Schoolomgeving Het Biezebos in Waregem veiliger heraangelegd: “Verkeer zal minder stroppen”

Donderdag werd de heraangelegde omgeving bij GO! Leefschool Het Biezebos feestelijk geopend. De herinrichting op het kruispunt van de Zultseweg en de inrit van de Torenlaan moet er de verkeersveiligheid verbeteren.

Tijdens de ochtend- en avondspits passeert er heel wat verkeer door de Zultseweg. In combinatie met veel schoolgaande jeugd op het fietspad en ouders die ter hoogte van de Torenlaan een plekje zoeken om hun kind veilig op GO! Leefschoel Het Biezebos af te zetten, leidt dat tot onveilige situaties. Het schoolbestuur ging samen met de stad op zoek naar oplossingen.

Zo werd de in- en uitrit van de Torenhof-wijk langs de Zultseweg heringericht. “In de vernieuwde zone van de Torenlaan werden plaatsen voor kortparkeerders voorzien. Daarnaast werden er voetpaden aangelegd om de veilige oversteek te bevorderen”, duidt schepen van Mobiliteit Philip Himpe (CD&V).

Groene driehoek

“Ter hoogte van de groene driehoek aan het begin van de Torenlaan werd eenrichtingsverkeer ingevoerd. Dat verbetert de veiligheid en zal geen negatieve impact hebben op het woon-werkverkeer in de buurt. We spendeerden bij dit project ook veel aandacht aan ontharding en bufferzones voor waterinfiltratie. Bovendien komen er hier binnenkort twee oplaadpunten.”

Het Biezebos kan met een gerust hart het nieuwe schooljaar aanvatten. “We zijn heel blij dat dit project snel voltooid is. Het verkeer zal nu veel minder stroppen. Wij staan dagelijks in voor de voor- en naschoolse oversteek”, vertelt plaatsvervangend directeur Tuur Degroote.

(LV)

The post Schoolomgeving Het Biezebos in Waregem veiliger heraangelegd: “Verkeer zal minder stroppen” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Iran ontkent levering raketten aan Rusland

In de Syrische provincie Hama zijn na de reeks Israëlische aanvallen in de nacht van zondag op maandag al veertien doden geteld. Dat meldt het officiële agentschap Sana. Er vielen ook 43 gewonden. De Israëlische aanvallen waren naar verluidt gericht tegen vijf militaire sites in het centrum van het land.Volg alle ontwikkelingen in het Midden-Oosten in onze liveblog.

Lees meer »

Club Brugge wint met 0-3 van Kortrijk en komt naast Genk aan de leiding

Club Brugge heeft zaterdag op de zevende speeldag van de Jupiler Pro League in het Guldensporenstadion KV Kortrijk met 0-3 opzijgezet. Door de zege komen de Bruggelingen voorlopig samen met Racing Genk aan de leiding. Kortrijk staat met zeven punten dertiende.
The post Club Brugge wint met 0-3 van Kortrijk en komt naast Genk aan de leiding appeared first

Lees meer »

Verschillende bedrijven organiseren benefiet voor Het Ventiel: “Jongdementie moet onder de aandacht blijven”

Op vrijdag 11 oktober organiseert Ventilair Group uit Kuurne een benefiet voor Het Ventiel, de buddywerking voor personen met jongdementie. De Festival Tour – Around The World wordt een geanimeerde sneukeltocht op de bedrijvenzone Kortrijk-Noord, met start en aankomst bij Ventilair Group. Daar zal een heuse festivalsfeer heersen, inclusief optredens. De gemeente Kuurne en een aantal bedrijven van het bedrijvenpark

Lees meer »

Ex-burgemeesters bovenaan lijst Open VLD-De Merlaan in Maldegem

Open VLD en De Merlaan trekken op 13 oktober samen naar de kiezer. De lijst wordt getrokken door ex-burgemeester Bart Van Hulle en op de tweede plaats prijkt ex-burgemeester Marleen Van den Bussche. Op drie staat voormalig schepen Jason Van Landschoot en op vier voormalig schepen Stefaan Heyndrikx. Voormalig schepen Geert De Roo is lijstduwer.
The post Ex-burgemeesters bovenaan

Lees meer »

De balans | Michèle George, amazone

18:30 Op de Paralympische Spelen in Parijs won amazone Michèle George (50) twee gouden medailles. Daarmee werd ze voor de vierde keer op rij kampioen, goed voor zeven gouden medailles. Hier maakt de strafst…

Lees meer »

NV-A wil ook in Pittem een rol spelen

Op de valreep maakte NV-A bekend dat de partij ook in Pittem aan de gemeenteraadsverkiezingen zal deelnemen. Met een lijst van vijf kandidaten en een sterk programma willen ze proberen mee hun stempel te drukken op de Pittemse politiek.
The post NV-A wil ook in Pittem een rol spelen appeared first on KW.be.

Lees meer »

Alles was geregeld voor hun huwelijk, tot nietsvermoedende bruid krijgt te horen dat ze maand eerder al trouwde

Een vrouw uit het Franse Vélizy-Villacoublay (op zo’n 15 kilometer van Parijs) had haar speciale dag heel anders voorgesteld. Tijdens het plannen van haar bruiloft kwam ze erachter dat zij op papier al getrouwd was. Een andere vrouw bleek onder haar naam, met behulp van haar identiteitskaart die zij eerder was kwijtgeraakt, een maand eerder getrouwd te zijn.

Lees meer »

“‘Sex and the City’ laat ook niet het echte New York zien”: cast van ‘Emily in Paris’ reageert op kritiek van Parijzenaars

Inwoners van Parijs hebben het al meermaals van de daken geschreeuwd: de cast van ‘Emily in Paris’ is er niet langer welkom. Op de filmlocaties van de bekende Netflixserie werd die boodschap zelfs met graffiti op de muren geklad. De cast reageert nu voor het eerst in een interview met HLN. “Het is het Amerikaanse perspectief op Parijs, maar dan

Lees meer »