Sint-Paulusschool pakt uit met onderwijs voor anderstalige jongeren: “28 nieuwkomers krijgen jaar lang Nederlands”

De Sint-Paulusschool trapt het schooljaar op gang met een gloednieuwe huisstijl. Ook nieuw: het OKAN-onderwijs. Volgende week starten 28 anderstalige jongeren een traject Nederlands om zich voor te bereiden op een studierichting.

Op 2 en niet op de traditionele eerste september gaat het nieuwe schooljaar van start. De Sint-Paulusschool – die campussen in Waregem, Anzegem en Avelgem verenigt en 6.500 leerlingen en meer dan 1.000 medewerkers telt – doet dat in een nieuw rood-wit jasje. “De frisse, eigentijdse look past perfect bij de energie en toekomstgerichte visie van de school”, duidt algemeen directeur Hilde Van Der Donckt.

“De Sint-Paulusschool, dat is één school, zes campussen. Ons nieuwe logo met bijhorende huisstijl straalt eenvoud, kracht en verbondenheid uit. We zijn ervan overtuigd dat deze nieuwe uitstraling onze identiteit als moderne en inclusieve school versterkt.” In het najaar wordt ook een gloednieuwe website gelanceerd.

OKAN

Dit schooljaar wordt bijzonder door de start van het OKAN-onderwijs, dat staat voor ‘Onthaalklas voor Anderstalige Nieuwkomers’. Met dit initiatief wil de school anderstalige tieners een warm welkom bieden en hen ondersteunen in hun integratie en taalverwerving.

“Dit past binnen de bredere missie om een school te zijn die alle jongeren kansen biedt, ongeacht hun achtergrond. De OKAN-school, ondergebracht in de hoofdzetel van de Sint-Paulusschool aan de Vijfseweg, zal plaats bieden aan 45 leerlingen”, aldus Van Der Donckt.

“Extra speciaal”

Els Delaere treedt op als OKAN-coördinator. “In OKAN krijgen anderstalige jongeren tussen 12 en 18 jaar Nederlandse les, met de bedoeling hen in één jaar voor te bereiden en te begeleiden naar een campus en studierichting die bij hen past”, vertelt ze.

“We verwelkomen maandag 28 starters met elf verschillende nationaliteiten en dertien moedertalen. En dat aantal zal stijgen, want in OKAN kan je het hele jaar door instromen. De eerste schooldag is altijd een beetje spannend, maar voor deze leerlingen – én voor ons team – wordt 2 september toch wel extra speciaal.”

The post Sint-Paulusschool pakt uit met onderwijs voor anderstalige jongeren: “28 nieuwkomers krijgen jaar lang Nederlands” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

“Een schande”: Cesar Casier neemt het op voor Conrad Janssens na pijnlijke opmerkingen in ‘Celebrity Klopjacht’

Het nieuwe seizoen van het Play4-programma ‘Celebrity Klopjacht’ veroorzaakt nu al ophef. Zo krijgen Cesar Casier (36) en Conrad Janssens (22), zoon van ex-Miss België Ilse De Meulemeester (53) en zakenman Glenn Janssens (50), het zwaar te verduren, schrijft ‘TV Familie’. En dan vooral vanwege de pijnlijke uitspraken die de speurders in het programma over het koppel deden. “We zijn

Lees meer »

“Oekraïne wil de oorlog voelbaar maken”: drones raken Moskou, maar ligt Poetin daar wakker van?

In Rusland is er voor het eerst een burger omgekomen door een Oekraïense drone die insloeg nabij Moskou. Dat gebeurde tijdens een aanval die de grootste van de oorlog wordt genoemd. Oekraïne wil de oorlog voelbaar maken voor de Russische bevolking. Maar helpt dat wel om Poetins macht te ondergraven? En hoeveel burgers stierven er eigenlijk al op Russisch grondgebied?

Lees meer »

Na groepsgesprek van twee uur is de Vlaamse formatie weer (even) gered: “Met de juiste toegevingen kan het snel gaan”

Tijdens een twee uur durende therapeutische sessie rookten de Vlaamse toponderhandelaars donderdagmiddag samen de vredespijp. Nadat iedereen zijn hart had gelucht, werd een agenda met de inhoud afgesproken voor de volgende dagen. N-VA, Vooruit en CD&V beseffen dat ze tot elkaar veroordeeld zijn. Zaterdag buigen ze zich opnieuw over de grote resterende knelpunten. Formateur Matthias Diependaele (N-VA) herhaalt niet langer

Lees meer »

Geen lonen meer voor personeel van Audi Brussels, vakbonden verstoppen sleutels van auto’s: wie is in fout en komt het ooit nog goed?

De situatie bij Audi Brussels is ontploft. Werkwillige werknemers mochten maandagochtend van de directie de fabriek niet meer binnen zolang vakbonden de hoofdingang blokkeren en de sleutels van afgewerkte wagens verstoppen. Het personeel ontvangt intussen geen loon meer. Gaat een van de partijen hier in de fout en kan hier nog een gezamenlijke oplossing worden gevonden?

Lees meer »

Kermis in Langemark met klassieke ingrediënten en nieuwigheden: “Petanquetornooi en spelnamiddag”

Naast vaste waarden zoals de avondmarkt op de vrijdag, de kermisduatlon op zaterdag en kermisbarbecue met Moeder Baekelandt op zondag, pakt het vernieuwde Kermiscomité Langemark uit met een gratis petanquetoernooi en kinderspelnamiddag op zaterdagnamiddag.
The post Kermis in Langemark met klassieke ingrediënten en nieuwigheden: “Petanquetornooi en spelnamiddag” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Tweede fase van vaccinatiecampagne tegen polio in Gazastrook afgerond

In de Syrische provincie Hama zijn na de reeks Israëlische aanvallen in de nacht van zondag op maandag al veertien doden geteld. Dat meldt het officiële agentschap Sana. Er vielen ook 43 gewonden. De Israëlische aanvallen waren naar verluidt gericht tegen vijf militaire sites in het centrum van het land.Volg alle ontwikkelingen in het Midden-Oosten in onze liveblog.

Lees meer »

Eerstejaars Onze-Lieve-Vrouwecollege houden startdag om elkaar beter te leren kennen

Om de kennismaking met nieuwe klasgenoten en de school vlot te laten verlopen, hebben 166 eerstejaars van het Onze-Lieve-Vrouwecollege deelgenomen aan een startdag. Na een afwisselend programma om elkaar beter te leren kennen, was er als apotheose een groot spel rond samenwerken. “Leerlingen van het team Meter Peter van het vijfde jaar hielpen mee en
The post Eerstejaars Onze-Lieve-Vrouwecollege

Lees meer »

Dorine (62) organiseerde spaghetti-avond voor Levensloop: “Ik weet wat die ziekte aanricht”

“Mijn moeder en mijn twee broers kregen kanker. Een broer overleed aan die verschrikkelijke ziekte”, zegt Dorine Hilderson. De gewezen cipier organiseerde samen met wandelclub De Brugsche Globetrotters een spaghetti-avond voor Levensloop in café Het Nieuw Gemeentehuis in Assebroek.
The post Dorine (62) organiseerde spaghetti-avond voor Levensloop: “Ik weet wat die ziekte aanricht” appeared first on KW.be.

Lees meer »