2.800 euro voor een nier: inwoners Myanmar zo wanhopig dat ze hun organen te koop aanbieden via Facebook

Drie jaar na de staatsgreep van het leger blijft de armoede maar toenemen in Myanmar. De situatie is er zelfs zo schrijnend dat inwoners hun organen te koop aanbieden via Facebook om toch wat geld te hebben om te kunnen eten, zo blijkt uit een onderzoek van CNN.

 

Meer krantenkoppen in België

Groen Brugge hekelt verkoop van seniorenwoningen door OCMW

In april 2022 verkocht het Brugse OCMW de seniorenwoningen langs het Acaciapad in Sint-Kruis, tot onbegrip van Groen. Volgens schepen van Sociale Zaken Pablo Annys (Vooruit) was het niet mogelijk om de huizen verder te verhuren. Nu blijken de woningen volledig gerenoveerd tot het beste EPC-label en te koop te staan. “Dat het onmogelijk was om nog iets met de

Lees meer »

EXCLUSIEF. Bij het horrorhuis waar Dominique Pelicot zijn vrouw door 80 mannen liet verkrach­ten: “Al jaren keek ik hen overdag in de ogen en ‘s nachts veranderden ze in beesten”

De hele wereld kijkt naar Mazan, een Frans dorpje met amper 6.000 inwoners waar een gepensioneerde zeventiger jarenlang zijn vrouw drogeerde en meer dan 80 mannen uitnodigde om haar te misbruiken. Onze reporter trok naar het huis waar de gruwel plaatsvond, sprak met buren en ontdekte een dorp aan de Mont Ventoux dat in een nachtmerrie is terechtgekomen. “Ik vertrouw

Lees meer »

Vlaamse gemeenten halen recordbedrag van 124 miljoen euro op met boetes

De Vlaamse steden en gemeenten hebben vorig jaar in totaal een recordbedrag van 124 miljoen euro opgehaald aan boetes. Het gaat vooral om GAS-boetes. Ter vergelijking: aan het begin van de bestuursperiode, in 2019, werd een dikke 43 miljoen euro opgehaald met gemeentelijke boetes. Dat meldt VRT op basis van cijfers van Statistiek Vlaanderen.

Lees meer »

Ondernemers vallen in de prijzen op de Oostende Awards

Onder grote belangstelling werden maandagavond de Oostende Awards uitgereikt in het Kursaal van Oostende. De avond was in een mum van tijd uitverkocht met 600 aanwezigen. Zes ondernemingen mochten in verschillende categorieën met een beeldje naar huis en dat zorgde voor heel wat emoties bij de winnaars.
The post Ondernemers vallen in de prijzen op de Oostende Awards appeared

Lees meer »

Meense volleybaldames winnen meteen als nieuwkomer in Promo 3: “Heel blij met de nieuwe coachen”

Voor het eerst speelden de dames van ‘Sijos’ een competitiewedstrijd onder de naam van Decospan Volley Team Menen. En het was meteen raak. VT Gullegem C werd met 1-3-cijfers ingeblikt. Dit weekend staat de ploeg van ervaren rot Evelien De Vrieze tegenover AVC Harelbeke. Meteen de laatste wedstrijd in het Meense Badhuis.
The post Meense volleybaldames winnen meteen als

Lees meer »