Sien Cuvelier speelt zes rollen in eerste musical ‘De Klokkenluider van Notre Dame’ in Berlare: “Ik voel mij er tot op heden ‘abnormaal lekker’ bij”

Tot en met zaterdag 7 september is Sien Cuvelier te zien in het visuele musicalspektakel ‘De Klokkenluider van de Notre Dame’ aan het Donkmeer in Berlare. Voor Sien is het zijn allereerste musical, waarin hij zes verschillende rollen voor zijn rekening neemt.

Sien is een geboren en getogen Bruggeling. “Mijn passie is altijd acteren geweest, maar ik durfde nooit de stap te zetten om het professioneel te gaan doen. Mijn vrienden kennen mij altijd al als een grapjas die soms wel eens wat typetjes speelde. Ik had vroeger ook niet echt de tijd om mij verder te verdiepen in het acteren, of toch niet hoe ik het graag wilde. Ik deed aan topsport: eerst basket op hoog niveau en daarna classic bodybuilding, waardoor ik veel van de wereld heb gezien en heel wat prijzen mee naar huis heb genomen. Ik werd zelfs Europees kampioenschap in Tenerife 2017. Uit die sport heb ik heel veel geleerd qua discipline en consistentie. Kort na mijn grootste overwinning besloot ik ermee te stoppen. Ik miste iets in mijn leven, een zekere creativiteit. Ik ging naar een opendeurdag van de dramaschool en ik was meteen verkocht.”

Ging alles zo vlot?

Sien: “Ik volgde dansles, zangles en logopedie/dictie, vooral ook om mijn West-Vlaams te kunnen wegsteken, mocht dat nodig zijn. Ik begon zelfvertrouwen te krijgen en deed mee aan castings. De bal ging langzaam aan het rollen. Ik werkte toen als tuinman, verdiende een goed loon en had niks te kort, behalve dan echt het gevoel te doen wat ik wilde doen en mijn passie te volgen. Ik besloot dan om een sprong in het diepe te maken. In februari 2023 gaf ik mijn huidige job op om me fulltime te kunnen bezighouden met acteren, ook al sta ik niet elke dag op de set of op scène. Ik probeer de meeste dagen aan te pakken als werkdagen. Ik investeer in mezelf om beter te worden als artiest. Sindsdien is mijn leven een rollercoaster en heel spannend, maar ik heb er nog geen moment spijt van gehad. Op financieel vlak is het zeker en vast een grote uitdaging. De onzekerheid van het niet in de toekomst te kunnen kijken, maakt het soms moeilijk. Maar het is mijn passie. Ik ben al aanvaard bij hele grote castingbureaus in België en Nederland.”

Klopt het dat dit je eerste musical is?

Sien: “Dit is inderdaad mijn eerste musical, ik kom uit het camera/acteren. Ik deed al heel wat commercials, had een bijrol in verschillende Vlaamse series, zoals Onder Vuur, Milo, Arcadia, enzovoort. Ik deed ook links en rechts wat edelfiguratie en speelde in diverse kortfilms, waaronder verschillende keren de hoofdrol.”

Hoe kwam je bij die productie in Berlare terecht?

Sien: “Dit jaar deed ik al mee in twee theaterproducties: één in Antwerpen, één in Mechelen. Dit was toen ook mijn eerste professionele theaterproductie in het theater De Moedertaal in Mechelen. De opvoering was Nachtstrijd met vier acteurs. Volgend jaar staat er al een nieuwe theaterproductie op de planning: De Gronholm/methode van Jordi Galceran in het Diontheater in Wilrijk. Maar ik wou zeker eens een musical doen, want ik dans, zing en acteer graag. Ik zocht dus wat op en deed castings. Ik bemachtigde een hoofdrol voor de musical Zo Mooi, Zo Blond, maar die productie ging failliet na de derde repetitie. Ik zag dan de casting van De Klokkenluider van de Notre Dame passeren. Ik stuurde mijn cv door en werd aanvaard. Ik voel mij er tot op heden abnormaal lekker bij, want ik mag in zo’n grote productie meedraaien met zo’n topcast erbij. Ik krijg tijdens de repetities wel eens kippenvel en backstages moest ik al een traantje laten. Echt waar! Dit stuk is immers zo mooi én intens.”

Welke rol speel je?

Sien: “Ik speel verschillende rollen: de dorpeling, een bouwvakker, een rijke parochiaan, een soldaat, een beul en de meest prominente, waar ik ook moet in spreken, is de zigeuner. Al deze rollen hebben allemaal hun visie en hun mening. Het is dus wel schakelen. Hoe zien zij bijvoorbeeld elk afzonderlijk Frollo? Wat is hun statuut? Kijken ze neer op mensen en waar komen ze vandaan? Ik probeer ook wat background story te creëren voor ieder afzonderlijk om wat meer diepte in elk van de personages te kunnen steken. Dit is mijn eerste echte grote musicalproductie en ik ben superblij dat het deze is, want wat een verhaal én wat een muziek. Ik wil hier zeker in verder groeien. Wat er in de nabije toekomst nog op het programma staat is Assisen 3, Jaren van Lood én wat commercials.”

Tot en met 7 september te zien. Tickets: www.festivaria.eu.

The post Sien Cuvelier speelt zes rollen in eerste musical ‘De Klokkenluider van Notre Dame’ in Berlare: “Ik voel mij er tot op heden ‘abnormaal lekker’ bij” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Vlimmeren rouwt om Bart (42), die overleed na crash tegen aanhangwagen: “Hier verwacht je geen ongevallen met zware afloop”

In het dorpscentrum van Vlimmeren (Beerse) wordt met verslagenheid gereageerd op het verkeersongeval waarbij zaterdagavond de 42-jarige motorrijder Bart J. uit Wechelderzande (Lille) om het leven is gekomen. Het ongeval gebeurde rond 17.30 uur in de Hoogstraat, vlak bij het parochiecentrum waar een eetfestijn plaatsvond. “Dat de sfeer de hele avond zeer bedrukt was, hoef ik je niet te vertellen.”

Lees meer »

Een maand voor de verkiezingen is er geen politieke consensus over de ziekenhuisfusie tussen AZ Sint-Jan en AZ Sint-Lucas in Brugge

Een maand voor de verkiezingen is er geen politieke consensus over de ziekenhuisfusie tussen AZ Sint-Jan en AZ Sint-Lucas in Brugge. Het is niet het enige grote dossier dat de Brugse politiek verdeelt. Dat bleek tijdens ons politiek debat met de zeven Brugse lijsttrekkers bij D’s Deldycke traiteurs.
The post Een maand voor de verkiezingen is er geen politieke

Lees meer »

“Je ongetrainde geest is als een wild paard: hij gaat alle kanten op”: CEO, piloot en arts getuigen over heilzaamheid van meditatie

Helemaal zen en “100 procent zeker dat hij terugkomt” verliet Tom Waes het boeddhistisch centrum na een stilteretraite voor zijn programma ‘Kalm Waes’. Wat zo heilzaam is aan uren, zelfs dagen zitten én zwijgen op het meditatiekussen, en hoe het hen kalmeert in hun eigen drukke levens, weten ook deze ex-CEO, piloot en kinderarts. “De eerste keren vond ik het

Lees meer »

Viergeslacht in Izegem: van Cherly tot Fran

De geboorte van Fran Terryn, dochter van Hanna Buyse (29) en Robbe Terryn (30), in de materniteit van de Sint Jozefskliniek in Izegem zorgde ervoor dat er een viergeslacht ontstond. Oma Nadège Masure (56) en overgrootmoeder Cherly Lefere (86) maken het viergeslacht compleet. Robbe en Hanne wonen in de Molstraat in Izegem.
The post Viergeslacht in Izegem: van Cherly

Lees meer »

Zussen Annelien en Stephanie Coorevits werden bijna écht opgepakt in ‘Celebrity Klopjacht’: “Ze dachten dat we een betonmolen gingen stelen”

De zussen Annelien (37) en Stephanie Coorevits (40) proberen in ‘Celebrity Klopjacht’ op Play4 uit de handen van de speurders te blijven, maar tijdens de opnames van het programma belandden ze bijna écht in de cel. In de GoPlay-podcast ‘Achter De Schermen’ vertellen de zussen hoe ze tot twee keer toe in aanraking kwamen met de politie: “Gelukkig bleek de

Lees meer »

Ruth Bukasa Ntunu loopt op Memorial Van Damme

Ruth Bukasa Ntunu werd op het voorbije Belgisch kampioenschap voor scholieren knap derde op de 800 meter. De atlete van Olympic Brugge verzekerde zich hiermee van deelname aan de 1.000 meter voor scholieren op de Memorial Van Damme op vrijdag 13 september.
The post Ruth Bukasa Ntunu loopt op Memorial Van Damme appeared first on KW.be.

Lees meer »

Sint-Kruis maakt zich op voor een druk kermisweekend

Tijdens het weekend van 14 en 15 september viert Sint-Kruis naar jaarlijkse traditie zijn Sint-Kruis kermis. Voorzitter Seraphin Bouuaert en zijn nieuwe ploeg slaagden erin om alle standen voor rommelmarkt en straatfeest ingevuld te krijgen.
The post Sint-Kruis maakt zich op voor een druk kermisweekend appeared first on KW.be.

Lees meer »

Nederlandse drugdealer geïdentificeerd als verdachte van steekpartij in Oostende

In het onderzoek naar een steekpartij in juli 2023 in Oostende is een verdachte geïdentificeerd. Dat bevestigt het parket van West-Vlaanderen, afdeling Brugge. Een 41-jarige man uit Nieuwpoort werd neergestoken toen hij drugs wilde kopen van een vermoedelijk Nederlandse dealer.
The post Nederlandse drugdealer geïdentificeerd als verdachte van steekpartij in Oostende appeared first on KW.be.

Lees meer »

Antwerpse gevangenis gaat alarmknoppen wekelijks testen na aanval op maatschappelijk assistente

In het arresthuis in de Begijnenstraat in Antwerpen worden maatregelen genomen in de nasleep van de verkrachtingszaak die dinsdag aan het licht kwam. De alarmknoppen zullen wekelijks getest worden en er zal een veiligheidsscreening worden uitgevoerd om na te gaan of alle alarmsystemen en locaties zoals gesprekskamers naar behoren functioneren. Dat zegt het Gevangeniswezen.

Lees meer »

Paralympisch kampioen Laurens Devos droomt van Olympische Spelen, Sonja (70) deed het hem al voor: “Hij zal erin slagen”

Tafeltennisser Laurens Devos (24) uit Malle wil na zijn derde opeenvolgende gouden medaille naar Los Angeles in 2028. Naar de Paralympische Spelen. Maar vooral: naar de Olympische Spelen. De tafeltennisser met een lichte beperking wil zich meten met valide atleten. “Ik geloof dat hij het zal halen”, zegt Sonja Vettenburg, die het kunstje meer dan dertig jaar geleden voordeed.

Lees meer »