Al zijn het er van pure weelde: waarom zelfs een steengoede Wout van Aert in deze Vuelta keuzes moet maken

Wout van Aert (29) kon in Villablino zijn vijftigste profzege op de weg pakken, maar werd tweede – om hem een plezier te gunnen hebben we niet geteld hoeveel keer hij op de weg al tweede werd. Van Aert verkrampte in de slotmeters van de sprint. De puntentrui, de bergtrui en alle kansen op ritwinst afronden, het is zelfs voor een steengoede Van Aert te veel… Of waarom hij in de rest van deze Vuelta keuzes zal moeten maken. 

Meer krantenkoppen in België

Piet Wittevrongel herdenkt 80 jaar bevrijding

Maandag was het exact 80 jaar geleden dat Blankenberge bevrijd werd door de Canadese troepen en er een einde kwam aan vier jaar Duitse bezetting. Naar aanleiding hiervan plaatste vredesactivist Piet Wittevrongel een kunstwerk in de Sint-Rochuskerk.
The post Piet Wittevrongel herdenkt 80 jaar bevrijding appeared first on KW.be.

Lees meer »

Belgische consultant riskeert de doodstraf te krijgen van Congolese rechtbank

De Belg Jean-Jacques Wondo, die al sinds 22 mei gevangen zit in de militaire gevangenis van Ndolo, in de Congolese hoofdstad Kinshasa, riskeert morgen tot de doodstraf te worden veroordeeld. Hij wordt onder meer beschuldigd van terrorisme en steun aan gewapende groepen. Zijn familie in België zegt dat hij onschuldig is. Wondo stond de afgelopen weken terecht in Kinshasa en

Lees meer »

Bjorn Bauden wint clubtornooi bij De Smuldarters

Om het einde van de vakantie te vieren, organiseerden De Smuldarters een tornooi onder de leden. Algemeen kampioen werd Bjorn Bauden, die Yatse Heernaert klopte in de finale. Dries Grymonpon en Bjorn Leroy deelden de derde plaats. De rode lantaarn ging naar Arantxa Samyn. Op de foto zien we de winnaars, in het gezelschap van
The post Bjorn Bauden

Lees meer »

Oorlog in Oekraïne gaat nieuwe, nog bloedigere fase in

Hoewel het Kremlin het nieuws ontkent, brengen de Russen honderden Fath-360 raketten in stelling die Iran hen leverde. Kiev krijgt waarschijnlijk vrijdag te horen welke doelen in Rusland het zal mogen aanvallen met Amerikaanse en Britse wapens. De oorlog bereikt een nieuwe, nog bloedigere fase.

Lees meer »

Brigitte Himpens geeft K&V-leiding door aan vertrouwd bestuursgezicht: “Nu is het tijd voor familie en reizen”

Na ruim 12 jaar zet Kunst & Vermaak-voorzitter Brigitte Himpens een punt achter de leiding van de Zedelgemse harmonie. Ze hield dynamiek in de (bestuurs)werking en verbond enthousiast en bemiddelend anciens en jeugd. Vanaf 1 september volgt K&V-bestuurslid Johan Bonte haar op, met eenzelfde zin voor muzikale kwaliteit en samenwerking.
The post Brigitte Himpens geeft K&V-leiding door aan vertrouwd

Lees meer »

Nederlanders gaan opnieuw in beroep tegen ethaankraker in Antwerps havengebied

De Nederlandse provincie Noord-Brabant tekent opnieuw beroep aan tegen de vergunning die de Vlaamse overheid verleende aan het Britse chemiebedrijf Ineos. Dat meldt de provincie vrijdag op haar website. De ethaankraker van Ineos in de Antwerpse haven zou volgens de Nederlanders nog altijd te veel stikstofdepositie opleveren in het Natura2000-gebied De Brabantse Wal.

Lees meer »

Bewakingsbeelden tonen moment dat brug instort in Dresden

De Duitse autoriteiten in de stad Dresden hebben camerabeelden vrijgegeven van de gedeeltelijke instorting van de Carolabrug. Het stuk van de brug waarop de tram rijdt en voetgangers passeren, viel dinsdagnacht in de Elbe. De brandweer kon snel ter plaatse komen en er vielen geen slachtoffers. De oorzaak van de instorting wordt onderzocht.

Lees meer »