Zomervakantie eindigt met hittepiek: lokaal opnieuw 30 graden mogelijk

Vandaag nog wolken, regen en onweer. Maar dit weekend belooft het droog en zonnig te worden, met temperaturen tot wel 30 graden. De eerste schooldag ziet er dan weer nat uit, met mogelijk zelfs onweersbuien. Dat meldt het KMI.

 

Meer krantenkoppen in België

Familie van Hakim (53) hoopt op antwoorden nu proces van start gaat: “Zoon heeft nog steeds nachtmerries over zijn dood”

“Haar zoontje zit met vragen, waar zij maar geen antwoorden op kan geven.” De nabestaanden van Hakim Mutyuba (53) wacht een moeilijke confrontatie in de Gentse rechtbank, waar maandag het protest rond zijn verdrinkingsdood start. Ze hopen op antwoorden op hun vele vragen, maar het blijft moeilijk. “Schuldinzicht brengt Hakim niet terug en daar rekenen ze dus ook niet op.”

Lees meer »

Politie waarschuwt voor verkeershinder tijdens EK wielrennen in Hasselt en Heusden-Zolder: “Navigeer met Google Maps of Waze, die houden rekening met omleidingen”

De lokale politie van Heusden-Zolder en Hasselt waarschuwen voor ernstige verkeershinder tijdens het EK wielrennen dat morgen van start gaat. Woensdag en donderdag worden de tijdritten in Hasselt, Heusden-Zolder en Zonhoven gereden. Van vrijdag tot zondag worden de verschillende wegritten afgewerkt, dan passeren de renners ook in Haspengouw. De politie raadt automobilisten aan om tijdens het EK te navigeren met

Lees meer »

Voetballer (16) die in elkaar stuikte tijdens training in Tessenderlo is overleden: “Thabet was erg geliefd binnen de ploeg”

De 16-jarige voetballer van Ham United die woensdagavond tijdens de training onverwacht in elkaar stuikte, is overleden. Dat laat de correspondent van Ham United weten. Thabet ging naar school in het Don Bosco College in Hechtel-Eksel. “Hij was een buitengewoon getalenteerde jonge voetballer, een rustige en vriendelijke jongen”, klinkt het bij zijn voetbalclub.

Lees meer »

Jongeman opgepakt nadat hij verontrustende beelden van Brugse school op sociale media deelt: “Vind me op het nieuws”

De politie was vrijdagochtend massaal aanwezig op de school SASK in Sint-Kruis, een deelgemeente van Brugge. Een jongeman deelde op sociale media verschillende beelden van de school, met daarop telkens de onheilspellende tekst “vind me op het nieuws”. Het Gentse parket kan voorlopig enkel bevestigen dat er iemand is opgepakt. “De jongeman werd meegenomen ter verhoor”, klinkt het.

Lees meer »

Patrick en Olivier Orlans lanceren nieuw wielerevenement in Oostende: “Kans om met drie fietslegendes mee te fietsen”

Op zaterdag 12 oktober vindt een nieuw evenement plaats in Oostende. Het fietsevenement Coast Cycling Classic neemt deelnemers mee langs de Belgische kust door het achterland van West-Vlaanderen. Er zijn vier afstanden: 25, 50, 75 of 100 kilometer. En je krijgt meteen de kans om met drie wielerlegendes mee te fietsen: Ine Beyen, Frank Hoste en Dirk De Wolf. Ook

Lees meer »