Vlaamse regering wil elektrische wagens gaan belasten: waarom die beslissing? En wat als je al zo’n auto hebt?

Elektrische wagens toch belasten, dat zijn de onderhandelaars voor een nieuwe Vlaamse regering van plan. Waaraan moeten eigenaars van stekkerauto’s zich verwachten? En wat zegt de sector over die beslissing?

 

Meer krantenkoppen in België

Is het graf van Merlijn gevonden?

Archeologen suggereren dat ze mogelijk het graf gevonden hebben van Merlijn ‘de tovenaar’, één van de meest tot de verbeelding sprekende personages uit de middeleeuwse literatuur.

Lees meer »

Cedric Vanhee voorspelt een moeilijk seizoen voor Jong Male (1)

De jongens van de Brieversweg openden de competitie met een 1-5-thuisnederlaag tegen KFC Moen. De daaropvolgende trip naar KWS Houthulst A leverde evenmin oogst op: de thuisploeg won met 2-0. Leider KSV Rumbeke komt zondag 15 september naar de Maalse gelederen afgezakt. Doelman Cedric Vanhee is na Zedelgem aan een nieuw hoofdstuk in zijn carrière
The post Cedric Vanhee

Lees meer »

Danira Boukhriss over geboorte van haar zoontje: “Als het nog een kwartier langer had geduurd, werd het gevaarlijk”

In de podcast van Anja Daems, ‘Als de muren konden praten’, heeft Danira Boukhriss Terkessidis (34) het openhartig over de geboorte van haar zoontje Naïm, die ze deelt met acteur Ward Kerremans. Hoewel ze naar eigen zeggen zeker op een roze wolk zit, kwamen er ook heel wat moeilijkheden bij kijken. “De pijn achteraf was nog erger dan de bevalling

Lees meer »

Luchthaven Charleroi ligt plat door wilde staking: wie betaalt de miljoenenfactuur van alle geschrapte vluchten?

Met hun wilde staking maakt het luchthavenpersoneel in Charleroi een kruis over zo’n 170 vluchten en de reisplannen van bijna 30.000 passagiers. “De startbaan blokkeren, da’s onverantwoord en ongezien in de Europese luchtvaart”, zucht transporteconoom Wouter Dewulf (UAntwerpen), die het torenhoge prijskaartje van een dagje staken op 2 miljoen euro becijfert. Wie gaat dat betalen?

Lees meer »

Vlaams formateur Diependaele (N-VA) wil morgen samenzitten met CD&V en Vooruit

Vlaams formateur Matthias Diependaele (N-VA) heeft de drie partijen die onderhandelen over een Vlaamse regering (N-VA, Vooruit en CD&V) donderdag uitgenodigd voor een overleg in de centrale werkgroep, met de drie partijen samen dus. CD&V en Vooruit hebben telefonisch ook aangegeven dat ze daartoe bereid zijn. Volg de laatste updates over de formatie in onze liveblog.

Lees meer »

Sven Gatz voert MR-VLD lijst aan in Jette

Al voor de vierde opeenvolgende keer staan MR en Open VLD samen op een tweetalige liberale lijst in Jette. Twintig kandidaten van de MR en zeventien Nederlandstalige liberalen van Open VLD gaan als groep naar de kiezer op 13 oktober. Sven Gatz is lijsttrekker.

Lees meer »