Vlaamse formatie: Gedaan met nul euro verkeersbelasting en gedaan met premie van 5.000 euro

Vandaag betalen eigenaars van elektrische auto’s geen jaarlijkse verkeersbelasting. Ook van de eenmalige belasting op inverkeerstelling zijn ze vrijgesteld. Maar de Vlaamse onderhandelaars zijn het erover eens dat daar met de nieuwe regering verandering in komt. Ook van de 5.000 euro aankooppremie is na 2024 geen sprake meer. Wat gaat er precies veranderen? Wat betekent dit voor wie nu al elektrisch rijdt? En zorgt dit voor een daling in de verkoop van elektrische wagens? We geven een antwoord op de belangrijkste vragen. 

Meer krantenkoppen in België

Ex-profrenner Emiel Vermeulen geeft nu les: “Koolskamp Koers was speciaal”

Acht keer stond Emiel Vermeulen aan de start van het Kampioenschap van Vlaanderen in ‘zijn’ Koolskamp. Vier keer eindigde hij in de top tien. Eén keer tuimelde hij net naast het podium. Nu, op zijn 31ste, is Vermeulen geen actief wielrenner meer, maar blijft hij wel actief in de koers.
The post Ex-profrenner Emiel Vermeulen geeft nu les: “Koolskamp

Lees meer »

“Ik ben opgevoed door varkens”: volgeling van Pelicot drogeert en verkracht zijn eigen vrouw

Had Dominique Pelicot, de Fransman die zijn vrouw jarenlang drogeerde en liet verkrachten door onbekenden, een volgeling? Het lijkt er sterk op. Jean-Pierre M. (63) is alvast een van de 51 verdachten in het proces. Eén belangrijk verschil met de rest: M. wordt vervolgd voor de verkrachting van zijn eigen vrouw. Hij had de modus operandi van Pelicot helemaal overgenomen.

Lees meer »

Straks uitspraak over mislukte staatsgreep in Congo, Belg riskeert doodstraf

Een militaire rechtbank in de Congolese hoofdstad Kinshasa spreekt zich vrijdag uit in het proces over de mislukte staatsgreep van eerder dit jaar. Verschillende buitenlanders, onder wie ook de Belgische militaire expert Jean-Jacques Wondo, staan daar terecht. Wondo riskeert de doodstraf. Hij zou zich schuldig gemaakt hebben aan terrorisme en steun aan gewapende groepen. Zijn familie lanceerde vorige week nog

Lees meer »

Pools dorpje overspoeld na dambreuk: beelden tonen forse kracht van het water – Jill Peeters: “Zeker komend etmaal kan het nog stevig doorregenen”

Door een dambreuk is het Poolse dorpje Stronie ?l?skie compleet overspoeld. De ellende is echter nog niet voorbij, waarschuwt onze weervrouw Jill Peeters. Voorlopig staat de dodentol na de passage van cycloon Boris op zeven. Roemenië is het zwaarst getroffen met vijf doden, in Oostenrijk stierf een brandweerman tijdens een interventie. Het laatste slachtoffer viel in Polen te betreuren. Volg

Lees meer »

Driekwart van de Vlamingen voelt zich veilig in eigen buurt

76 procent van de Vlamingen voelt zich veilig in zijn of haar eigen woonomgeving. Dat meldt Statistiek Vlaanderen. Toch blijft veiligheid een belangrijk verkiezingsthema. "Politici benadrukken graag dat onveiligheid heerst, want dan kunnen ze zich profileren als degene die de criminaliteit zal oplossen", verklaart Mattias De Backer, postdoctoraal onderzoeker bij KU Leuven.

Lees meer »

25 kandidaten voor N-VA Anzegem: “Bestuur met gezonde begroting”

N-VA Anzegem heeft haar lijst en programma klaar voor de komende gemeenteraadsverkiezingen. “Een correct en verantwoordelijk bestuur, dat is waarvoor we staan”, stelt kandidaat-burgemeester Koen Tack (62).
The post 25 kandidaten voor N-VA Anzegem: “Bestuur met gezonde begroting” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Geen folklorestoet in de Molenhoek in Deerlijk omwille van wegenwerken

De folklorestoet die op zaterdag 19 oktober door de Molenhoek in Deerlijk zou trekken, gaat niet door. “We hebben onlangs bericht gekregen van de gemeente Deerlijk dat de wegenwerken in verschillende straten van de Molenhoek in oktober nog niet afgerond zullen zijn”, verduidelijkt Nick Mannekens van het feestcomité van de Molenhoek.
The post Geen folklorestoet in de Molenhoek in

Lees meer »

Expert seksueel geweld over mogelijke verkrachting maatschappelijk assistente in Antwerpse gevangenis: “Op het werk is de onmacht veel groter”

"Als iemand het slachtoffer wordt van seksueel geweld op het werk, heeft dat een grotere impact dan wanneer het bijvoorbeeld op straat gebeurt." Dat zegt Ines Keygnaert (Universiteit Gent), professor seksuele en reproductieve gezondheid, gespecialiseerd in geweld. Ze reageert op de gebeurtenissen in de gevangenis van Antwerpen, waar een maatschappelijk assistente zou zijn verkracht door een gedetineerde.

Lees meer »