Oud-lid Italiaanse terreurgroep Rode Brigades gearresteerd in Argentinië

Bijna een halve eeuw na de moord op de Italiaanse oud-premier Aldo Moro is in Argentinië een voormalig lid van de communistische terreurgroep Rode Brigades gearresteerd. Dat hebben de Italiaanse regering en de politie in Rome donderdag medegedeeld. De Rode Brigades waren verantwoordelijk voor de ontvoering en dood van Moro. 

Meer krantenkoppen in België

Jean-Pierre Geelhand de Merxem verlaat na 42 jaar de politiek: “Vaak felle discussies gehouden”

Zijn laatste gemeenteraad als schepen dateert van eind december vorig jaar, zijn laatste gemeenteraad als raadslid staat eind november van dit jaar gepland. Jean-Pierre Geelhand (72) zal dan 42 jaar actief geweest zijn in de Heuvellandse politiek. Hij kwam voor het eerst op tijdens de verkiezingen van 1982 met de toenmalige PVV. Daarna volgden nog twee legislaturen met de partij

Lees meer »

“In een volwaardige regering was het na de verkrachting in de Antwerpse gevangenis alle hens aan dek”

“De overbevolking in de gevangenissen is een reëel probleem, maar is in het verhaal van de brutale verkrachting van een maatschappelijk werker eerder een dooddoener. Hoe durft men zo’n laks veiligheidsbeleid hanteren? Het is karikaturaal dat na dit majeure incident blijkt dat meerdere ‘panic buttons’ niet werken. Dat moet voor veel paniek zorgen”, schrijft politiek journaliste Isolde Van den Eynde.

Lees meer »

Werkdruk en emotionele belasting leraren gedaald, maar werkstress blijft

De werkdruk en emotionele belasting bij leraren is in 2023 gedaald na de piek van 2019, maar dat heeft zich nog niet vertaald in een daling van werkstress en burn-outklachten. Dat blijkt uit de Werkbaarheidsmonitor van de Sociaal-Economische Raad van Vlaanderen (SERV), een grootschalige werkbaarheidsmeting die de kwaliteit van jobs in Vlaanderen om de vier jaar in kaart brengt.

Lees meer »

Meer dan 110 Kuurnenaren zakken af naar infomoment van Burg+: “Willen weten waar onze inwoners wakker van liggen”

In aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen en als verlengstuk van de recente huisbezoeken, organiseerde Burg+ donderdagavond een infomoment in de Sint-Pieterszaal in Kuurne. Tijdens deze avond werd gepeild naar de brede standpunten van de partij, waaronder thema’s als leefomgeving, mobiliteit, eigentijdse zorg, communicatie en participatie, en vrije tijd.
The post Meer dan 110 Kuurnenaren zakken af naar infomoment van Burg+:

Lees meer »

Wat als je vakantiehuis niet lijkt op de foto’s van de boekingssite?  “Je hoorde de muizen op zolder en de bedden waren doorgezakt”

Zo snel mogelijk actie ondernemen, is het advies van reisexpert Britta Baeke als je vakantieplek er niet uitziet zoals op de foto’s bij de boeking. "Hoe langer je wacht, hoe moeilijker om je gelijk te halen of je geld terug te krijgen." De reisexpert geeft advies als antwoord op een aantal getuigenissen die binnenkwamen bij het Radio2-consumentenprogramma ‘WinWin’.

Lees meer »

Doen de ‘handicaps’ van Kamala Harris haar de das om in debat tegen Trump?

Het valt nauwelijks te overschatten, het belang van het debat dat zich dinsdagnacht voltrekt in de VS. Hoe onwaarschijnlijk het ook klinkt, voor veel Amerikaanse kiezers wordt het de eerste echte kennismaking met hun vicepresident. Donald Trump kent iedereen en heeft niet veel te verliezen. Maar Kamala Harris? Zij heeft wel wat handicaps, oordeelt onze buitenlandjournalist Guy Van Vlierden. Zal

Lees meer »

Duizenden mensen geëvacueerd voor bosbranden in Californië

Duizenden bewoners in het zuiden van de Amerikaanse staat Californië zijn zondag geëvacueerd voor oprukkende bosbranden. Dat melden Amerikaanse media. Gouverneur Gavin Newsom riep zaterdagavond (lokale tijd) de noodtoestand uit om extra middelen in te zetten in de strijd tegen het vuur. Het ziet er niet naar uit dat er snel beterschap komt.

Lees meer »

Familievriend onthult nieuwe details over affaire Dave Grohl: “Hij woont niet langer bij zijn gezin”

“Hij was niet bij de geboorte, maar hij heeft zijn dochter wel al verschillende keren gezien.” Er zijn nieuwe details opgedoken over de affaire van Dave Grohl (55). Eerder deze week maakte de rocker bekend dat hij zijn vrouw bedrogen heeft en in het geheim een kind verwerkt heeft. Volgens een familievriend is Grohls minnares echter geen onbekende. “Hij kent

Lees meer »