Verdacht pakket gevonden aan Gent-Sint-Pieters: station ontruimd en trein- en busverkeer stilgelegd

Het Sint-Pietersstation in Gent is vrijdagmiddag ontruimd door de politie. Er is een verdacht pakket gevonden naast het drukke station. Het trein- en busverkeer is stilgelegd.

 

Meer krantenkoppen in België

Zeepkistenrace lost opnieuw alle verwachtingen in: “Deelnemers worden elk jaar creatiever”

De derde editie van de Blankenbergse zeepkistenrace was een voltreffer. Volgens organisator Guy De Coninck waren er naar schatting tussen de 1.500 en 2.000 kijklustigen, en da’s een pak meer dan vorig jaar. “Logisch ook, want hoe meer deelnemers, hoe meer aanhang die meebrengen.” Liefst 23 karren, ofwel tien meer dan vorig jaar, bolden de Leopoldhelling af.
The post

Lees meer »

Trump reageert tevreden: “Dit was mijn beste debat”

De Republikeinse presidentskandidaat Donald Trump reageert “heel tevreden” na afloop van het felle debat met de Democratische kandidaat Kamala Harris. Politieke analisten stellen nochtans dat Harris het debat met vlag en wimpel heeft gewonnen. “Ik vond haar zwak”, aldus Trump.

Lees meer »

WWF België: 55 jaar verloren gewaande roofvogel voor het eerst gefotografeerd in Papoea-Nieuw-Guinea

De bleke havik (Accipiter princeps), een vogelsoort die al geruime tijd op de Rode lijst van bedreigde diersoorten staat, is dit jaar gefotografeerd in Papoea-Nieuw-Guinea, tijdens een missie die door WWF-België geïnitieerd werd. De laatste keer dat de bleke havik werd gedocumenteerd, dateert van 1969. “Nu blijkt dat het zelfs de allereerste keer is dat deze vogelsoort gefotografeerd werd”, zegt

Lees meer »

Standbeeld in Hasselt wil taboe rond depressie en zelfdoding bij jongeren doorbreken: “Hou het niet voor jezelf, praat erover”

Naar aanleiding van de Werelddag Suïcidepreventie zal er op het Capucienenplein in Hasselt 3 weken lang een opvallend beeld te zien zijn. De komst van het beeld ‘Stille strijd’ is ook het startschot van een bredere campagne rond geestelijke gezondheid. Het doel van de campagne is het taboe rond depressie en zelfdoding te doorbreken en hulp te zoeken.

Lees meer »