Opvallende politieke nieuwkomer in De Panne: Jean Verpoorte (45) komt op als eenmanspartij en wil kritisch alternatief zijn voor huidige beleid

Op de Facebookpagina ‘Ideeën voor een beter De Panne’, waarvan Jean Verpoorte (45) de beheerder is, kondigde Jean aan dat hij op 13 oktober naar de verkiezingen trekt met een politiek alternatief. Met ‘Iedereen burgemeester – Lijst Verpoorte’ (iB-LV) doet hij een oproep: ‘stem voor uzelf’.

In de Facebookgroep profileert Jean Verpoorte zich als een kritische burger van zijn gemeente. Een burger die met argusogen het beleid van de huidige bestuursploeg op de voet volgt en die het beleidsplan tot in het kleinste detail onder de loep neemt.

Hij trekt regelmatig stevig van leer tegen het gemeentebestuur, en dat ontlokt massaal reacties in de groep. De zaken die Jean aankaart, zijn dan ook actuele thema’s die alle Pannenaars en Adinkerkenaars aanbelangen.

Het feit dat hij geen blad voor de mond neemt, wordt hem niet overal in dank afgenomen, en zo werd hij in andere Facebookgroepen geblokkeerd. Jean spuit zijn kritiek over het parkeerbeleid, de heraanleg van de Zeelaan en de Dumontwijk, de windmolens in zee die er toch zullen komen ondanks de nimby-principes (‘not in my backyard’-principe) van het bestuur van onze kustgemeentes, het torenhoge kostenplaatje van het Westerpunt, het systeem van de openbare toiletten met niet correct functionerende betaalpoortjes, etc… Elke week post Jean zijn ongezouten mening, en daarbij heeft hij maar één doel voor ogen: ideeën aanbrengen voor een beter De Panne.

Leefbaarheid

“In iB-LV’ staat LV ook voor ‘Leefbaarheid Voorop’”, zegt Jean. “Dat is mijn hoofddoel: een leefbaar Adinkerke-De Panne voor alle inwoners. Ik heb lange tijd volgehouden dat ik niet in de politiek zou stappen, maar ik vind wel dat onze gemeente mensen zoals ik nodig heeft om kritische vragen te stellen en politieke ballonnetjes te doorprikken, die dan wel telkens met een alternatief of een idee op de proppen komen. Die rol die ik tot nu toe speelde (of tracht te spelen) binnen onze gemeente gaat uit van mijn grote politieke interesse en rechtvaardigheidsgevoel en hoe ik vind dat valse (oude) politiek moet bestreden worden.”

“Dat is ook de reden voor de ommekeer … de kruik gaat immers maar zolang te water tot ze barst. Ikzelf word al langere tijd uit politieke hoek belaagd op allerlei manieren, maar toen recent een oude jeugdvriend mij zijn verhaal deed over hoe een bepaalde schepen hem tot op zijn werk probeerde te pakken omwille van zijn uitspraken op Facebook, was voor mij de maat vol.”

“Zelf kan ik veel verdragen en slechts weinig dingen kunnen mij echt raken, maar wanneer de politiek zo ver gaat dat ze (andere) inwoners belaagt, moet daar paal en perk aan gesteld worden. En dat hoop ik op deze manier te doen.”

Valse informatie

“Ook de stijgende mate waarin leden van de huidige bestuurspartijen valse informatie verkondigen en dus mensen beliegen en misleiden, en hoe sommigen zich gedragen als ware internettrollen om – al dan niet achter valse profielen – mensen de mond te snoeren kan ik niet langer aanzien.”

“Als ‘een voor allen’ – een eenmanspartij dus – stel ik mij verkiesbaar. Niet om een zitje te bemachtigen in de gemeenteraad, om daar mogelijks het lot te moeten ondergaan van totale uitsluiting en vernedering. Neen, ik wil de persoon zijn die aan het hoofd staat van het vormen van onze toekomstige gemeenteraad en dus zal bepalen wat de inzet voor de volgende bestuursperiode wordt.”

“Als eenmanspartij kan ik natuurlijk maar een zitje vullen, dat van burgemeester bijvoorbeeld, maar mijn doel is een zo breed mogelijk gedragen coalitie te vormen met zoveel mogelijk partijen die zich achter de hoofddoelstelling van Iedereen Burgemeester – lijst Verpoorte willen scharen.”

“Op die manier wordt niet enkel de stem van een maximum aan inwoners vertegenwoordigd, het laat ook toe de sterkste kandidaten uit elke partij de kans te geven hun kwaliteiten en kunnen in te zetten voor het besturen van onze gemeente.”

“Een breed gedragen coalitie dus waar ruimte is voor de inzichten en inbreng van iedereen. Onze gemeente staat voor heel wat keuzes die (beeld)bepalend kunnen zijn voor onze toekomst en de leefbaarheid voor de inwoners. Zoals: wel of geen hoogbouw, meer of minder toerisme, enz …”

The post Opvallende politieke nieuwkomer in De Panne: Jean Verpoorte (45) komt op als eenmanspartij en wil kritisch alternatief zijn voor huidige beleid is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Carl Detailleur van voormalige horecazaak Peegie in Roeselare is overleden: “Dankzij hem was het Stationsplein het feestplein van de Batjes”

Op zondag 8 september is Carl Detailleur overleden. Hij baatte jarenlang de voormalige horecazaak Peegie op het Stationsplein in Roeselare uit. “Carl zorgde ervoor dat het Stationsplein het feestplein van de Batjes was”, aldus Serge Gobin, die veel met hem samenwerkte.
The post Carl Detailleur van voormalige horecazaak Peegie in Roeselare is overleden: “Dankzij hem was het Stationsplein het

Lees meer »

Vooruit Kortrijk wil 4,6 miljoen vrijmaken voor totaalrenovatie Budascoop: “Na 50 jaar gebruik dringt dit zich op”

Budascoop, het Kortrijkse kunstencentrum in de Kapucijnenstraat, blaast volgend jaar 50 kaarsjes uit. Om die bijzondere verjaardag extra in de verf te zetten, pleit Vooruit Kortrijk richting de gemeenteraadsverkiezingen voor een totaalrenovatie van het kunstencentrum met een prijskaartje van 11,9 miljoen. De Vlaamse overheid komt in de plannen van Vooruit voor zo’n 60% tussen. Stad Kortrijk zou 4,6 miljoen moeten

Lees meer »

EXCLUSIEF. Was leiderschapsstijl Van den Kerkhof enige reden voor ontslag bij Plopsa? “Hij verdiende meer dan de eigenaar”

Het gerecht heeft geen misdrijven vastgesteld in een onderzoek naar toxisch leiderschap bij Plopsa. Toch was dat net de reden waarom CEO Steve Van den Kerkhof en zijn directieteam anderhalf jaar geleden, na een rapport van advocate Christine Mussche, aan de kant werden geschoven. Onze redactie sprak de afgelopen drie maanden met 28 werknemers en kon het dossier-Mussche — 104

Lees meer »

Matthieu doet het! Mythisch record van 1.038,8 kilometer lopen in 6 dagen tijd is binnen: “Hij heeft nog een uurtje om record scherp te stellen”

Een marathon van 42, 195 kilometer is voor velen al een uitdaging, maar niet voor topsporter Matthieu Bonne. Die liep de afgelopen zes dagen net wat verder. Precies 21 uur per dag was hij aan het lopen, met telkens slechts 12 minuten pauze per drie uur tijd. Zo heeft hij een nieuw wereldrecord te pakken, want in totaal liep hij

Lees meer »

KBC lanceert tweede kasbon in strijd tegen staatsbon

KBC lanceert een tweede kasbon met looptijd van een één jaar, aan dezelfde voorwaarden dan de eerder aangekondigde. Het gaat om een brutorente van 3,10 procent, wat netto 2,17 procent oplevert na aftrek van 30 procent roerende voorheffing. Dat meldt de bank vrijdag.

Lees meer »

Charlot (53) verhuurt tentjes voor slaapfeestjes: “Maak je slaapfeestje compleet”

Charlot Senesael (35) uit Pollinkhove ontwikkelde een leuk concept voor slaapfeestjes. Ze verhuurt namelijk slaaptentjes in verschillende thema’s. “Het zijn kant-en-klare pakketten”, zegt Charlot. “We komen de tentjes zelf opzetten indien gewenst.”
The post Charlot (53) verhuurt tentjes voor slaapfeestjes: “Maak je slaapfeestje compleet” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Zijn stem was wereldbe­roemd, maar als kind sprak hij jarenlang níét: het straffe ver­haal van James Earl Jones

Zijn vader vertrok om prize fighter te worden, zijn moeder liet hem achter bij zijn grootouders. Nee, filmlegende James Earl Jones, die maandag overleed, had geen makkelijk leven. Als kind was hij zo getraumatiseerd dat hij jarenlang niet kón spreken: “Op school communiceerde ik met briefjes, later begon ik te stotteren.” Hoe slaagde de man achter Darth Vader en Mufasa

Lees meer »

Dams schepen Britta Roelants in ziekenhuis na herseninfarct en -bloedingen: “De toestand is ernstig”

Schepen van Jeugd en Onderwijs Britta Roelants (CD&V Plus) werd zaterdag getroffen door een herseninfarct, die later in het ziekenhuis nog gevolgd werd door hersenbloedingen. “De toestand is ernstig. We hopen allemaal op een volledig herstel”, reageert burgemeester Joachim Coens. Van een vervanging als schepen is nog geen sprake.
The post Dams schepen Britta Roelants in ziekenhuis na herseninfarct

Lees meer »

“Met die ene zin wil ze duidelijk iets zeggen”: onze royalty-expert analyseert de videoboodschap van prinses Kate

Geen perscommuniqué, geen tv-interview, geen woordvoerder die in haar naam sprak. De Britse prinses Kate (42) koos – opnieuw – een persoonlijke videoboodschap om bekend te maken dat haar chemotherapie is afgerond. Ze huurde daarvoor een échte regisseur in. Kate is daarmee een trendsetter in de koninklijke wereld, analyseert onze royalty-expert Wim Dehandschutter. Al volgt ze met zo’n zorgvuldig geregisseerde

Lees meer »