2.800 euro voor een nier: inwoners Myanmar zo wanhopig dat ze hun organen te koop aanbieden via Facebook

Drie jaar na de staatsgreep van het leger blijft de armoede maar toenemen in Myanmar. De situatie is er zelfs zo schrijnend dat inwoners hun organen te koop aanbieden via Facebook om toch wat geld te hebben om te kunnen eten, zo blijkt uit een onderzoek van CNN.

 

Meer krantenkoppen in België

Vlaming geeft zijn leven score van 7,3 op 10

In het eerste halfjaar van 2024 gaven Vlamingen hun leven een gemiddelde score van 7,3 op 10. De algemene levenstevredenheid is daarmee gelijk aan die van de laatste zes maanden van vorig jaar. Dat blijkt woensdag uit cijfers van Statistiek Vlaanderen op basis van een bevraging bij 6.000 Vlaamse 18-plussers.

Lees meer »

Larissa uit ‘Blind getrouwd’ woont al 7 jaar samen met haar broer: “Ik gun je alle geluk, maar financieel wordt het lastig”

“Ik viel altijd voor foute mannen, die ik met m’n voeten liet spelen”, vertelt Larissa (30) in ‘Dag Allemaal’. Daarom legt ze haar lot nu in de handen van de ‘Blind getrouwd’-experts. Het is aan kersverse echtgenoot Simen (31) om een einde te maken aan acht jaar single zijn. Daarvoor zal hij ook het vertrouwen moeten winnen van Larissa’s broer,

Lees meer »

Isabel Lebbe neemt afscheid van gemeentepolitiek: “Extra tijd voor andere zaken”

Isabel Lebbe (45) uit de Kattestraat in Abele staat niet meer op de lijst van CD&V voor de komende gemeenteraadsverkiezingen. De voorbije jaren was ze onder andere OCMW-voorzitter en voorzitter van de gemeenteraad. Nu zetelt ze nog in het Bijzonder Comité voor Sociale Dienst.
The post Isabel Lebbe neemt afscheid van gemeentepolitiek: “Extra tijd voor andere zaken” appeared first

Lees meer »

Christien Dutoit exposeert selectie keramieksculpturen tijdens Kunstzomer van ArtChurchRochus

Tijdens Kunstzomer, elke zondagnamiddag tot eind september van 14 tot 18 uur, toont ArtChurchRochus aan de Doorniksewijk het werk van hedendaagse kunstenaars, zowel traditionele werken als moderne installaties. In de sacristie van de voormalige Sint-Rochuskerk presenteert Christien Dutoit (68) een selectie van haar dynamische keramieksculpturen.
The post Christien Dutoit exposeert selectie keramieksculpturen tijdens Kunstzomer van ArtChurchRochus appeared first on

Lees meer »

Gedetineerde verkracht maatschappelijk werkster in gevangenis van Antwerpen: “Alarmknop was niet aangesloten, hulp liet veel te lang op zich wachten”

Een gedetineerde heeft een maatschappelijk werkster verkracht in de gevangenis van Antwerpen. De vrouw had er een gesprek met hem in een apart lokaal toen hij haar heeft aangevallen. Ze moest volgens de vakbonden minutenlang op hulp wachten. “Normaal moeten er twee cipiers op die gang staan. Het was er maar één en die hoorde het niet meteen omdat ze

Lees meer »