Na het vertrek van Ricus Jansegers en Lotte Vermeir: ‘Frederik Delaplace lijdt nu toch een beetje gezichtsverlies’

Lees het volledige artikel op de website van De Morgen.

Meer krantenkoppen in België

LIVE EK WIELRENNEN. Na 35 kilometer koers krijgt eenzame Tsjechische vluchter kleine voorsprong, Belgen houden zich rustig

Net geen Belgische medaille bij de junioren mannen op het EK wielrennen. Felix Orn-Kristoff pakte na een sprint met drie het goud. Matijs Van Strijthem en Nio Vandevorst werden iets later vierde en vijfde. Ook de elite vrouwen zijn begonnen aan hun Europees kampioenschap. Zonder Lotte Kopecky en dus moet vooral het collectief de sterkte worden.

Lees meer »

The Masked Singer teased de volgende figuur op Schouwburgplein

Het populaire VTM-programma ‘The Masked Singer’ komt met een vierde seizoen vanaf vrijdag 20 september. Als teaser volgde op zaterdag 7 september een nieuwe onthulling in vijf steden, waaronder Kortrijk. Op het Schouwburgplein verschenen uit een typische Amerikaanse gele schoolbus een bodyguard, dansende cheerleaders én – tromgeroffel – een basketballende Giraf.
The post The Masked Singer teased de volgende

Lees meer »

Studio 100 over afgerond onderzoek naar pesten op het werken in Plopsaland: “Arbeidsauditeur spreekt zich enkel uit over strafrechtelijke luik”

Het onderzoek van de West-Vlaamse afdeling van het arbeidsauditoraat Gent naar vermeend geweld en pesten op het werk bij Plopsaland spreekt zich enkel uit over het strafrechtelijke luik. Het onderzoek spreekt zich daarentegen niet uit over het functioneren van een aantal voormalige werknemers, zo reageert Studio 100 dinsdag.
The post Studio 100 over afgerond onderzoek naar pesten op het

Lees meer »

Fluffy Falafel vanaf heden te vinden op de Veemarkt

In juli 2022 opende Wasim Bayazid (46) zijn eerste eat-in en takeaway winkel ‘Fluffy Falafel’, gevestigd op de hoek van de Veldstraat en de Stasegemsestraat in Kortrijk. Ruim twee jaar later verhuist de gewezen Syrische vluchteling met zijn vegan falafel wraps naar een grotere locatie op de Veemarkt, breidt hij samen met Kristof De Ruyck zijn cateringdiensten uit en lanceert

Lees meer »

EK wielrennen is grootste operatie ooit voor politie in Limburg

Het EK wielrennen dat vanaf woensdag van start gaat in Hasselt, Heusden-Zolder en omgeving is voor de lokale politie in Limburg het grootste evenement dat ze ooit heeft georganiseerd. Er worden helikopters en drones gebruikt, maar ook agenten worden op verschillende manieren ingezet. Op bepaalde dagen zijn er meer dan 450 politiemensen operationeel.

Lees meer »

OPINIE – Hoe zot mag het worden? Flagrante leugens verspreiden als politicus: dat kan niet

‘Ik ben geen racist.’ Dat wil Jackie Vercamer duidelijk gezegd hebben in deze krant. Jackie is 74, woont in Houthulst en wil de allereerste Vlaams Belang-burgemeester van het land worden. Op 13 oktober trekt de elektricien op rust de VB-lijst in de plattelandsgemeente naast Diksmuide. Het is de eerste keer ooit dat hij deelneemt aan de lokale verkiezingen, ‘voor het

Lees meer »

Vanaf oktober nog maximum 50 kilometer per uur op Parijse ring

Vanaf 1 oktober mag er op de ring rond Parijs nog maar 50 kilometer per uur gereden worden. Dat heeft burgemeester Anne Hidalgo maandag gezegd, die benadrukt dat een dergelijke maatregel wel degelijk binnen haar bevoegdheden valt. “We zijn er al achttien jaar mee bezig, dus het is niet nieuw”, verklaarde ze op RTL.

Lees meer »