore, de woordvoerder van de autofabriek in Vorst. Volgens de vakbonden zoekt de directie "de directe confrontatie met de werknemers". Een zestigtal medewerkers is intussen samengekomen voor de hoofdingang en blokkeert de Brits Tweedelegerlaan.

Lees meer »

Vrouw die geruchten verspreidde over migranten die katten en honden opeten in Springfield: “Het was niet de bedoeling”

De vrouw uit Springfield, Ohio, die op sociale media bericht had over Haïtiaanse immigranten die huisdieren van de lokale bevolking stelen en opeten – wat Donald Trump in zijn debat tegen Kamala Harris gebruikte – zegt spijt te hebben van dat bericht. “Het ontplofte gewoon en werd iets dat niet mijn bedoeling was”, vertelde ze aan NBC News.

Lees meer »

Vijfde buurtfeest bij de bewoners van De Paulientjes

De bewoners van residentie De Paulientjes in de Ieperstraat in Menen verzamelden zich op zaterdag 31 augustus voor een heus buurtfeest. Al voor de vijfde maal schoven een 40-tal buren aan één lange feesttafel aan voor een verfrissend drankje en lekkere gevulde broodjes. Bewoner Gerard Egels, een van de bezielers van het feest, was zeer
The post Vijfde buurtfeest

Lees meer »

Vlamingen over leven op een palmboom in Dubai: “Ik betaal hier evenveel huur als voor mijn vorig appartement in een minder chique buurt”

De villa’s staan er kort tegen elkaar, het verkeer loopt strop, maar wie er woont, straalt een flinke vleug luxe en prestige uit. Het leven op Palm Jumeirah in Dubai heeft voor- en nadelen, zo getuigen twee Vlamingen. Binnenkort komt er nog een tweede ‘palmeiland’ bij, nu de Belgische baggeraar Jan De Nul Palm Jebel Ali mag voltooien.

Lees meer »

Alides nodigt uit voor kennismaking met bouwproject Vue: “Flats voldoen aan de modernste normen”

Op de site van de voormalige verfspecialist in Veurne, op de hoek van de Brugsesteenweg en de Zannekinlaan, schieten de werken van het unieke bouwproject Vue van projectontwikkelaar en investeerder Alides goed op. De oplevering is voorzien begin 2025.
The post Alides nodigt uit voor kennismaking met bouwproject Vue: “Flats voldoen aan de modernste normen” appeared first on KW.be.

Lees meer »