Ziekenomroep Zenith in Brugge viert 45ste verjaardag met drie dagen live programma’s

Van dinsdag 3 tot en met donderdag 5 september viert Ziekenomroep Zenith haar vijfenveertigste verjaardag in het AZ Sint-Lucas in Assebroek. Dat gebeurt door drie dagen lang live programma’s te maken van 8 uur tot 23 uur, te beluisteren via kanaal 4 en via de tv-toestellen in het ziekenhuis.

Ieder uur is er een prijsje te winnen, heel wat bekende Vlamingen spraken verjaardagswensen in en er is veel interactie tussen de presentators en de luisteraars. Op 1 september 1979 werd het eerste officiële programma uitgezonden na proefdraaien in de zomervakantie.

27 vrijwilligers

Het idee om ook in Brugge met een ziekenomroep te beginnen ontstond na een bezoek aan Radio Horizon die programma’s maakte voor rust- en ziekenhuizen in Roeselare. Wouter Van Hecke, wijlen Filip Vansteenkiste en Johan De Caluwé stonden aan de wieg. Waar met de komst van lokale radio’s heel wat ziekenomroepen in Vlaanderen verdwenen, bleef Zenith groeien, zowel in uitzenduren als medewerkers.

Momenteel zijn er zo’n 27 vrijwilligers die via het medium radio de patiënten wat aangename momenten proberen te bezorgen met programma’s die exclusief voor hen gemaakt worden. Met de regelmaat van een klok zijn er themaprogramma’s (seniorenweek, week van de kankerbestrijding, feestdagen, Sinterklaas, week van de vrijwilliger, week van de ziekenhuismedewerker…).

Schakel

Radio Zenith is uitgegroeid tot een gewaardeerde schakel in de Vrijwilligerswerking van AZ.-St.-Lucas. Op dit moment is de omroep zelfs 24 uur op 24, 7 dagen per week te beluisteren. Op het moment dat er geen gepresenteerde programma’s zijn, wordt er nonstop muziek uitgezonden. De studio bevindt zich op de -1 verdieping in de gang van de caféteria. Iedereen is welkom om een kijkje te nemen.

The post Ziekenomroep Zenith in Brugge viert 45ste verjaardag met drie dagen live programma’s is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Twee vrouwen naar het ziekenhuis na frontale botsing in Staden

Maandagavond zijn twee vrouwen die samen in de auto zaten, gewond geraakt bij een zwaar ongeval op de N36 in Staden. De bestuurster wilde plots links afslaan, maar had niet gezien dat er een tegenligger kwam aangereden. Het kwam tot een frontale botsing tussen de twee voertuigen.
The post Twee vrouwen naar het ziekenhuis na frontale botsing in Staden

Lees meer »

Triatlon in Ieper mikt zondag op 450 deelnemers: “Er staan verschillende kleppers aan de start”

TDTI (Triatlon Duatlon Team Ieper) organiseert op zondag 15 september opnieuw de jaarlijkse triatlon. Vorig jaar was het een snikhete editie en waren er zorgen over de kwaliteit van het water, dit jaar wordt een minder warme editie en zal het water wellicht geen probleem vormen.
The post Triatlon in Ieper mikt zondag op 450 deelnemers: “Er staan verschillende

Lees meer »

Percussie-ensemble DrumSpirit uit Dadizele beleeft momenteel hoogdagen: “Voor het eerst in 10 jaar tijd nog eens een internationale wedstrijd”

DrumSpirit, het Dadizeelse percussie-ensemble, beleeft hoogdagen. De muzikanten stonden afgelopen zomer tijdens Tien Om Te Zien op het podium met Metejoor en kijken reikhalzend uit naar hun tour volgend jaar doorheen de Verenigde Staten. “Daar nemen we voor het eerst sinds 2014 weer deel aan een grote internationale wedstrijd.”
The post Percussie-ensemble DrumSpirit uit Dadizele beleeft momenteel hoogdagen: “Voor

Lees meer »

12 zwaar verwaarloosde miniatuurpaardjes in beslag genomen in Nijlen: “Hoeven zo vergroeid dat zelfs erop staan pijnlijk is”

In Nijlen zijn 12 miniatuurpaardjes in beslag genomen die ernstig verwaarloosd waren. Dat gebeurde in opdracht van de dienst Dierenwelzijn. De paardjes waren ondervoed, zaten vol ongedierte en hadden niet de nodige verzorging. Bij één van de paarden zijn de hoeven zo uitgegroeid dat erop lopen of staan pijnlijk is. De dieren zitten nu in het Vogel- en Zoogdierenopvangcentrum in

Lees meer »

Twee verdachten van diefstallen uit bestelwagens opgepakt in Zonnebeke: “Buit van eerdere inbraak gevonden in hun wagen”

Diefstallen uit (bestel)wagens zijn al een aantal maanden een ware plaag in West-Vlaanderen. De politie van Ieper kon afgelopen weekend alvast enkele mogelijke dieven oppakken.
The post Twee verdachten van diefstallen uit bestelwagens opgepakt in Zonnebeke: “Buit van eerdere inbraak gevonden in hun wagen” appeared first on KW.be.

Lees meer »

De Wever (N-VA) hekelt “huftergedrag” na joyride ziekenwagen, D’Haese (PVDA) fors: “Hij kiest weer voor polarisatie”

Bart De Wever (N-VA) reageert met enkele forse uitspraken op de joyriders die in Antwerpen met een ambulance aan de haal gingen. “Het zijn vrijwel altijd jongeren van allochtone origine”, verklaarde de burgemeester op Radio 1. PVDA-lijstrekker Jos D’Haese is niet te spreken over de uithaal. “De Wever kiest weer voor polarisatie in plaats van voor oplossingen.”

Lees meer »

Youri H. (33) riskeert 9 jaar cel nadat hij Francis Aerts (16) van de weg maaide: “Toen ze hem vertelden dat hij dodelijke aanrijding had ging hij terug slapen”

In de politierechtbank van Dendermonde werd er vandaag voor het eerst gepleit in het dodelijk ongeval waarbij Francis Aerts (16) op 1 augustus 2022 overleed. De jonge tiener werd van de weg gemaaid door Youri H. (33), die 2,7 promille in zijn bloed had en ook zwaar onder invloed was van drugs. Die avond veroorzaakte hij maar liefst 3 ongevallen,

Lees meer »

Hond doet behoefte in woonkamer… en net dan passeert robotstofzuiger

Een baasje uit het Chinese Luoyang kon haar ogen niet geloven toen ze dinsdag terug thuis kwam van haar werk. Over de woonkamer was er allemaal stront uitgesmeerd. Ze begreep er niets van en besloot de bewakingsbeelden te bekijken. Daar zag ze dat haar hond net zijn grote behoefte had gedaan toen de robotstofzuiger moest passeren. “En alsof dat nog

Lees meer »

Flitsen gemeenten zich rijk? Recordbedrag van 124 miljoen euro aan boetes: “Sommigen zien het als melkkoe en dat moet stoppen”

Op vijf jaar tijd is het bedrag dat gemeenten ophalen aan boetes bijna verdrievoudigd van 43 miljoen euro tot 124 miljoen euro. Een record. En dat heeft alles te maken met de vloedgolf aan lokale trajectcontroles die over Vlaanderen is gerold. “Het loopt uit de hand”, zegt Vlaams parlementslid Maurits Vande Reyde (Open VLD), die een concreet idee heeft om

Lees meer »

Daar is opnieuw het plan om al uw berichten te scannen

Het omstreden EU-voorstel om alle chatgesprekken door te lichten op zoek naar beelden van kindermisbruik, staat weer op de agenda. In de herwerkte versie gaat het vooral over een scan van reeds bekende beelden. Voor nieuw materiaal moet de technologie “nog worden ontwikkeld”.

Lees meer »