Club Brugge start Champions League met thuiswedstrijd tegen Borussia Dortmund

Landskampioen Club Brugge opent op woensdag 18 september (21u) de debatten in de nieuwe league phase van de Champions League met een thuiswedstrijd tegen het Borussia Dortmund van Rode Duivel Julien Duranville, zo maakte blauw-zwart zaterdagmiddag bekend.

Op woensdag 2 oktober (21u) staat Club voor de verplaatsing naar het Oostenrijkse Sturm Graz van Dimitri Lavalée, op papier de zwakste tegenstander voor de Bruggelingen. Op dinsdag 22 oktober (18u45) volgt de verplaatsing naar AC Milan, op woensdag 6 november (18u45) is er het thuisduel tegen het Aston Villa van Youri Tielemans en Amadou Onana. Op woensdag 27 november (21u) volgt de uitwedstrijd bij de Schotse landskampioen Celtic, sinds vrijdag de nieuwe werkgever van voormalig Bruggeling en huidig Rode Duivel Arne Engels.

Op dinsdag 10 december (21u) zakken Zeno Debast en Sporting Lissabon naar het Jan Breydelstadion af, na de korte winteronderbreking volgt op 21 januari (21u) de thuiswedstrijd tegen Juventus en Samuel Mbangula. De league phase van de Champions League wordt op woensdag 29 januari (21u) afgesloten met de verplaatsing naar het Manchester City van Kevin De Bruyne en Jérémy Doku.

Nieuw format

Het format van het kampioenenbal onderging voor het nieuwe seizoen een hele metamorfose. De 36 deelnemende ploegen werden niet meer verdeeld in poules, maar wel in één groot klassement ondergebracht. Elk team speelt daarin acht wedstrijden tegen acht verschillende tegenstanders, vier keer thuis en vier keer uit. Volgens een berekening van UEFA zouden zowat acht punten moeten volstaan om de uitschakeling te vermijden.

Na de competitiefase stoten de eerste acht teams rechtstreeks door naar de achtste finales. Nummers 9 tot 24 spelen tegen elkaar in play-offs voor een plaatsje in die volgende ronde. Voor nummers 25 tot 36 is het Europese avontuur onherroepelijk afgelopen, aangezien het vangnet van de Europa League niet meer bestaat.

Vanaf de achtste finales blijft alles in de nieuwe Champions League ongewijzigd, met heen- en terugmatchen tot de halve finales en de finale in één wedstrijd in de Allianz Arena in München.

The post Club Brugge start Champions League met thuiswedstrijd tegen Borussia Dortmund is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Waterbedrijven: “onbekend welke gifstoffen in de Maas eindigen door verouderde vergunningen”

De Maas als bron van drinkwater van zeven miljoen mensen wordt niet effectief beschermd. Door verouderde en onvolledige vergunningen is veelal onbekend welke schadelijke stoffen waar in het water terechtkomen. De lozing van industrieel afvalwater schaadt de waterkwaliteit van de Maas. Dat zegt RIWA-Maas, de vereniging van drinkwaterbedrijven, maandag in haar jaarrapport over 2023.

Lees meer »

Parket vordert zes jaar cel tegen Matteo Salvini

Op een proces over migranten op de Middellandse Zee heeft het parket een gevangenisstraf van zes jaar gevorderd tegen de Italiaanse vicepremier Matteo Salvini. De voorzitter van de rechtse regeringspartij Lega wordt vervolgd omdat hij in 2019 als minister van Binnenlandse Zaken een schip van een Spaanse hulporganisatie wekenlang de toegang tot een haven weigerde.

Lees meer »

Diependaele (N-VA) formuleert derde en laatste voorstel in Vlaamse formatie: waar moet 3 miljard nieuw beleid naartoe gaan?

Vlaams formateur Matthias Diependaele (N-VA) roept Vooruit en CD&V morgen apart terug rond de onderhandelingstafel. Daar legt hij zijn derde en ultieme compromisvoorstel neer, zo vernam HLN. De tijd dringt, want de lokale verkiezingen komen snel dichterbij. De discussie draait nu om 3 miljard euro aan nieuw beleid dat in de steigers staat. Geef je dat geld best uit aan

Lees meer »

Luchthaven Charleroi ligt plat door wilde staking: wie betaalt de miljoenenfactuur van alle geschrapte vluchten?

Met hun wilde staking maakt het luchthavenpersoneel in Charleroi een kruis over zo’n 170 vluchten en de reisplannen van bijna 30.000 passagiers. “De startbaan blokkeren, da’s onverantwoord en ongezien in de Europese luchtvaart”, zucht transporteconoom Wouter Dewulf (UAntwerpen), die het torenhoge prijskaartje van een dagje staken op 2 miljoen euro becijfert. Wie gaat dat betalen?

Lees meer »

Vlaanderen komt met plan om aantal baanvakken op viaduct E17 naar centrum Gent te halveren: “Dit is onmiddellijk uitvoerbaar”

Het Agentschap Wegen en Verkeer heeft een mobiliteitsstudie uitgevoerd over de afbouw van de B401, het viaduct dat de E17 naar het centrum van Gent leidt. Er lagen verschillende scenario’s op tafel, onder meer de sluiting van het viaduct. Dat lijkt op korte termijn niet mogelijk, een afbouw van het aantal rijstroken van 2 naar 1 in beide richtingen zou

Lees meer »

Vanaf oktober nog maximum 50 kilometer per uur op Parijse ring

Vanaf 1 oktober mag er op de ring rond Parijs nog maar 50 kilometer per uur gereden worden. Dat heeft burgemeester Anne Hidalgo maandag gezegd, die benadrukt dat een dergelijke maatregel wel degelijk binnen haar bevoegdheden valt. “We zijn er al achttien jaar mee bezig, dus het is niet nieuw”, verklaarde ze op RTL.

Lees meer »

Leanderhof in Zwevegem neemt plaats rond de feesttafel

Op kermiszaterdag organiseerde een groep enthousiastelingen een barbecue voor de bewoners van het Leanderhof. Het was het werk van het comité ’t Vlechtwerk waarbij zich een aantal bewoners heeft aangesloten om af en toe de handen uit de mouwen te steken en iets te organiseren.
The post Leanderhof in Zwevegem neemt plaats rond de feesttafel appeared first on KW.be.

Lees meer »