“Stiekem van goud gedroomd, maar ook heel blij met zilver”: baanwielrenner Ewoud Vromant tweede op Paralympics

De eerste Belgische medaille op de Paralympische Spelen in Parijs is een zilveren exemplaar. Baanwielrenner Ewoud Vromant (40) pakte die zonet op de 3 kilometer individuele achtervolging in de MC2-klasse. Onze landgenoot moest in de finale zijn meerdere erkennen in topfavoriet en wereldrecordhouder Alexandre Léauté. 

Meer krantenkoppen in België

Jean Beernaert en Anny Coussein zijn 65 jaar getrouwd

Jean Beernaert (90) en Anny Coussein (88) vierden hun briljanten jubileum. Anny, geboren in Ieper in 1936, groeide op met haar twee broers en studeerde Latijn-Grieks in Ieper en Gent. Jean werd in 1934 in Menen geboren, waar zijn familie een graanhandel had. Na zijn studies aan het Institut Gramme in Angleur ontmoette hij in
The post Jean Beernaert

Lees meer »

Dam in Polen stroomt over: “Al meer regen gevallen dan bij vernietigende overstromingen in 1997″ – Cycloon Boris eist vijf levens in Roemenië

In het zuiden van Polen is een dam overstroomd als gevolg van de cycloon Boris. Er viel een eerste dode in het land, bevestigt premier Donald Tusk. Op verschillende plekken is al meer regen gevallen dan bij de zogenaamde Millenniumvloed, de vernietigende overstromingen van 1997. Aan de Pools-Tsjechische grens werden duizenden inwoners geëvacueerd. In Roemenië maakte het natuurgeweld al zeker

Lees meer »

“Tweehonderd autosleutels stelen om de bazen van Audi te chanteren? Niveau nihil”

Het sociaal conflict bij Audi Vorst wordt bitser met de dag. Personeel dat wil werken, mag dat niet van de directie. “Een hufterige beslissing, maar geen onbegrijpelijke”, schrijft onderzoeksjournalist Jeroen Bossaert. “Ze werd uitgelokt door werknemers die tweehonderd autosleutels in beslag namen. Die kinderachtige ‘diefstal’ heeft het sociaal overleg bij Audi nodeloos op de spits gedreven.”

Lees meer »

Schepen Babylon (cd&v plus) niet opgezet met uitspraken Jos Millecam: “We wachten niet op hem om ons in te zetten voor senioren”

Schepen voor Senioren en Dienstverlening Filip Babylon (cd&v plus) is niet opgezet met de uitspraken van raadslid Jos Millecam over de ‘ondermaatse dienstverlening voor senioren’. “Wij werken uitstekend samen met de seniorenadviesraad en hebben de openingsuren van het onthaal sterk uitgebreid”, zegt Babylon.
The post Schepen Babylon (cd&v plus) niet opgezet met uitspraken Jos Millecam: “We wachten niet op

Lees meer »

Leanderhof in Zwevegem neemt plaats rond de feesttafel

Op kermiszaterdag organiseerde een groep enthousiastelingen een barbecue voor de bewoners van het Leanderhof. Het was het werk van het comité ’t Vlechtwerk waarbij zich een aantal bewoners heeft aangesloten om af en toe de handen uit de mouwen te steken en iets te organiseren.
The post Leanderhof in Zwevegem neemt plaats rond de feesttafel appeared first on KW.be.

Lees meer »

Heidi De Pauw, ex-CEO Child Focus, wordt hoofd Belgisch ontwikkelingsagentschap in Jordanië: “Het is voor mij wel de logische volgende stap”

Na 12 jaar als CEO bij Child Focus, maakt Heidi De Pauw (52) de overstap naar Enabel. Bij het Belgische Ontwikkelingsagentschap wordt ze country director voor Jordanië. “Het is voor mij een logische volgende stap in mijn carrière”, zegt De Pauw. “Als ik zeg dat ik nieuwe horizonten wil opzoeken, dan doe ik dat.” Maar echt nieuw is de regio

Lees meer »