Tedesco gaat geen thema uit de weg en is zelfkritisch na mislukt EK: “Ik had moediger moeten zijn”

“De eerste naar wie ík kijk, is mezelf.” Ziehier, de mea culpa van bondscoach Domenico Tedesco (38) na de ontgoochelende voetbalzomer van de Rode Duivels. “Tijdens het EK kenden we geen enkel moment van vreugde.” 

Meer krantenkoppen in België

Veiliger naar school met Scholenvervoersplan Kortemark: Kiss-and-ride verdwijnt en nieuwe doorsteek verschijnt

Voor elke deelgemeente waar een school is, heeft Kortemark voortaan een vervoersplan. De verplaatsing tussen thuis en school moet op een veilige manier kunnen gebeuren, zeker te voet of met de fiets. Het actieplan kwam tot stand in een samenwerking tussen de dienst mobiliteit, gemeentelijke basisschool De Kreke en het MMI.
The post Veiliger naar school met Scholenvervoersplan Kortemark:

Lees meer »

LIVE EK WIELRENNEN. Riberolle en Demey proberen wel, maar geraken niet weg

Net geen Belgische medaille bij de junioren mannen op het EK wielrennen. Felix Orn-Kristoff pakte na een sprint met drie het goud. Matijs Van Strijthem en Nio Vandevorst werden iets later vierde en vijfde. Ook de elite vrouwen zijn begonnen aan hun Europees kampioenschap. Zonder Lotte Kopecky en dus moet vooral het collectief de sterkte worden.

Lees meer »

De Flandriens pakken uit met wielerritten voor e-bikefietsers

Vlaanderen telt veel wielertoeristenclubs, maar weinig verenigingen voor fietsers met een e-bike. In Torhout is dat wel het geval. Daar zijn De Flandriens actief. Geen grote club, want hij telt maar acht leden. Maar die vormen een hechte e-bikevriendengroep. Voorzitter is Peter Blondeel (61) uit de Karel de Ghelderelaan.
The post De Flandriens pakken uit met wielerritten voor e-bikefietsers

Lees meer »

Ook gemeenteraadsvoorzitter Nele Dejonghe stopt met politiek in Zonnebeke: “Door onze zaak blijft er te weinig tijd over”

Na zes jaar zegt huidig gemeenteraadsvoorzitter Nele Dejonghe (50) de politiek vaarwel. Beroepsbezigheden verplichten haar tot deze keuze. “Door onze zaak blijft er te weinig tijd over voor mijn politieke activiteiten.”
The post Ook gemeenteraadsvoorzitter Nele Dejonghe stopt met politiek in Zonnebeke: “Door onze zaak blijft er te weinig tijd over” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Zal de oorlog uitbreiden naar hier? Kolonel Housen geeft antwoord op vragen van onze lezers: “De komende weken worden cruciaal voor Oekraïne”

De oorlog in Oekraïne staat voor een cruciale herfstfase. Het Russische leger zal proberen om nog zo veel mogelijk grondgebied te veroveren voor de Amerikaanse presidentsverkiezingen van begin november, maar wat gebeurt er daarna? Wanneer komt er vrede? Waarom grijpt de NAVO niet harder in? Onze lezers stuurden ons de voorbije dagen tientallen vragen over het conflict. Onze defensie-expert, kolonel

Lees meer »

Heeft Bart De Wever gelijk dat het “vrijwel altijd jongeren van allochtone origine” zijn die voor problemen zorgen? Dit zeggen de cijfers en een expert

Volgens Antwerps burgemeester Bart De Wever (N-VA) zijn het “vrijwel altijd jongeren van allochtone origine” die geweld plegen tegen wie de overheid vertegenwoordigt. Heeft hij gelijk of is het – zoals sommigen hem verwijten – een makkelijke poging om stemmen te winnen? Wij gingen op zoek naar de cijfers en klopten aan bij jeugdcriminoloog Johan Deklerck (KU Leuven). “Ze doen

Lees meer »